Saturday, November 19, 2016

Pengalaman::: Mengandung Kali Ke 3 (Trimester 1)

Assalamualaikum dan selamat berhujung minggu.Entri kali ini nak share kisah / pengalaman ina semasa mengandungkan Furqan sepanjang 37minggu 6hari.. (acacacah retis kan?? Tapi takpelah,nak jugak citaa.Supaya ina boleh refer semula kalo dah lupa pengalaman ..kot2 dah lupa..ibarat buku biodata la niii).

Okay..  sepanjang mengandung ni.Memang tak macam mengandung.Alahan memang takde..alhamdulillah..(sampaikan sepupu suami tegur..kata "ohh ..sedap ina mengandung..kalo kak nak gak mengandung gini..tiap tahun pun takpe..Ina?? Senyum meleret jee.Dalam hati?? Emm..2 anak sblm ni..,alahan sangat teruk..kali ni alhamdulillah.Syukur sangat).Semasa berus gigi..barulah ade loya..(terdetik dalam hati ni..ehh,betul ke ni aku preggy erk..)kadang tu, ina siap berlari masuk toilet p berus gigi (sebab doktor cakap, kalo masih loya loya ni..baby masih ada)..

Pantang Dicabar

Masa niii, ina suka sangat buat kek,brownies,dan roti. Sangat Gigih.. Pagi meroti,petang buat donat pulak.Dan kebetulan masa ni sebelum ramadhan..ina buka order untuk jualan biskut raya.Alhamdulillah.. order memang tak menang tangan.Kawan-kawan suami,kawan kat fesbuk banyak tempah.Ada satu hari tu,suami P cabar ina tau..katanya "ayang,kalo banyak tempahan..abang belikan Satu oven lain" Iyelah,ina asyik tidur lewat.. Sebelum ni pakai oven Free jee(hasil redeem kupon kedai emas wah chan..kecik je oven.Memang bercinta la nak tunggu tart nenas masak) .. Berbalik pada dicabar suami,ina amik cabaran suami.Marketing sendiri.. hasilnya dapatlah suami belikan oven 42L tuuu. Dari jam 3pagi sampai jam 8pagi barulahh siap order customer yang duk order tart nenas,almond london dan snow almond. 3ni memang killer produk ina..tehehehe. Masa ni,, perut rasa ringan..tak mengah punn.Mungkin hasil ina mengamalkan Set kehamilan shaklee.. (nak order..sila whatsap 017.9506861).. Ina sorang je buat biskut raya tauu.. hebat tak hebat.Hahahaha..Kuat jee masa mengandung..hihuhi




Ohhh.. lupa nak cakap.Masa niii, semua orang berteka teki.Cakap..ina mengandungkan baby perempuan..sebab suka masak kannn.. ade yang Happy bile ina mengandungkan baby perempuan( siap ayat sindir lagiii...)

Okayyy.. next entri ina sambung kisahh seterusnyaaa.

Sekian,assalamualaikum..
stay tuned tauu.Tunggu entri berikut.

No comments:

Post a Comment

POST TERKINI!!

Resipi Roti asas

250 gram Tepung Roti / High Protein 50 gram Margerin (ina guna margerin Pelangi) 50 gram Gula Kastor 1 sudu kecik...