Wednesday, February 4, 2015

CARA PUJUK ANAK GOSOK GIGI

Assalamualaikum dan selamat pagi.. 

Malas betul nak update blog nie tau tak? Harini dah 4 Februari 2015, sepatutnya artikel entri sudah ada 8 ..tapi ini baru ada 3 jee.. Hmm sadis sungguh ..bila penyakit M datang menyerang. Hihihihihi...Ini curi-curi masa buka netbook, si sara tengah ralit tengok tV,cerita Upin Ipin..

 

Ahaa.., berbalik pada tajuk entri. Dapat teka tak apa yang ina nak ceritakan? haaa...? sebenarnya begini, ina yang terlebih excited sebab sara sudah pandai berus gigi sendiri. Ibu mana tak gembira kan ,tengok perubahan positif anaknya.

 

Semenjak masuk tahun baru (2015), masuk je tandas sara sibuk minta berus gigi. Katanya, upin ipin aaaa sambil tunjuk giginya ( ohhh, mama je faham ).Ini semua penangan cerita upin ipin.. ada satu episod pasal gigi.Heeehi.. terimakasih laa empunya penerbit cerita kartun upin ipin.. 

 

Dulu sara setiap kali nak gosok gigi, setiap kali itu jugakla dia menangis.Menangis style meraung.. macam mana tu? Dapat bayangkan tak? Haru betul laaa..Tension tau. Sekarang masalah dah selesai, sambil gosok gigi, sambil mama menyanyi lagu upin ipin..muahahaha~ sara dengan rela hati, dia buka mulut seluas luasnya. Alhamdulillah... 


ibu ibu kat luar sana, boleh cuba pujuk anak dengan cerita ini..confirm anak-anak suka gosok gigi lepas ni


Related Posts

0 komen: