Saturday, February 6, 2016

BUAH DELIMA untuk Anak CANTIK

hai hai... 2 hari hokey blog tak update. Risau pulak aii. Tetiba muncul idea nie.Since ramai pelawat blog dan friendlist aii yang preggy.Excited weiii bila preggy, bila period delay seminggu pun dah dup dap.Macam aii dulu, delay beberapa hari (Kalau tak silap, 4 hari je kot..Dah perasan preggy.Habis p tanya pakcik google ni haaa) Ketar-ketar lutut nak tau pebenda.

Tapi entri kali nie bukan nak cita tanda tanda miss period ya. Nak tanya korang la pulak. BETUL ke Nak baby cantik kena makan BUAH DELIMA? betull? hemm nak baby kulit cantik makan DELIMA? Bibir bak merah delima.Anak CERDIK.Ehhh..melalut la pula malam malam minggu nie. Takpe .. ni Aii bagi Korang TIPS dan PETUA yaa. 

Dulu.. Aii nak anak Cantik,Cerdik,Mudah bersalin Aii baca je al quran ( surah maryam, surah yusof dan Surah Lukman ,Yassin .. Aii ni tamak tau tak. Hari-hari selepas solat 5 waktu,terus mengaji 1 mukasurat je pun tapi kalau terlebih rajin.Aii baca 3 mukasurat..haaa.,tamak tak?). Lagi satu kawan aii pesan, nak bersalin mudah ni, baca surah Maryam dan surah Nabi Yunus.Aii siap baca duk ulang ulang sampai ke 9 bulan duk amal.Siap solat tengah malam lagi tu( suami sampaikan terkejut tengok perangai aii ni..PELIK katanya ). Tapi...Memang berbaloi apa yang aii usahakan selama ni. Nak bersalin memang mudah sangat! Allahuakbar!  aii dapat layanan macam kat private. Bersalin pun mudah,sampai hospital terus jalan buka 5cm. .Keesokan tengahari terus dapat balik rumah tau..( sebelum nie anak sulong berkampung hampir 2minggu tau,dengan anak kuning..Susu tiada..Stresss ooo.. )

ps: Part ni aii bukan nak riak,cuma aii nak berkongsi dengan korang je.Sebab dulu aii payah bersalin..nyaris tak operate.Hahaha..

DELIMA 

aii makan sebiji je.. orang tua lama kata, nak makan kena amalkan selalu sepanjang tempoh kehamiilan.Antara kebaikan delima untuk kulit cantik.
Buah delima boleh melindungi epidermis dan dermis kulit dengan membantu pengembalian sel kulit, menolong perbentukan semula tisu-tisu badan, penyembuhkan luka-luka dan memperbanyakkan peredaran darah ke kulit.Minyak dalam biji buah delima juga memainkan peranan dalam menguatkan dan membantu lapisan epidermis kulit. Ha ini kerana bijinya juga mengandungi kadar nutrisi yang tinggi`

ps: yang nie aii syorkan kepada mereka yang nak makan delima, sila beli buah delima.Okay?? Sebab ada dah customer sorang nie,dia bleeding semasa makan *teet*.. dan kakak ipar aii pun bleeding sampaikan bleeding dan bersalin semasa kandungan 35 minggu (mungkin benda tu panas..baby pun taktahan la kot..tapi kalau kandungan masih baru boleh jadi keguguran tau )



wardina soffea baby dari set subur sampai set kehamilan seterusanya ke set penyusuan..alhamdulillah,kulit cantik, bebas alergik, bebas dari kelahiran pramatang





SUPPLEMENT

Aii makan set kehamilan sepanjang mengandung 9 bulan..takde miss.( Sanggup aii laburkan sikit duit demmi baby ) Ubat klinik bagi aii langsung tak sentuh.Mengenangkan baunya itu lah.
Alhamdulillah, memang nampak perubahan ketara pada kandungan kedua berbanding yang sulong ( baby pramatang : 35minggu dah bersalin akibat stress maybe dan kulit sangat sensitif ) Kali ni memang rezeki aii allah bagi baby sihat, lahir cukup bulan iaitu 39minggu walaupun doktor sahkan memang akan berulang lagi kes pramatang.. sedih tak? dan bebas kencing manis serta HB cantik!  ).


Okaylah..tetiba aii rasa sedih pula mengingatkan kisah baby pramatang akan berulang lagi awal dari kandungan sebelumnya iaitu 35 minggu.Masa nie hospital pakar pun taknak amik risiko kes aii. 


Jadi kalau korang nak baby sihat  dan tiada masalah semasa mengandung dan bersalin nanti,boleh lah cuba tips kat atas tu yaa.. 


Bagi mereka nak supplement shaklee..
hubungi je no 0179506861 
whatsapp atau telegram (sms pun boleh )




Related Posts

0 komen: