Read more: http://www.azhafizah.com/2013/11/tutorial-ringankan-blog-dengan-lazyload.html#ixzz41XVpsa2x

Friday, March 4, 2016

MITOS : SOYA PENYEBAB KULIT BABY SENSITIF

haiii...assalamualaikum. Ramai ibu - ibu mengandung dekat luar sana sangat takut nak minum SOYA semasa mengandung.BETUL? haa..kan dah cakap.

Okay..sebelum itu, meh kita tengok dulu BEZA SOYA DI PASARAN DENGAN SOYA SHAKLEE


1. ESP dibuat daripada kacang soya yang benar-benar semulajadi, iaitu kacang soya yang tidak diubahsuai genetiknya (non-GMO) sejak dari penghasilan biji benih sehinggalah dituai dan diproses menjadi ESP.

Manakala produk soya komersial lain, termasuk kacang soya yang dibeli di pasar, adalah kacang soya yang telah diubahsuai genetiknya supaya cepat membesar (sama seperti penghasilan ayam daging).2. Kacang soya non-GMO adalah rendah lemak dan bebas kolesterol. Ia terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya untuk kehidupan yang aktif.

Kacang soya biasa yang diubahsuai genetiknya pula mengandungi bahan-bahan aktif yang tidak dapat menghasilkan tenaga yang mencukupi untuk tubuh badan manusia malah membahayakan.3. ESP membantu mengekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dan fungsi enzim serta hormon yang sempurna. ESP juga membantu mengekalkan paras gula yang normal dalam darah.

Soya biasa tidak membantu kepejalan otot, pemulihan tisu badan dan fungsi enzim serta hormon, walaupun diminum dalam kuantiti yang banyak kerana perubahan pada genetik soya itu sendiri.

Apatah lagi mengekalkan paras gula dalam darah apabila kandungan gula dalam soya tersebut sendiri pun sudah berlebihan daripada apa yang diperlukan oleh tubuh badan.4. Kandungan lemak dalam ESP sangat minimum iaitu 1 gram dan tidak mempunyai laktosa bagi memastikan kadar penghadaman yang tinggi dan diserap terus ke dalam darah.

Soya biasa pula mengandungi paras laktosa yang tinggi dengan gula berlebihan yang terkandung dalam setiap pek soya tersebut.5. Yang paling penting tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet, selain mengandungi 5 vitamin B, 2 mineral dan 8 gram karbohidrat untuk tenaga.

Sedangkan soya biasa banyak mengandungi perasa tiruan, pemanis berlebihan, pewarna dan pengawet yang menampakkan kecantikan susu soya, malah tidak mengandungi sebarang khasiat selain sebagai penghilang dahaga sementara ketika diminum sejuk saat berbuka puasa.

7 CIRI KRITERIA SOYA SHAKLEE


1.Kacang soya untuk ESP itu sendiri tumbuh membesar secara organik.

Kenapa mesti ditanam secara organik? Kerana penanaman secara kimia (bukan organik) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan.

Kajian telah membuktikan bahawa ada hubungkait antara kanser dan nitrat.

Jadi amatlah penting pestisid, fungisid, and herbisid tidak digunakan disepanjang proses pembesaran kacang soya.


2.Kacang soya untuk ESP adalah non-GMO (tidak dihasilkan secara genetik).

Kenapa bukan genetik sedangkan kos penghasilan melalui kaedah genetik adalah jauh lebih rendah?

Sama seperti vitamin sintetik dan vitamin natural, kebanyakan syarikat lain akan jimatkan kos ke paras paling rendah, iaitu salah satunya menggunakan kacang soya yang dihasilkan secara genetik.

Seorang saintis Brazil (Dr. Louis J. Pribyl) menegaskan kajiannya bahawa apabila genetik baru dimasukkan ke dalam tumbuhan, maka toksin akan dibina tanpa disedari!


3.Protein perlu mengandungi 9 asid amino penting. Tubuh badan memerlukan kesemua 9 asid amino ini untuk menghasilkan hormon, jus penghadaman, antibodi dan enzim.

Jika salah satu asid amino penting ini tiada, sistem imun boleh menurun sebanyak 30%, di samping banyak fungsi tubuh badan tertangguh atau terhenti terus.


4.Dalam proses pembuatan serbuk soya, kepingan soya hendaklah dicuci dan dibersihkan dengan air, bukan alkohol yang memusnahkan kandungan isoflavon sehingga 88%!

Padahal isoflavon ini yang diperlukan untuk mengurangkan risiko mendapat kanser paru-paru dan sebagainya. Isoflavon juga bermanfaat dalam penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang.


5.Bahan anti-tiroid dan anti-ketumbuhan ada terkandung dalam soya mentah. Kekurangan bahan-bahan ini di dalam tubuh badan boleh mengakibatkan tekanan darah rendah, suhu badan menurun dan sindrom resah (restless leg syndrome).

Carilah satu jenama soya selain ESP yang mampu membuat proses pengasingan dengan mengekalkan soya dalam keadaan mentah, yang mampu mengekalkan kandungan asid amino dan isoflavon yang sensitif haba pada tahap yang paling tinggi dan dalam masa yang sama tidak mengasingkan bahan anti-tiroid dan anti-ketumbuhan ini.

6.Proses pembuatan protein soya sebaiknya dibuat tanpa pemanasan. Ini kerana asid amino sangat sensitif terhadap suhu yang tinggi. Beberapa kajian mendapati memanaskan protein telah terbukti memusnahkan 50% daripada asid amino.

Individu yang secara berterusan mengambil diet tanpa asid amino penting ini akan mengganggu perkembangan otak dan hormon serta tisu badan.

.7.Serbuk soya mesti mempunyai kalsium yang tinggi, kerana sifatnya yang sangat berasid dan boleh menyebabkan kerapuhan tulang.

Kebanyakan soya biasa jenama lain tidak mengandungi kalsium yang mencukupi. Itulah perbezaan ESP dan soya komersial biasa.promo march 2016 ESP..twinpack less 5%

TESTIMONI saya sendiri semasa mengandung... saya amalkan ESP bersama set mengandung pada mulanya untuk kuatkan rahim.Sebab sepanjang mengandung wardina (kandungan ke 2) sering bleeding.Jadi saya start dari awal mengandung (trimsester 1)  sampai ke penghujung kehamilan.Bleeding pun STOP dengan izin allah.Selepas brsalin.Kulit baby langsung tak sensitif.TAPI...,kulit anak macam cina gebuss. selepas menyusu, memang takde ruam susu yang tumbuh dekat pipi baby masa tu. ALhamdulillah!

baby shakleeokay..bagi yang ingin dapatkan ESP ini..hubungi 0179506861 samada whatsapp / telegramNo comments:

Post a Comment