Tuesday, January 19, 2016

KESAN jangka panjang pesakit PCOS

Ihsan customer: laporan ujian kesuburan. Beliau disahkan  mempunyai polycystic ovary (pcos)
Assalamu'alaikum Dan selamat  menjamu selera.Tengahari  dah nie,sambil sambil  menunggu nasi masak.Tulis entri terbaru la... Hihihi. Jadi supermom ni kena  bijak bagikan masa...mana  nak masak,ambil order customer, follow up customer Dan update  fesbuk,Instagram (@pakar.kesuburan ) Dan Googles plus  .

 Okay, berbalik kepada tajuk .. Baru baru  ni  ina  ada terima WhatsApp Dari seorang customer yang  mengatakan  period seringkali  lambat, kadang tu  ambil masa yang  agak lama Untuk Haid seterusnya. Pernah  sehingga  6bulan haid tiada juga.Berat badan pula naik secara mendadak..




  kesan masa panjang pesakit PCOS?

• 10-20% pesakit PCOS akan menghidapi penyakit kencing manis. Terutamanya pesakit yang mempunyai sejarah keluarga kencing manis atau gemuk.

• Masalah kolesterol tinggi

• Masalah darah tinggi

• Masalah sakit jantung terutamanya sekiranya anda menghidapi kencing manis dan darah tinggi

• Kanser rahim terutamanya pesakit yang sering tiada haid.

• Masalah tidur

• Penyakit murung



Erm.  korang nak biarkan saja penyakit Pcos??RISIKO sangatlah lah tinggi..







Bagi pesakit pcos yang Ingin baiki masalah tersebut

 WhatsApp @   telegram 017-9506861
































Related Posts

0 komen: