Read more: http://www.azhafizah.com/2013/11/tutorial-ringankan-blog-dengan-lazyload.html#ixzz41XVpsa2x

Tuesday, January 19, 2016

Cara BERKESAN JEMPUT rezeki


Jom jemput rezeki

 assalamu'alaikum ...selamat  pagi.Walaupun  laptop tiada,komputer pun tiada..Ku  gagahi  juga update  entri.Menggunakan handphone  Dan tab  yang  sedia  ada.uhuk uhuks.



 Tajuk entri  kalini,ialah  cara  Dan  bagaimana nak jemput  rezeki.Siapa  nak rezeki? Ke  ada  yang  TAKNAK? Ehehehe..

 CARA - CARA  :


1. Beristighfar :  amalkan  setiap pagi  sebelum  memulakan tugasan
(Sebagai permulaan,,eloklah  100kali. Dan  bila korang  dah biasa  boleh naikkan  jadi  1000x istigfar.. :cara? Setiap Kali  solat,200x selepas solat 5waktu.)


 2. Selawat : berselawat keatas nabi
 ( Cara  lain:  berzikir Ya Wahab (maha pemberi) 1000x , YaGhani (Maha  Kaya) 1000x, Ya Latiff  (maha  melembutkan),1000x


 3.Solat Sunat Taubat : Sebelum  korang nak  lakukan  solat sunat,pastikan korang  cukup 5waktu.. Tiada lompang. Pastu, baru  la boleh lakukan  solat sunat taubat. (Cara lakukan: di tengahari  malam ataupun  sebelum tidur)

4.Solat  Dhuha : paling  minimum 2rakaat.  Dan  bila korang dah terbiasa bolehlah lakukan solat Dhuha  12rakaat.. Insyallah,nanti rezeki masuk  non  stop (pastikan korang usaha juga)

5. Hormat kedua orang tua. ( duit belanja mak pak jangan  lupa berikan )



6. Sedekah : Ringankan tangan bersedekah...tiap Kali Ke masjid . Masuk kan duit Ke dalam tabung masjid. Ataupun jika ternampak post di Facebook golongan yang memerlukan Dana bantuan seperti perbelanjaan operate ka




7. Infaq :  Cari pusat pusat kebajikan (anak yatim atau rumah rumah orang tua),sumbangkan barang keperluan seperti: Beras,tepung,gula Dan tilam (lain- lain keperluan)..Insyallah, rezeki korang
memang laju lepasni.. Jangan  nak  tunggu kaya baru buat.


 8. Solat TAHAJUD : Doa paling yang mudah Allah  makbulkan iaitu 1/3 malam semasa  semua orang tidur. Yang  lakukan  saja,tau lah keajaiban nya.

 9. Membaca Alquran : 5x sehari (1 muka Surat tiap Kali solat pun jadilahh)


Okay..dah baca? Jom sama-sama amalkan tips mudah rezeki.





















































































































































No comments:

Post a Comment