Read more: http://www.azhafizah.com/2013/11/tutorial-ringankan-blog-dengan-lazyload.html#ixzz41XVpsa2x

Monday, February 29, 2016

KURIER APA NAK GUNA YA??

Assalamualaikum dan salam tengahari.Isnin harini yang penuh kesibukan bagi Budak sekolah,yang bekerja..Mak budak pun busy jugak tau...em,Mana nak kejar kemas rumah,siapkan anak-anak dan memasak untuk suami balik makan tengahari lagi.

contoh kurier : citylink




NAK POS BARANG NIE... NAK POS PAKAI KURIER APA? MACAM MANA ERKK..

Okay,kita off topik atas.Kita kupas Tajuk entri KURIER..Kurier tu apa erkkk? Korang kalo nak hantar barang luar kawasan atau negeri korang mesti nak pos kan? tak kisah lah, nak pos barang apa sekali pun..(pinggan mangkuk atau barang jualan yang sudah ditempah Customer)..

1st sekali, korang mesti SURVEY dulu, hubungi kurier kurier yang boleh hantar barang yang bakal di bakal dipos itu nanti..Ni nombor Antara yang boleh di hubungi..klik LINK kat bawah tu yer.

 


Tapi kalau korang nak barang selamat tanpa sebarang kerosakan dan cepat sampai boleh mencuba GDEX..Barang mudah pecah sangat sesuai pilih GDEX ( aii selalu pakai ) dan KTMB juga boleh dipercayai ( kata kawan aii la kan ).. tapi kalau korang nak cuba yang lain..Dipersilakan.. tiada paksaan pun.Kata kawan aii lagi,KTMB pun murah cas dia. Tak ikut saiz kotak dia cas macam poslaju.

Kalau korang nak pos makanan dengan selamat, better pakai BAS.. korang boleh tanya driver bas ( destinasi yg nak hantar makanan tu ) .. Makanan akan sampai pada hari yang sama.


semoga bisnes anda berjaya!
moga selamat sampai barang yang di pos tu yaa.


bagi la kredit skit kat blog ni yaaa.. assalamualaikum

No comments:

Post a Comment