Friday, January 30, 2015

Al-kisahnya di Klinik



oh,, hari rabu yang lepas. Pergi ke klinik..


seorang budak tu umurnya 1 tahun lebih.. badannya kecik, kurus je..


Nurse tanya, minum susu ape? kata ibunya Fully breastfeed..


Kesian sangat... anak nya Bmi tak melepasi dari umur sepatutnya..yang paling sedih, nurse nak amik darah utk test.


selepas ibu dan anaknya keluar dari bilik appointment..


Nurse : Ibu tak cukup zat, kesian anak. Iron takde dalam susu ibu


( saya yang tengok ni pun sedih.. )


Nota : sedikit pesanan ibu2 yg breastfeed diluar sana, tolonglah makan makanan berkhasiat.Ikut piramid makanan.Kalau malas makan sayur sayuran ambil la supplemen tambahan.Nak fully breastfeed kena byk makan makanan berkhasiat.. silap2 ... ibu yg kulit kusam, badan sakit sana sini akibat xckup zat (makanan tambahan).efek anak : kurus kering, sakit sentiasa.. Lagi satu apa yang saya perhatikan, ibunya n anak baju anak mahal. Tapi nak melabur kewangan dari segi supplemen tambahan tak ambik pusing. Bila anak sakit..berat digarisan kuning, mulalah kerisauan.


ps :alhamdulillah, sara berat okay..siap nurse puji lagi badan padat.Demam dan selsema pun jarang. Last demam tahun lps, masa bulan 8.. kalau nak demam pun, esok dah xjadi demam. Apepun..kita sebagai ibu..mestilah bijak dalam penjagaan anak2 dalam pengurusan.

 

Bagaimana ingin dapatkan Set Penyusuan atau Set Kanak-kanak?

 sms / whatsapp ke no 017-9506861

cod shaklee sekitar kuantan pada setiap hari..

nak cod? cepat-cepat direct contact no diatas okay.

postage pun ada jugak.. postage ke seluruh malaysia.


Related Posts

0 komen: