Friday, January 24, 2014

JERAWAT DI BAHAGIAN TERSEMBUNYI LEBIH SUKAR DIRaWAT
Sebut sahaja JERAWAT, pasti ramai yang menarik muka tanda tidak suka.Apa tidaknya,penampilan boleh terjejas walaupun  hanya 'SEBIJI' Jeraawat yang tumbuh.Selain di wajah, bahagian tubuh lain seperti di leher, dada, punggung, bahu antara bahagian yg turut menjadi sasaran kepada timbulnya jerawat.

Bahkan , mereka yang menghadapi,  masalah tersebut. Jika masalah jerawat diwajah sering kali diperkatakan kali ini..Iman Beauty Store memfokuskan kepada jerawat di bahagian tubuh yang terselindung pula.Sebabnya walaupun tumbuh dibahagian  badan  tidak dapat dilihat kerana terlindung dengan pakaian, namun begitu ia turut mengundang pelbagai masalah seperti ketidakselesaan dan sebagainya.

GAYA HIDUP JADI PUNCA 


 Selain stress, masalah hormon, gaya hidup kurang sihat dan sebagainya antara faktor penyebab munculnya jerawat di tubuh selain disebabkan oleh masalah peluh dan pakaian ketat. Sebagai contoh, pakaian ketat boleh menyebabkan  iritasi kepada bahagian - bahagian  yang sudah bermasalah. Justeru,bagi lelaki  dan perempuan yang aktif secara fizikal lebih mudah menghadapi masalah jerawat di badan.

Ketika pakaian ketat dikenakan, badan berpeluh sehingga kulit bercampur dengan  minyak semulajadi  yang dihasilkan kulit sehingga membentuk lapisan yang menyumbat liang - liang roma. Selain itu, jerawat yang tumbuh di tubuh lelaki  boleh berlaku  akibat kesan sampingan  daripada steroid.

ATASI JERAWAT dengan SHAKLEE

zinc complex 120tabletMineral ini adalah penting untuk memadam jerawat dari kulit. Ia bertindak mengawal selia jumlah testosteron di dalam badan yang memainkan peranan yang dominan dalam menyebabkan jerawat. Di samping itu kepadanya, zink juga berkaitan dengan sintesis kolagen yang membantu dalam menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat.


Vitamin C Plus 180tablet


Vitamin C berupaya mencantumkan bahan logam berat seperti plumbum, raksa, arsenik dan lain-lain toksik menjadikan ianya tidak bahaya pada buah pinggang dan dapat dinyahkan daripada badan dengan lebih mudah. Mereka yang merokok patut menjadikan vitamin C sebagai kawan baik kerana ia dapat membersihkan darah dan mengelakkan buah pinggang anda daripada mengalami kerosakan yang teruk.Alfalfa complex 330Tablet
Alfalfa fungsinya untuk detoks dan mengeluarkan toksin-toksin yang berkumpul dalam badan.


Bagaimana untuk dapatkan??


sms / whatsapp 017-9506861
add saya & pm di facebook : Nor Azlina Ina
instagram : Storvitaminsid
kawasan cod : Sekitar Kuantan
bagi diluar kawasan Pengeposan ke seluruh malaysia  : menggunakan poslaju / Gdex / citilink

Related Posts

0 komen: