Thursday, December 4, 2014

VITAMIN C 500mg Sustained Release PLUS

Bismillahirrahmanirrahim

assalamualaikum dan selamat pagi semunaya.. Pagi ni sungguh tenang dan damai sekali, sempatla update blog sekejap, Sementara nak masak tengahari nanti. hee..Jom lihat apa bestnyer vitamin C ni

vitamin C 500mg Sustained Realease


PROMOSI DISEMBER 2014 ( VITAMIN C DAN VITAMIN E)

FAKTA VITAMIN c 500mg  SUSTAINED RELEASE

MANFAAT UTAMA :

Membentuk Kolagen - Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.

Memperbaiki Simptom Pendarahan - Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

Peningkatan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.
Memerangi kanser - Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan.

Mencantikkan Kulit - Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.

Memperbaiki Insomnia - Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.

Mengekalkan kolestrol sihat - ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.


Antara simptom kekurangan Vitamin C :


Mudah tertekan / Stress - sering letih dan lemah

Kulit kelihatan sangat kering dan bersisik, tapak kaki keras dan kasar

Luka yang lambat sembuh

Mudah selsema / bersin

Wajah nampak tua dari usia (Vitamin C penting utk pembentukan kolagen)

Mudah dapat ulser

Mudah demam / antibodi tak kuat

Gusi berdarah

Salur darah mengecil

Sakit sendi

Tanda lebam pada badan

weight loss (bukan kurus sihat tp kurus yang tak sihat, lemah dan kusam)


Perbezaan Shaklee (dengan Vitamin C yang ada di pasaran)

Vitamin C pertama yang natural dan bertindak secara ‘Sustained release’, berfungsi secara perlahan untuk memenuhi keperluan tubuh selama 24 jam.

Rumusan unik yang membenarkan pelepasan vitamin c secara perlahan dan berterusan selama 5 jam.

Satu tablet membekalkan 500mg vitamin C iaitu bersamaan 7biji setengah oren.

Membekalkan ‘Bioflavinoid’ dalam jumlah yang seimbang iaitu 120mg..Bioflavonoids bekerja untuk meningkatkan keberkesanan vitamin C dan perlu diambil sebagai sebahagian daripada suplemen vitamin C..( elak salur darah dari runtuh/bocor, meningkatkan fungsi vitamin c, elak vitamin c dr cepat teroksida dan merosakkan sel)

Tiada pembaziran kerana semua vitamin C digunakan.dilepaskan kedalam system tubuh secara perlahan mengikut keperluan.

Siapa perlukan vit c?

perokok, org yg mudah stress sebab stress akan memusnahkan vit c dlm badan

org yg makan pil perancang sebab pil perancang jugak akan serap vit c dan akibatnye vit c akan musnah cepat dlm badan

org yg nak cantik kulit atau yg ade masalah kulit berjerawat atau eczema perlukan vit c utk membina kolagen kulit yg sihat dan perbaiki tisu kulit

 

 

 

 semua org yg inginkan kesihatan yg baik sebab vit c menyokong sistem imun dlm badan dan mengurangkan demam selsema yg berpanjangan..sebab tu dlm family wellness ade termasuk vitamin C antara vitamin yg perlu diambil utk semua org kerana vitamin C bersifat larut air dan ianya mudah dihapuskan dalam keadaan tertentu contohnya jika kita stress, berhadapan dengan cuaca panas dan banyak lagi keadaan.


TAHUKAH ANDA??


- haiwan menghasilkan vitamin c mereka sendiri seperti arnab mampu menghasilkan 18,000mg vitamin c sedangkan manusi tidak dapat menghasilkan vitamin c. Tambahan pula, vitamin c larut air dan akan hilang berterusan dari tubuh kita. Oleh yang demikian, adalah perlu utk kita mengambil vitamin c setiap hari kerana vitamin c tidak memberi kesan toksik.


- Setiap hidangan buah-buahan membekalkan 45-60mg vitamin c. Buah-buahan akan menghasilkan vitamin c yang lengkap dalam masa 10 hari selepas buah ranum. tetapi kandungan vitamin c tersebut akan berkurangan kepada separuh apabila dipetik dan akan musnah apabila terdedah kepada kepanasan.


Siapa-siapa yg ada jerawat tu, boleh la tepek pd muka vitamin C ni.. apa yg best, antara vitamin c dipasaran..., keluaran shaklee saje yg boleh dibuat masker. Sebab ianya semulajadi, takdak perisa tambahan dan pewarna, jd of course la kan, semut x naik pada muka. ( ada customer yg msh ragu-rahu.. katanya takut naik semut.. jangan risau, ina jugak pengguna setia vitamin c ni.. ina pn amalkan )




testimoni 








BAGAIMANA INGIN DAPATKAN VITAMIN C?


Hanya sms / whastapp 017-9506861
cod sekitar  kuantan pada setiap hari

INGAT!! Promosi OFFER 5% utk PEMBELIAN 2 BOTOL hanya SAH Bulan DISEMBER 2014 ..

jom GRAB ..


OFFER beli 6 PUN ada ..

yg ni lagi JIMAT..

dengan SETIAP PEMBELIAN 6 BOTOL VITAMIN C,

ANDA LAYAK

*MEMILIKI Secara PERCUMA 1 BOTOL vitamin C

No comments:

Post a Comment

POST TERKINI!!

Resipi Roti asas

250 gram Tepung Roti / High Protein 50 gram Margerin (ina guna margerin Pelangi) 50 gram Gula Kastor 1 sudu kecik...