Wednesday, December 16, 2015

Set Intim Isteri













assalamualaikum dan salam sejahtera... selamat petang.

ramai passangan suami isteri  diluar sana yang mengalami masalah dalaman.. salah satunya, lambat terangsang , cepat klimaks, faraj kering dan paling yang merisaukan para isteri ialah kurangnya bernafsu untuk bersama. Ada kes  macam nie.. nanti mula lah  suami mencari alasan untu berkahwin lain kan? em... takut pulak. Sebelum kes ini melarat, semakin parah.. Jom para isteri ikhtiar dulu bersama supplement shaklee.. kita perbaiki kesihatan dari dalaman..


 jom lihat apa yang set Intim wanita Mampu perbaiki :

Alfalfa Complex Shaklee

Alfalfa dikenali sebagai HERBA cinta kerana ia boleh membantu dalam kehidupan SEX anda.
✔Kemaluan wanita kering terjadi di mana keadaan dinding vagina menipis, kering dan kurang elastik akibat kekurangan hormon estrogen.
✔cara mengatasi kemaluan wanita kering adalah dengan mempertahankan gerak kerja hormon estrogen tetap stabil dalam tubuh.
✔Hormon ini bertanggungjawab terhadap kesihatan kemaluan wanita.
✔ Alfalfa juga turut mengandungi estrogen tumbuhan yang dipanggil isoflavin yang mana pengambilan alfalfa boleh menghasilkan serta meningkatkan hormon estrogen dalam tubuh.
Fungsi tambahan Alfalfa Complex
(330 Tablet)
   πŸ’œ  Menghasilkan hormon estrogen yang mencukupi dalam tubuh
   πŸ’œ Memberikan anda kesan kewanitaan yang ketara
    πŸ’œ Tiada lagi masalah vagina berbau
    πŸ’œBahagiaan intim makin rapat
    πŸ’œ Hubungan seks makin hangat membara
   πŸ’œ Buah dada makin tegang
    πŸ’œ Membantu masalah KEDINGINAN selepas bersalin.
    πŸ’œ Membantu meningkatkan pelincir semulajadi wanita

    Vitamin E Shaklee (120CAPSULE)
Bagaimana Vitamin E membantu mengatasi masalah kekeringan faraj atau vagina ? Vitamin E sangat membantu pasangan suami isteri dalam . Mungkin vitamin E boleh diberi jolokan ‘vitamin malam Jumaat’
πŸ’œ Lebih tenaga (seksual)
  πŸ’œ  Ereksi yang lebih lama
πŸ’œ   Lebih mudah terangsang
   πŸ’œ Libido yang lebih kuat
    πŸ’œOrgasma yang lebih kerap dan bersemangat
  πŸ’œ  Membantu seorang isteri menstabilkan hormon
πŸ’œ    Meningkatkan citarasa seksual

Yang menariknya Vitamin E boleh dimakan bersama Suami...

Manfaat Vitamin E untuk Kesuburan wanita

-Vitamin E mengandungi antibodi yang dapat melindungi sel telur pada wanita dan meningkatkan kesuburan sebanyak 20 sampai 30 persen. Selain itu, vitamin E juga dapat membantu sperma tetap hidup serta  membantu untuk mencegah perpecahan membran selama masa kehamilan.

    Manfaat Vitamin E untuk Kesuburan Lelaki
- Vitamin E untuk lelaki boleh meningkatkan kualiti sperma dan mobiliti pada lelaki. Selain itu, lelaki yang menjalani pola diet kaya vitamin E sebelum menjalani rawatan bayi tabung uji, dapat memberikan peluang bagi peningkatan kesuburan sebanyak 18-25 peratus.










BREAST TEGANG.. PUNGGUNG MANTAP.. KETAT MELEKAT, suami tak tertahan





dulu vagina kering.. sekarang sudah normal. mampu hasilkan cecair pelincir sendirinya



suami puji.. senggugut hilang.. period teratur.. hangat macam malam pertama


alhamdulillah... syukur! allah dah temukan customer dengan supplement yang dapat memperbaiki masalah kesihatan.. lepas nie, boleh lah plan seterusnya yaa.. planning untuk menambah orang baru..


cod : Sekitar Kuantan pada setiap hari

postage : Ke seluruh malaysia menggunakan poslaju dan GDex

hubungi : 0179506861 whatsapp / telegram









































Friday, October 16, 2015

Sperma Kurang




 ((Sensor sikit))

Penangan  VITAMIN E si suami  yang makan..

Sangat  berpuas Hati betul, kualiti sperma suami Semakin  BERTAMBAH.


Rawatlah... Segera masalah ini..demi  KEBAHAGIAAN  rumah TANGGA











Yang Nak Order.. SMS  / WhatsApp 016923988

 Cod : sekitar Kuantan setiap hari

Postage:  Seluruh Malaysia Dan Singapura


Cod shaklee sekitar kuantan pada setiap hari.
Postage

Tuesday, October 13, 2015

Hilangkan parut



Jom hilangkan  parut...
Semua jenis parut mampu dihilangkan dengan VITAMIN E ni

Nak Clear STOK... Ina bagi harga meletuppp..

Sebotol RM 126.. (120capsule)
2 BOTOL pada harga RM 158

(Tawaran Sah sepanjang OKTOBER)

JIMAT ke murah??

PM untuk order...
SMS / telegram 0179506861

WhatsApp 0169232988 

Monday, October 5, 2015

Promosi (shaklee) Bulan Oktober 2015



Assalamualaikum Dan Salam sejahtera..




Bersempena bulan oktober ini, kami tawarkan kepada anda 3 promosi..




Iaitu pembelian Beli 2 diskaun 5% (Omega Guard & GlA complex) , Beli 6 pada harga 7botol (GLa COMPLEX & OMEGA GUARD)




Dan

Promosi CLEARANCE stock VITAMIN E ( 2 botol pada harga RM 157 ) standard harga RM 149 sebotol..




LAST OFFER !!

(Akan berakhir 31oktober)

Register membership dengan pembelian mana2 produk Dan Miliki secara PERCUMA sebotol Vita Lea yg bernilai RM 94..



Pembelian  6 botol gla complex pada harga 7botol..
 Sangat jimat sebenarnya offer macam nie.








And boleh berkongsi dengan kawan sepejabat @ adik beradik  / mak / ipar duai

Serious,gla complex  nie byk sangat kegunaan nya... Antaranya


✔membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.
✔ Meningkatkan kesuburan.
✔· Melegakan PMS (Pre-Menstuatation Syndrome)
✔· Membantu dalam menangani menopause.
✔· Menguatkan kuku & rambut.
✔· Menjadikan kulit lebih sihat & berseri-seri.
✔· Membantu menangani ekzema.
✔· Melegakan symptom akibat Rhematoid Artritis.
✔· Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.
✔· Menguatkn immuniti badan.
✔· Mempelahankn process penuaan.
✔· Mengurangkn “blood clot” yang menyebabkan serangan jantung.
✔· Mengawal kencing manis
✔· Mengawal kolesterol.
✔· Bagus untuk saraf.

Produk semua utk Wanita




Wow!! Yang nie memang clearance stock terus shaklee bagi..
Asalnya sebotol Rm 149.. Kini 2botol RM 158 sahaja😍😍..nampak tak murah disitu?

Jom tengok sikit fungsi vitamin E..
Fungsi vitamin E

1. Melambatkan penuaan: Antioksidan yang tinggi dalam Vitamin E mampu melambatkan proses penuaan pada mereka yang mengamalkannya
2. Membantu mengurangkan kesan regangan atau stretchmark akibat kehamilan dan kegemukan lalu.
3. Pencegahan penyakit katarak
4. Mencegah penyakit jantung
5. Melindungi struktur membran daripada rosak
6. Mengekalkan struktur paru-paru, hati dan membran sel darah merah
7. Membantu melancarkan peredaran darah
8. Membantu memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan
9. Mengurangkan parut(boleh disapu pada tempat parut)
10. Mengendurkan otot kaki dari kekejangan
11. Meningkatkan pengeluaran air mani
12. Mengekalkan kesihatan saraf dan otot
13. Menguatkan dinding kapilari
14. Mengurangkan tekanan darah
15. Membantu mengekalkan  kecergasan dan meningkatkan prestasi atlit
16. Kulit dan rambut menjadi sihat
17. Mencegah anemia
18. Mengurangkan risiko kanser prostat di kalangan penghisap rokok
19. Memperlahankan perkembangan penyakit Alzheimer atau nyanyuk
20. Membantu menghilangkan parut, jerawat, jeragat dan tompok hitam
21. Membantu kesuburan(termasuk dalam set kesuburan Shaklee) dan mengelakkan keguguran
22. Merapatkan hubungan suami isteri@Vitamin Cinta
23. Membantu mencegah "retrolental fibroplasia", sejenis gejala mata yang boleh menjangkiti bayi pramatang.
24. Sangat membantu dalam rawatan "premenstrual syndrome" dan penyakit fibrocystic buah dada.
25. Mengandungi grape seed atau biji anggur yang juga penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular.


Omega guard pun ada diskaun...
Pembelian 2botol omega guard,dapatkan diskaun 5%

Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee

1.  Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2.  Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3.  Mencegah salur darah dari tersumbat
4.  Omega 3 dapat mengelakkan strok
5.  Mengekalkan tekanan normal darah
6.  Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7.  Mengurangkan sakit kepala
8.  Merendahkan kolestrol
9.  Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan 
      otak janin
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE 
      (lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik 
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit goutgout

Omega 3 yang terkandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak sepert:-

✔ Mencegah insomnia
✔Mengurangkan tekanan emosi
✔Mngurangkan kemurungan dan kebimbangan
✔Membantu memperbaiki masalah autism
✔ Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
✔Mengurangkan masalah schizophrenia
✔ Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak


Berminat?
Jom rebut peluang ini... Tawaran hanya sah oktober
Sms / whatsapp 0179506861

Cod sekitar kuantan

Postage di seluruh malaysia .. Singapura pun ina pos.






Thursday, July 23, 2015

Wardina cucuk 3bulan

Telan siap2 vitamin C..(kelebihan ibu menyusu dapat disalurkan kepada baby melalui penyusuan)

Wardina baru Je cucuk 3bulan tadi..

So, saya kena protect anak dr segala macam jenis penyakit 3serangkai nie (selsema,demam Dan batuk)..

Notakaki:: alhamdulillah.. selama anak kena cucuk Bcg Dan cucuk sebulan anak mmg xdemam.

#alhamdulillah... 2In1 anak Dan mama dapat kebaikan hasil dari penyusuan.

Ehhh...maknya dpt Kulit Dan antibodi Je yg kuat.

Indahnya dapat berikan breastfeeding .. 

Kurus dapat.  Anak sihat. 
Susu? Alhamdulillah... rezeki wardina.

Ina 017-9506861

Nak dapatkan supplement shaklee sekitar kuantan?
Pelbagai cadangan Untuk kesihatan ada..seperti set menyusu,set kehamilan, set bersalin,set kesuburan, set kanak kanak,set kurus,set kencing manis,set darah tinggi,set resdung Dan pelbagai

Hubungi no yang tertera diatas.


Friday, July 3, 2015

5 program YES shaklee


Young Entrepreneur Shaklee Program (YES)


1. Shaklee sempena 100 tahun Vita-Lea.
πŸ“Kalau nak tahu, Vita-Lea ni ialah multivitamin terbaik didunia.

πŸ“ setiap Ahli baru yang mendaftar keahlian,layak menerima sebotol Vita Lea secara PERCUMA (bernilai Rm 94)



2. Bonus insentif YES Untuk Pendaftaran serasi

πŸ“(gandaan 100%) bagi peserta YES yang memenuhi 100% syarat EMI*. Contohnya jika melalui EMI anda layak menerima RM1000, tapi dengan YES program ni Shaklee akan gandakan 100% tunai tersebut. Maknanya anda akan dapat RM2000 pada bulan ini.



sebanyak 10% – 50% setiap bulan selama 13 bulan. Contohnya bulan Jun anda layak menerima RM1000 tapi melalui YES, Shaklee akan membayar anda sebanyak RM1500 bagi bulan tersebut.


4.  Tawaran 4 pakej YES

πŸ“Pakej Produk Shaklee yang paling laris di pasaran dengan harga bebas GST.


5. Bonus Insentif Serasi

πŸ“sebanyak 10% – 50% setiap bulan selama 13 bulan.
πŸ“Contohnya bulan Jun anda layak menerima RM1000 tapi melalui YES, Shaklee akan membayar anda sebanyak RM1500 bagi bulan tersebut.


Kesimpulannya...

10 sebab Utama Mengapa YES shaklee...

Hubungi ina πŸ“²πŸ“² sms / WhatsApp 0179506861

Tuesday, June 2, 2015

Bleeding..Dan supplement yang membantu

Throwback! Kisah sedih

Semasa kandungan 7wk..
Kehamilan ina tiada denyutan jantung.
Doktor sahkan keguguran Dan minta cuci (dnc) dgn kadar segera.
Hampir meroyan ina waktu itu... Bleeding On Off hampir sebulan..mmg seperti keguguran..

Ina doa tidak putus2.. Sambil2 itu ina ikhtiar dengan supplement shaklee.
Bleeding stop.. Apabila sy serah diri di private... Alangkah terkejutnya kami laki Bini..
Tetiba Ada heartbeat (bila doc scan utk sahkan sebelum dnc)

Alhamdulillah....
Sekarang baby ina sudah berusia 43hari.. Berkat doa Dan ikhtiar supplement..

Mommies... Yang mana bleeding,boleh try consume set kehamilan..
Jangan takut Dan risau yea..supplement shaklee Tiada mengandungi  bhn sintetik.


Nak order?sms / WhatsApp ke #0179506861



Tuesday, May 5, 2015

Nak cantik selepas berpantang

Teringat masa berpantang anak pertama...

 Al-kisahnya ~~

Konon-konon... kata Org kalo berpantang ketat. Muka berseri lepas habis berpantang.

 Tandanya~~ pantang dgn betul2.

Ina?? Ikutla segala pantang... hihihi. Nak cantik punya pasal. Tapi dlm berpantang..., huiiih toksah Nak cakapla. Sembelit! Sakitnya tuhh disini... okayy.Hahahaha..air xcukup minum.

Sekaranggg... berpantang anak no 2... Nak lagi cantik! Dengan consume Vivix nie. Fngsi dia membaikpulih sel2 yg rosak, urat2 putus kan selepas bsalin..muka pun harap sweet 17 giteww. No more cermin mata okay!! Hahahaha..



Psst!! Nak cantik persis Maria Farida... hihihihi..

Muahahaha... Nak cantik gebus macam nie


Ingin dapatkan Set bersalin shaklee @ Vivix?

Sms / WhatsApp 017-9506861

Cod sekitar kuantan pada setiap hari..

Postage ke seluruh Malaysia..

* Psst! Nak dapatkan harga super murah??
Mom daftar keahlian..
Hanya pendaftaran  sekali seumur  hidup..

*yang bestnyeee...setiap pendaftaran keahlian dengan setiap pembelian produk akan menerima sebotol Vitalea..


Sunday, April 26, 2015

Nur Wardina Soffea









Tepat jam 1.50pagi sabtu (18/4/2015),Nur Wardina Soffea telah selamat dilahirkam ke muka bumi Allah.Dengan 2kali push,Puteri mama selamat keluar dengan berat 2.7Kilogram,alhamdulillah..bersalin kali ini amat mudah sekali.Tanpa meminum air selusuh,air sanggul fatimah atau air zam zam..,telur mentah...100% ina tawakal pada allah .Sampai ke hospital bukaan jalan sudah 5cm,tanpa sebarang kesakitan.Allahuakbar! Tanda bersalin pun tiada waktu tu (turun darah @ ketuban pecah).Bukaan 10cm baru la terasa sakit yang teramat.Masa berputar sangat laju waktu ina di dalam dewan bersalin.Urusan dipermudahkan oleh allah.

Amalan ina supaya mudah bersalin:: 

Antara yang ina amalkan sepanjang mengandung ialah membaca al - quran setiap kali solat dan lakukan solat sunat di tengah malam setiap hari.Berzikir tidak putus..

Nama Diberi semasa dalam kandungan lagi...

secara rasminya, Hari ke 7 berpantang barulah berkesempatan incik Suami mendaftarkan puteri ke 2 kami. Actually, nama sudah lama Ada..cuma,masa tidak mengizinkan.

Nama di beri oleh mak-mak saudaranya, Nur Wardina Soffea. Maksud nama tersebut ialah warak,amanah,ramah,ikhlas,alim dan menawan.Diharap anak mama menjadi anak solehah. Daripada awal Kehamilan lagi,Nur Wardina Soffea anak yang kuat.. Akhirnya lahir juga kamu ke muka bumi Allah.




Petua : Tali pusat baby mudah Tanggal


Sebenarnya, semalam dah nak tulis entri nie.Al maklumlah, sedikit sibuk menguruskan hal hal berkaitan berpantang. Mana nak uruskan baby..sangat sibuk.. (Lama dah tidak merasa berjaga malam..hihihi).

Harini hari ke 8 berpantang... Excited betul, hihihi.Semalam (hari ke 7 )pusat Nur Wardina Soffea sudah tercabut.Alhamdulillah! Awal Kali nie anak mama pusat tercabut. Emm..kalau dulu,Sara dekat 3minggu jugak la nak tunggu tercabut. Sampaikan ina nie naik risau.Iyela,mulut- mulut orang sibuk duk bertanya..pusat dah cabut belum? Kalau lebih dari seminggu, anak degil laaa,nakal.Hmmm..menyampah! 

Okay-okay Meh sini,ina nak bagitau..Petua dia,mudah saja... Pakai jee ubat hospital yang bekalkan tu..

Caranya: 

✔basahkan kapas (dengan ubat kaler pink) Dan titikkan di sekitar pusat.
✔cuci dengan kerap(pakai ubat hospital)pusat baby setiap Kali selepas mandi, Dan setiap Kali tukar pampers (ingat!! Jangan bagi pusat baby terkena air.Jika terkena ,lapkan sehingga kering kerana dikhuatiri pusat dijangkiti kuman)..

✔Jika tali pusat sudah tertanggal,cuci sebersihnya pusat baby.( pusat yang tercabut,sila simpan ditempat yg kering)
✔pastikan pusat dibersihkan,jangan biar darah beku di pusat .


Okay,sekian.Terima kasih sebab anda Sudi baca petua saya.😊😊😍


Tuesday, April 21, 2015

Detik cemasku: 38minggu janinku kurang bergerak - part 1

Assalamualaikum Dan selamat malam..
Semasa entri ini ditaip,ina dalam berpantang 3hari.Alhamdulillah😊..

Tapi entri Kali ini ina nak menceritakan detik-detik cemas sebelum ina bersalin.

Al-kisahnya~~~~

Pada tengahari jumaat,perut terasa memulas, seakan ingin datang period.Ina buat tak tau ajelah,sebab kemungkinan perut lapar masa tuu.Walhal,pagi Ada makan nasi dagang,kuih seri ayu Dan donat.

Tengahari

Tengah memasak makan tengahari,rasa memang tak larat sangat.Harini Suami yang tolong masakkan...

Selesai makan tengahari, ina bersihkan diri untuk solat zohor.Ya Allah,alangkah terkejutnya..simptom membuang(berak) secara tiba2.. Terbuang dalam panties,memang tak perasan langsung.Masa nie,ina da syak..dalam hati berkata (eh,takkan nak bersalin dah kot)..

Petang (Asar)





Carta gerakan baby..sampai ke petang baru cukup 5 tendangan sahaja.Sepatutnya,kalau memasuki asar gerakan dah hampir lengkap 10.Tapi Kali ini,gerakan yang pelik semasa asar..iaitu baby mengeras dengan kerap.Masa nie ina dah resah..

Malam ( selepas isyak )

Asyik kentut (non stop)..nak solat memang payah.5kali ambil wuduk,5kali solat..
Selepas selesai isyak,terasa macam lain.Rasa leman betul badan.

9.30malam

Suami bawa terus ina ke hospital,hati pun tidak sedap..Sebelum ke hospital,ina sempatla makan murtabak 2keping (perasaan masa ni ,ina dah rasa macam nak bersalin malam nie jugak) sempat minum segelas ESP. (Air selusuh,air zam zam @ air akar fatimah pun tidak sempat minum..macam tidak jangka yang akan bersalin).

Sampai ke hospital jam 10malam..Semasa sampai disana (bahagian bersalin Htaa).Masa tiba disana,ina orang pertama. Tapi disebabkan kes ina tak berapa serius,ina antara orang terakhir..disoal siasat oleh doktor.Al-maklumlah,ina tiada turun tanda (yang menandakan ingin bersalin contoh : ketuban pecah atau turun darah).

Apabila puas disoal siasat lebih kurang 20minit,barulah doktor buat ujian CTG (denyut jantung baby)..ctg cantik, tiada kontraksi. Em,setelah selesai,doktor cek VE (iaitu cek bukaan Rahim).Tersangatlah terkejut,apabila doktor bagitau

Antara dialog ina dengan doktor

Doktor:: 'puan,jalan dah buka 5cm..'

Ina : haa? Kena masuk wad ke?

Doktor : Bukan.Terus ke dewan bersalin.Malam nie juga puan akan bersalin

Ina: haa..betul ke?

Doktor: Bagitau Suami yea.

11.30malam

(Rezeki dapat masuk dewan bersalin tingkat bawah) jika diikutkan,memang doktor nak tempatkan ke dewan berisiko tinggi tapi..alhamdulillah. Kebetulan penuh wad Sana,dewan pun penuh)

Ina dah masuk ke dewan bersalin... Masa ni ina dah menggeletar ketakutan,Suami masuk sekejap je.. Sebab Sara ,tiada orang jagakan..(masa ni Ina dah down perasaan.. (Sedih,kecewa iyela..Suami tidak dapat teman)sebab sudah berjanji nak temankan semasa bersalin.

Bersambung....

Sunday, April 12, 2015

Meneran dengan betul semasa bersalin


Err..meneran? Seram je dengar kan. Yang tengah menunggu hari.. Mestilah berdebar.Tapi jangan sampai demam pula yea.Entri Kali ini,ina berikan sedikit tips atau petua mudah meneran.. Jom baca kemudian,buat latihan sikit...





Waktu Mula Meneran

✔ Sebaiknya dilakukan setelah pembukaan lengkap berlaku (10cm) iaitu ketika kepala janin sudahpun turun ke dasar pinggul. Ia ditandakan dengan anus (dubur) mula terbuka sewaktu kontraksi.

 Posisi Meneran Yang Tepat

✔ Berbaringlah dengan lutut berlipat dan kedua kaki dibuka.
✔Kedua tangan memeluk paha dengan cara melingkarkannya ke bawah paha. ✔Meneran juga dapat dilakukan dengan berbaring mengiring sama ada sebelah kiri ataupun kanan.

 Cara Meneran

✔ Sebaiknya dilakukan apabila kontraksi sampai ke puncaknya. Waktu ini doktor akan meminta anda untuk menarik nafas panjang iaitu menahannya dengan mulut tertutup kemudian meneran ke arah bawah dengan memastikan punggung tetap berada di atas tempat tidur (katil).
✔Ketika meneran dagu diletakkan di dada supaya anda dapat melihat perut anda. Bagaimanapun ramai juga ibu hamil yang melakukan kesilapan ketika meneran. Ada yang meneran sebelum proses pembukaan sempurna. Ia akan menyebabkan berlakunya Edema (pembengkakan di mulut rahim) yang seterusnya akan menyukarkan proses bersalin selanjutnya.

Di samping itu ada juga ibu hamil yang silap meneran dengan meneran ‘di leher’ dan bukannya di perut. Mata akan nampak merah setelah bersalin dan kadang-kadang disertai dengan kebutaan sementara kerana pembuluh darah kecil di mata pecah akibat teranan di bahagian leher.

Diharap dengan sedikit tip ini para ibu hamil dapat mempraktikkannya dirumah agar ketika bersalin nanti ibu hamil sudahpun bersedia sepenuhnya….selamat bersalin.

Ibu-ibu semua, set bersalin sudah beli?

Jika belum, boleh lah order set bersalin dengan ina..

Direct SMS / WhatsApp / telegram ke no 017-9506861

Cod pada setiap hari..

Cod sekitar kuantan ((Batu hitam,sg karang,balok,beserah,kubang buaya,alor akar,permatang badak,sg isap,tg Lumpur,kipsas,bukit setongkol, bukit sekilau,semambu Dan seluruh kuantan)

Friday, April 10, 2015

37 minggu kehamilan

Assalamualaikum...

Petang baru sempat update entri blog.Asyik tertangguh je Dari rabu...harini dah jumaat..



Tengok tajuk pun,mesti tertanya tanya Ada apa dengan 37minggu kehamilan nie...um.

Alkisahnya begini,kalau nak tau...INI merupakan pertama Kali dalam hidup ina.Kandungan kedua nie betul-betul kuat. Mana taknya,Dari awal mengandung macam-macam dugaan ina hadapi.. (Bleeding hampir sebulan,doktor sahkan keguguran laa..) Tapi akhirnya, kandungan Kali ini ina berjaya melepasi bayi pramatang.Anak pertama, semasa 35minggu sudah selamat bersalin.Kali ni kandungan ina dah masuk 37 minggu (bermakna sekarang 9bulan...baby betul-betul matang Kali ini)

Apa yang buat ina terlebih excited dengan kandungan kedua ini... Ina tidak perlu kena cucuk dexa iaitu suntikan matangkan paru-paru baby lagi.. (Dulu 4kali cucuk dexa sebab contruction semasa 7bulan dan 8bulan) Baby pun dah matang,doktor cakap anytime boleh bersalin.

Alhamdulillah... Segala puji bagi Allah...

Kandungan kedua, memang ina titik beratkan pengambilan supplemen.Ina makan set mengandung shaklee.Sepanjang mengandung memang tiada masalah. Membuang pun lawas, bertenaga,berat badan terkawal..

Okay.. Sampai disini sahaja cerita Ina...

Sesiapa nak order set mengandung shaklee...

Direct sms / WhatsApp / telegram ke no 017-9506861

Kawasan cod : beserah, sg karang, Batu hitam, balok, permatang badak, sg isap, bukit rangin, bukit setongkol,bukit sekilau, alor akar, Dan seluruh bandar kuantan ina hantar.

Penghantaran produk shaklee pads setiap hari..

Sunday, April 5, 2015

rezeki hujung minggu

Assalamualaikum... Nie nak habaq mai.

Postage ina pun Ada sediakan jugak tau.Boleh pos ke seluruh Malaysia...

Direct je hubungi : 017-9506861
πŸ“±Sms / WhatsApp / telegram

Cod sekitar kuantan..pada setiap hari..πŸš—πŸš—πŸš—

Wednesday, April 1, 2015

HP tablet percuma

Assalamualaikum...dan selamat petang.
Harini Ina da memasuki hampir 9bulan kandungan.. Heee,saja je update blog.Mmmm,,bajet retis la kunon kaaaan? Erkk..Entries Kali ni takde kena mengena dengan kandungan okay...? Entri santai aje


,alhamdulillah.... rezeki harini.Tablet yang Ku nanti-nantikan selama nie.Akhirnya dapat juga.. Hiiii...terimakasih Streamyx.Sebulan tunggu,akhirnya dapat juga. Lepasni mudah la nak upload gambar Kat Instagram, blog pun mudah nak taip.. (Korang jangan plak pening kalo lepasni asyik entries Ina je kuar yeeee)..☺

Tablet nie hasil langganan streamyx.. WiFi.Pakej nie dapat sekali dengan telefon rumah (brand Motorola)..telefon rumah Ina langsung tak pakai,langgan streamyx ni pun sebab untuk berbisnes Dan suami yang kuat surfing internet.Hikhik... Oh,lupa nak inform..tablet nie keluaran HP punya.Setakat nie sang at berpuas hati laaa... Line WiFi pun dah okay. Laju juga..
Okay...sampai sini saja review Ina pasal pakej streamyx.

Sampul pun  masih belum buang... Hiiii... Weekend baru nak Cari tinted

Saturday, March 28, 2015

cod shaklee setiap hari (kuantan)

Cod harini...sempat lagi duk cod bagi bulan march, walaupun duk sarat mengandung.



Omega guard - Utk ibu mgandung ,bgus BG perkembangan IQ janin, mengawal berat badan IBU semasa mgandung


Cinch shake - khas BG mereka yg ingin kecilkan pinggul,lengan , peha @ bahagian yg menggeleber tuuu.


Ostematrix - kalsium Sgt penting bg setiap manusia,tujuannya elakkn osteoporosis (reput tulang) sebelum usia emas , Sgt penting BG IBU mengandung,menyusu,berpantang, sembelit,insomnia


Vitamin C - bgus bagi pembentukan Kolagen,elakkn gusi bdarah, Kulit kering,jerawat,resdung,dll

Vitamin E - kesuburan lelaki,hilangkan parut dgn cepat..,jeragat, cantikkan Kulit,anti kanser (halang pembentukan sel kanser Dr terus merebak)


Lbih info, Hubungi 017-9506861 SMS / whatsapp
Kawasan cod: Sekitar kuantan

Thursday, March 26, 2015

Pemberian Suami

Assalamualaikum..salam tengahari semua.

Actually,entri nie lama dah ina Nak update.Tapi asyik tertangguh saja.Ada saja halangan.. kali nie betul-betul free.

Tengok tajuk entri, mesti awak-awak semua boolaat bijik mata kan? Bukan berlian,bukan seguni emas tapi Senaskh Al Quran... pemberian suami.Hekhekhek... saja propa.Kasi panas sikit.

Inilah pemberian suamiku,tidak ternilai. Gembira tidak terkata dapat senaskah al - Quran.I love it.. Suami macam tau-tau Je ina Nak beli gantikan yang baru. Al Quran lama,muka Surat depan hilang.. huhuhuhu. Selalu mengaji Dari tengah-tengah juzuk je.Sudah ada yang baru nie, bolehlah start Dari juzuk pertama.. alhamdulillah,syukur sangat dapat Quran baru.

Yang menarik tentang al Quran nie,tulisannya besar (al maklumlah,ina nie suka baca tulisan besar..laju Je baca).Mudah dibaca,ejaan jelas kelihatan (baris-baris huruf mudah dibaca)..seronok la bacanya.

Sekian ..cerita harini. Hihihihi.. Sekarang tengah berehat,35minggu kehamilan.. kerja dah takboleh buat berat-berat dah..Syukur,ayah Dari kampung datang membantu tengok tengokkan cucu.

Monday, March 23, 2015

Batu Bertungku

Assalamualaikum Dan selamat pagi
Nah! Hamek Kau...
Nie persediaan berpantang nanti. Hihihhi...
Pecah satu ...ada baaaanyaak lagi,so standby laa.sementara Nak menunggu 44hari berpantang.
Kegunaan batu nie?? Menurut orang tua lama-lama @ Mak bidan..Batu nie bagus sangat dalam mengeluarkan darah-darah Kotor.
Caranya.. ,mestilah kena bertungku 6Kali sehari maksima.Confirm badan pun cantik nanti.Antara malas dengan rajin aje Nak bertungku tu.
Bagi mengeluarkan darah Kotor,mestilah bertungku (tekan) dengan batu kearah Rahim...arah atas.Sengkak... Dan INI pun ada caranya jugak tau.Tekan tungku tu ditempat yang sakit..
Nota: mestilah lapik batu sungai dengan Kain, sebelum bertungku panaskan dahulu batu tersebut .
Ina standby banyak batu nie,sebab macam dulu...tengah Bakar batu tetiba crack Dan pecah.
Mommies yang bakal bersalin...set berpantang / bersalin sudah ke beli?
Jika belum,boleh la mencuba set bersalin shaklee
Bagaimana ingin dapatkan?
Terus sms / whatsapp ke no 017-9506861 / 016-9232988
Kawasan CoD : beserah,batu hitam,sg karang, Tg Lumpur, bukit sekilau, bukit setongkol, cenderawasih,balok,Dan sekitar bandar kawasan
Penghantaran pada setiap hari..
Pengeposan ke seluruh Malaysia..

Ceritaku : Menginjak 35minggu Kehamilan

Assalamualaikum Dan selamat malam.

Baru laa, berkesempatan untuk mengupdate blog.Sekarang kandungan ina dah mencecah 34minggu 6Hari. Alhamdulillah...alhamdulillah,alhamdulillah.Diberikan kesihatan baik sepanjang mengandung.Sakit-sakit kontraksi palsu biasa aje.

Dan harini,kontraksi kesekian kalinya.Terasa macam Nak uzur pun hado..habis sakit-sakit dari pergelangan kaki sehinggalah pinggang .Harap Kali ini bersalin cukuplah bulan..cukup 40minggu ke.Ehem.

Walaupun doktor wyko dah warning,bahawasanya (ececeh) ina akan bersalin sebelum 35minggu..iaitu lagi awal semasa bersalinkan Sara dulu. Tapi kuasa Allah,siapa tau.Mungkin betul atau mungkin tidak. Itu hanya jangkaan seorang doktor.

Mengikut jangkaan seorang ustaz pula, ustaz tu menjangkakan ina bersalin 30hb march iaitu 35minggu tepat.Katanya lagi, perut ina da banyak kosong diatas.Dan paling terkejutnya..,dari pemerhatian dia. Baby dalam perut nie,baby lelaki.Wallhualam.. Kalaulah betul alhamdulillah.Tujuan sebenar berjumpa ustaz sebab Nak Mintak air penawar,tapi dah ustaz bagitau cenggini.Dengar jelaa...Sekian.

Sesiapa kat sinI Nak order set Berpantang @ set bersalin shaklee?

Terus sms/ whatsapp ke no 017-9506861 @ 016-9232988

Kawasan cod : Batu Hitam,sg karang,bukit sekilau, bukit setongkol, cenderawasih,Teluk cempedak,beserah Dan seluruh kuantan

Postage : ke seluruh negara

Wednesday, March 18, 2015

sengkuang Cina


                                                     Sengkuang Cina.... INI laa dia.

 assalamualaikum..

harini gembira tak terkata, sebab encik suami belikan sengkuang cina.sYUKUR ..,alhamdulillah,akhirnya dapat la juga tekak nie merasa sengkuang cina.Sedap... sekali pandang, macam buah sejenis kerdas tu..(alaaa, yang macam petai..bau dia laaa..)tak sangka pula, suami pandai membeli..hihihihi.Kita yang perempuan nie pula, tak tau bentuk rupa sengkuang cina...rupanya bentuk macam bawang.. kecil-kecil cili padi rupanya..

KHASIAT SENGKUANG CINA


1. Penawar bronkitis


2. Menurunkan tekanan darah tingggi


3. Meredakan selesema, batuk dan demam


4. Mengelakkan bayi terkena jaundis @ penyakit kuning. Ibu-ibu perlu mengamalkan sewaktu mengandung.

 

 

Tuesday, March 17, 2015

surah maryam


Mommies... jom amalkan surah maryam.


Setiap kali lepas solat, bacalah satu mukasurat.

Insyallah.. cepat.. habis.


Selamat mencuba


Notakaki :: Nak baca 10x pon tak apa.. mudah Je.Dapat banyaaaaak pahala..



mommies, sudah hampir bersalin nie. pstt! set bersalin sudah ke beli? atau masih mencari?


meh sini, ini antara fungsi set bersalin di shaklee



SET BERSALIN SHAKLEE

VITAMIN C 180tablet:

Mempercepatkan penyembuhan luka jahitan
Memperbaiki tisu sel yang rosak semasa bersalin

B COMPLEX 120 Tablet

membantu menghasilkan sel darah merah
Membantu melawan simptom tekanan dan murung 
Mencegah penyakit murung atau meroyan

VITALEA 120 TABLET

Memberi tenaga dan mengandungi zat besi yang sangat penting kepada ibu selepas bersalin

ZINC COMPLEX 120 Tablet

sesuai bagi mereka yang sukar makan ikan haruan.
Membantu mempercepatkan luka dalaman (rahim) cepat sembuh
Mengurangkan masalah rambut gugur selepas bersalin

ESP 

MEmbantu penghasilan susu badan
menghilangkan parut pembedahan

OSTEMATRIX 120 Tablet

megelakkan dari masalah sembelit semasa berpantang
kalsium penting bagi penghasilan susu badan
bantu ibu tidur lena selepas seharian menjaga baby

KELEBIHAN SET BERSALIN SHAKLEE::



Set Bersalin Shaklee bantu pulihkan tenaga ibu selepas bersalin.baby blues

25% hingga 85 % wanita mengalami keadaan sugul beberapa hari selepas bersalin. Makanan berkhasiat dan sihat perlu diambil dengan segera sesuai dengan keadaan pantang. Suplemen dalam Set Bersalin ini lengkap memenuhi keperluan ibu bersalin kerana membantu ibu segera pulih daripada kepenatan dan keletihan.

Jadi ibu akan berasa cergas dan bertenaga. Nak jaga anak pun tak letiH


Set Bersalin Shaklee bantu pulihkan luka perineum/episiotomy dan pembedahan dengan cepat.

Kebanyakkan ibu berpantang yang mengambil Set Bersalin Shaklee memberikan testimoni positif di mana luka pembedahan caesarean mereka cepat sembuh.

Walaupun pembedahan caeserean adalah cara bersalin mudah namun kesakitan selepas itu bukan mudah berbanding ibu yang bersalin normal



Set Bersalin Shaklee mengatasi sembelit ketika berpantang.

 

 


Saya selalu dihujani soalan ibu berpantang yang sembelit. Sembelit adalah mimpi ngeri yang bagi ibu sedang berpantang. Sembelit berlaku kerana ibu berpantang tidak minum air pada kadar yang diperlukan badan dan tidak ambil kisah mengenai makanan yang diambil semasa tempoh berpantang. InsyaAllah, pengambilan Ostematrix membantu mengurangkan masalah sembelit..

Pengalaman ina semasa berpantang, duk di toilet 12jam,bayangkanlah.. masa tu ina tak kenal lagi shaklee.Makan ubat hospital..ya allah.Perut sudah terasa nak membuang tau tak? tapi yang keluar hanya air najis..sakit woooo~~ keadaan perut masa tu macam blender.hisssshhh..tak sanggup..

jadi, ina taknak la ini semua berlaku pada anda semua..kesian,baby terabai lagi. dengan sakit jahitan lagi..tak tertanggung.


bagaimana ingin order set bersalin shaklee?

sms/whatsapp ke no 0179506861 / 016-9232988

cod sekitar kuantan pada setiap hari

postage ke seluruh negara

 

 

POST TERKINI!!

Resipi Roti asas

250 gram Tepung Roti / High Protein 50 gram Margerin (ina guna margerin Pelangi) 50 gram Gula Kastor 1 sudu kecik...