Friday, August 29, 2014

Preggy again ~ alhamdulillah



Bismillahirahmanirrahim
assalamualaikum



Hai semua..,  pagi ni ina nak cerita pasal kehamilan yang kedua. Kali ini, baby shaklee pulak.heehe.. (alhamdulillah, cuma tidak pergi ke klinik lagi untuk tau berapa minggu kehamilan .. tapi rasanya mungkin 5minggu )Jenis ina memang yang susah lekat tau. Kehamilan kali ini, ina dapat rasakan perubahan pada perut.Perut ina buncit dulu.. mula tu ingatkan buncit lemak.Tapi semasa iman menyusu, nipple breast terasa sakit sangat. Naluri seorang ibu kuat mengatakan ina memang mengandung kali ni.Even pergi klinik pun, doktor suspek gastrik.Sebab perut ina sakit ( macam tidak selesa pada perut ). Doktor yang check masa tu lelaki.. mungkin tidak tahu simptom kehamilan. Masa balik dari klinik, ina masih tidak berpuas hati dengan keputusan tersebut. Ubat yang  dapat, ina simpan jela..( dah jadi muzium pulak kat rumah, ina memang tidak suka ubat .. bau busuk. Lagi satu start dari kecil lagi ina tidak makan ubat.. Mak suap ubat, ina buang )

Selang dua hari, ina pergi hospital pakar KCDC.. alhamdulillah, ina berjumpa dengan doktor perempuan. Doktor tu check memang details. Tanya last period bila, samada dah miss period ke belum.. doktor tu tanya jugak la ina sakit dalam perut macam mana.. ina cerita la, keadaan perut ( hal perut buncit tidak cerita la..hihihi )..  semasa tidur terlentang sakit sangat perut(tidur mengiring selesa sangat) . Dan pinggang ina terasa sakit jugak, ari-ari sakit tau masa minum Cinch Tea ( berdenyut sakitnya), dan masa checkup haid sehari sebelum due ( sepatunya ina datang haid pada 21.7.2014.. kitaran haid ina 30 hari ).. doktor tu suruh repeat checkup jika miss period. Kerap kentut, terasa loya tekak , pening jika lambat makan  dan ina memang berselera makan.. tanya doktor samada angin ke? doktor cakap, kemungkinan mengandung. Masa tu , berbunga sungguh hatiku.. waaaa~~~ Terus meluap-luap keinginan nak cium tangan baby yang mulus tu.





miss period 6 hari.. line ke -2 hampir terang


yang ni miss period 1 hari.. punyalah excited




alhamdulillah~~ punyalah ina tidak sangka. Ina makan Untuk kecutkan bisul, pulihkan resdung , masalah keputihan dan hilangkan parut selulit aje. Tapi memang tidak sangka, ina hamil... hasil ikhtiar shaklee.


antara yang ina makan

VITAMIN C
vitamin asas

ALFALFA COMPLEX
Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia. 
* Melegakan sakit sendi dan belakang
* Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
* Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
* Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita)
* Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
* Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita).
* Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita). 
* Meningkatkan stamina

B COMPLEX
ngandungi Folic acid dan Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon.

√ Mengelakkan kemurungan (anti-stress) 
√ Membantu membekalkan tenaga agar badan lebih sihat
= bcomp mmg perlu sbg persediaan utk rahim menerima sperma.
=Bcomp make rahim kite lebih bersedia utk persenyawaan
GLA COMPLEX

FUNGSI GLA COMPLEX SHAKLEE:
* Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid 
* Wanita PERIOD TAK TERATUR
* Wanita yang PERIOD HEAVY FLOW atau SEDIKIT
* Wanita yang PUTUS HAID
* Wanita yang sering LEWAT DATANG HAID
* Wanita yang SENGGUGUT
* Membantu meningkatkan kesuburan (menghasilkan cecair serviks)– trying to conceive baby!
* Membantu sperma hidup lebih lama (5hari)dalam tiub fallopio & memudahkan berenang terus ke fallopio
* Melegakan PMS (sindrom pra-haid/senggugut) – abdominal pain, breast pain
* Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri bagi mengelak risiko keguguran
* Menguatkan imuniti tubuh
* Untuk fungsi saraf

ESP 
menguatkan rahim 


( nanti ina nak update testimoni akak pulak, sebab dia pun dah ada tanda-tanda kehamilan.. tungguuuu yea. Dia pun ikhtiar dengan shaklee jugak 

bagaimana ingin dapatkan set ini ?

sms / whatsapp ke no 017-9506861

bole juga tambah rakan di facebook : Nor Azlina Ina

No comments:

Post a Comment

POST TERKINI!!

Resipi Roti asas

250 gram Tepung Roti / High Protein 50 gram Margerin (ina guna margerin Pelangi) 50 gram Gula Kastor 1 sudu kecik...