Tuesday, December 30, 2014

Kepentingan supplemen bagi ibu Hamil

ASSALAMUALAIKUM..
selamat malam semuaa,mata tak boleh tidur pula.Walhal,esok ada appointment dengan Klinik kesihatan untuk check up kandungan,sekarang dah 23minggu. Nie ina excited nak bercerita pasal keperluan supplemen tambahan bagi ibu hamil.. jom tengok..
Vita-lea Iron formula :

 Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. Mempunyai patented Sistem Penyerapan Bioaktif utk memastikan peningkatan penyerapan asid folid kritikal. Membantu meningkatkan Hb ke paras normal semasa hamil bagi ibu yang mempunyai darah rendah.


B complex :

 lengkap dengan 8 kumpulan B termasuk asid folik yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil.Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress ,menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa. Vitamin B juga dapatmelahirkan wajah ibu yang cantik berseri dan tidak kusam.


Vitamin C :

 membantu meningkatkan sistem imunisasi badan. Penambilan bersama Vita-lea Iron Formula meningkatkan kadar penyerapan iron dalam tubuh


Ostematrix : 

kandungan kalsium yang mencukupi di dalam diet anda, lebih-lebih lagi semasa tempoh kehamilan akan dapat memastikan bayi yang bakal dilahirkan mempunyai tulang dan gigi yang sihat tanpa menggugat kandungan kalsiaum yang sedia ada di dalam tubuh anda. Kalsium juga membantu untuk menghalang kekejangan otot yang dialami dalam tempoh kehamilan dan kontraksi yang berlaku disaat melahirkan.


Energizing Soy Protein : 

rendah lemak, bukan GMO dan protein biologi lengkap yang mengandungi kesemua sembilan asid amino penting.Protein yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik. Ianya juga dikatakan kunci untuk melawan penyakit. ESP juga memberi ibu tenaga di mana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat. Selain itu, protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi. Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah. Keperluan protein ini semakin penting ketika memasuki trimester ke 3


OMEGA GUARD


Minyak ikan penting untuk penglihatan awal bayi di samping perkembangan otak bayi. 


Minyak ikan seperti Omega Guard diformulasikan lebih baik daripada jenama lain di pasaran.


Bagaimana ingin dapatkan set ( kehamilan )

sms : 013-9331855
             whatsapp : 016-9232988 


                                  cod sekitar kuantan pada setiap hari..

Jom Tambah Rakan di facebook : Nor Azlina InaFacebook PAGE : Iman Beauty & Healthy 


Related Posts

0 komen: