Saturday, January 23, 2016

OOTD : Outing Of The Day kami

Selamat petang sabtuday..yaa.Sabtu..hari sabtu bersamaan 23 JANUARI 2016.
Harini sangat  la penat.Pening..masuk harini sudah 3 hari On Off pening.Err..pregnant?? tak kot. 

OOTD jee harini dengan my adik bongsu(Acu lalala...hahaha,kelakar kan bunyinya.Itu sempena sara yang bagi nama panggilan acu lala)
psst: OOTD maksudnya Outing Of The Day. Kami pergi ke TC ( Mcdonald ) emm..,tak makan aihhh (boikot boikott). P sana temankan adik buat kerja kursus bagi Course Teknologi Pembinaan (Diploma).Buat ape? kebetulan adik dapat assignment berkenaan 'Insuran'. Jumpa la kawan anis = adik no 4( kebetulan juga yang bekerja dalam bidang insurans ) lagi mudah untuk sesi interview tersebut.Setelah sejam kami disana,sesi interview telah selesai akhirnya..Jenuh jugaklah menunggu dengan anak 2 orang.Part paling suspen, bila beruk (yang buntut merah tu pun ada sana..dia ponn gheti makan McDonalds haaa. kahkahkah). Nasibla ada sekor jee, kalau sekumpulan,nak je larii.

Setelah selesai, uruskan pula pendaftaran online di Maybank dan CIMB ( WAJIB Bagi setiap seller ada akaun bank nie..mudah nak check status pembayaran customer) Untuk acu..katanya nak tambah pendapatan dengan menjadi agen dropship pusat pakaian pula..Zaman sekarang nie, memang memerlukan wang. Nak masuk ke toilet pun kena bayorr.. itu nak membuang tu. Ina? pun lakukan 2 job jugak sekarang nie tapi tak jual la baju.Hanya jana pendapatan dengan berblogging.Nanti ada masa sesuai ina share  pada korang semua..ehehehehe. 

Byee~~ assalamu'alaikum.





No comments:

Post a Comment

POST TERKINI!!

Resipi Roti asas

250 gram Tepung Roti / High Protein 50 gram Margerin (ina guna margerin Pelangi) 50 gram Gula Kastor 1 sudu kecik...