Friday, April 25, 2014

Imanbeautystore : CINCH SHAKE , kurangkan inci anda dengan cinch shake


 assalamualaikum,selamat petang. panas2 macam ni saya duk minum
 performance drink jee. legakan tekak ygkering nie.. TAPI...,entri petang ni bukan pasal performance drink ye.. no no no. Sejak nak dekat bulan puasa nie,ramai yang duk ngoder CINCH SHAKE. mmg mcm pisang goreng panazz. mana taknya... bulan ni saja,,, permintaan teramat tinggi. 20 tin yang berjaya dijual.. Oh,, apa kata .. jom tengok ape kelebihan CINCH SHAKE sampaikan laku laku sangatnie.
 
 
minum cinch shake dapat kecilkan bahagian tubuh yg tidak diingini yea...  : peha / pinggul / lengan & juga bantu turunkan berat.. tahan kenyang sehingga berjam lamanya.

Memang best cinch shake.. terdapat dalam 3 pilihan rasa : coklat , vanila , caffe latte ..

minum nie ,, air masak memang kna byk minum sekurangnya setiap sejam .. rasa mcm terbakar dalam tekak nie.. lepastu berpeluh ..

jika nak kesan lebih awesome , bole add On herblax + alfalfa complex + LECITHIN + OMEGA GUARD

[penghantaran Sekitar Kuantan ]
 
 
 Keistimewaan Cinch Shake Mix Shaklee..

Mempunyai 3 pilihan perisa..


CHOCOLATE
VANILA
CAFFE LATTE


[✔] Menyimpan otot sedia ada dan memelihara otot dari rosak

[✔] Membakar lemak yang tidak diingini

[✔] Mengurangkan inci yang tidak diingini

[✔] Makanan segera untuk mereka yang aktif

[✔] Tinggi kandungan serat dan memberi rasa puas dan kenyang

[✔] Mengandungi nutrisi lengkap untuk memelihara keseluruhan kesihatan

[✔] Diperkaya dengan leucin untuk memelihara otot

[✔] Merupakan meal replacement yang sihat dan mengenyangkan
 
 Dan sebab itulah, SHAKLEE yang telah berpengalaman selama lebih 50 tahun dalam bidang nutrisi menjadikannya suatu yang lebih MUDAH & SELAMAT dengan CINCH SHAKE MIX.
CINCH SHAKE MIX mengandungi leucine yang merupakan otot yang membina asid amino yang terdapat dalam protein tertentu. Ujian klinikal yang telah dibuat ke atas formula leucine telah menunjukkan dapat mengekalkan 100% jisim otot tanpa lemak (lean muscle mass).
Mereka yang telah menjalani program ini telah kehilangan lemak, berat, inci dan pada masa yang sama mengekalkan otot mereka. 

Ini bermakna, walaupun anda sudah mendapat berat yang ideal, kulit dan otot anda tidak akan menggeleber.
Cinch Shake memberi jawapan segera dan sihat kepada persoalan
"Apa yang harus saya makan untuk sarapan pagi?" atau
"Apa yang harus saya makan untuk makan tengah hari?"

Cinch Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan. Rumusan proprietary kami diperkaya dengan Leucine iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. Dalam kata lain, leusina dalam Cinch Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda.

Setiap kali anda menikmati Cinch Shake, anda akan memperolehi 24 gram protein dan ini adalah penting. Mengapa? Ini kerana protein digunakan untuk membina otot yang boleh meningkatkan metabolisma anda dan membakar kalori. Makanan yang kaya dengan protein juga dapat menahan kelaparan, ini boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan ringan di antara waktu makan. Dan tidak ketinggalan juga terhadap kandungan leusina dan zat-zat yang diperlukan oleh badan anda.

Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut
Mengandungi Cinch Pro iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusina
Diperkaya dengan Leucine untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan
Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang
Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
Soya bukan GMO.
 
 
 
 
 
 
 
 
cod sekitar kuantan.. boleh hubungi segera ina 0179506861 @ sms / whatsapp
penghantaran akan dihantar depan pintu rumah anda.
 
postage ke seluruh malaysia dengan menggunakan POSLAJU.
 
 

Wednesday, April 23, 2014

imanbeautystore : manfaat minum air


Manfaat minum air putih bagi kesehatan
Kebaikan Minum Air Selepas Bangun TIDUR

Terapi air putih Minum
    2 gelas air setelah bangun tidur – Dapat membersihkan organ-organ internal.
    Minum segelas air 30 minit sebelum makan -Dapat membantu fungsi seluruh pencernaan dan ginjal.
    Minum segelas air sebelum mandi -Dapat menurunkan tekanan darah.
    Minum segelas air sebelum tidur -Dapat mencegah stroke dan serangan jantung

1. Meningkatkan Tenaga
Dengan minum air sejurus selepas bangun tidur akan meningkatkan kadar metabolisma anda, ia kan menbantu anda jadi lebih peka dan segar disebabkan meningkatnya kadar tenaga dalam badan.

2. Menbuang Toksin
Ia juga akan menbantu tubuh badan anda mengenyah toksin yang tersimpan dalam sistem tubuh dengan senang. Ini kerana selepas beberapa jam anda tidur badan anda tidak mendapat sebarang cecair untuk itu.

3. Losing weight
Mara Z. Vitolins, pakar nutrisi dari Wake Forest University Baptist Medical Center berkata kebiasaannya tubuh badan kita tidak dapat menbezakan diantara lapar dan dahaga, jadi dengan meminum air ia dapat menbantu ia mengenalpasti.

Kelebihan Minum Air putih ketika perut kosong

Tabiat minum air kosong ketika perut kosong adalah salah satu tabiat yang sangat baik. Rasulullah SAW juga sering mengamalkan minum air kosong selepas bangun sahaja dari tidur setiap pagi. Ia juga baik untuk penyakit  antaranya penyakit sakit kepala, sakit badan, sistem jantung, artritis, degupan jantung yang pantas, epilepsi, kegemukan berlebihan, asma bronkitis, TB, meningitis, buah pinggang dan air kencing, muntah-muntah, gastrik, cirit-birit, buasir, kencing manis, sembelit, semua penyakit mata, rahim, kanser dan gangguan haid, hidung telinga dan penyakit tekak.

Bangun sahaja daripada tidur pastikan minum segelas air. Baik sebelum membersihkan mulut. Khusus untuk kesihatan. Japanese Medical Society misalnya berjaya membuktikan dalam kes-kes tertentu, amalan ini mampu memulihkan penyakit termasuk yang serius. Diantara penyakit yang termasuk dalam penyelidikan persatuan perubatan di negara matahari terbit itu ialah sakit kepala, sakit-sakit badan, sistem jantung, artritis, degupan jantung yang pantas, epilepsi, lemak berlebihan, bronkitis, tibi, meningitis, buah pinggang dan jangkitan pada air kencing.
Setiap 25kg berat bdn memerlukan 1 liter air untk perkembangan otot yg sihat supaye mampu Membakar lebih bnyk lemak (otot mengandungi 75% air) tiada istilah GEMOK AIR kerana org lebih berat kebanyakan mereka kurang air di sebabkan lebih banyak peratus lemak mengambil alih kawasan badan… Badan yg menggeleber adelah di sebabkan lemak yg tinggal.. Air juga membantu
Menyingkirkan toxic daripada terus mendap d dalam tubuh dan mampu menggalakkan penyakit yg bersangkut paut dgn obesiti seperti sakit jantung, darah tinggi, gout, kencing manis n strok. Rakyat Malaysia kebanyakanya malas minum air dan bersenam menyebabkan berlakunya mendapan asid yg tinggi… Dengan minum air banyak, kite dpt menyingkirkan toxic bg membantu proses penurunan berat badan d lakukan dgn lebih lancar

Sekiranya warna urine anda jernih, ia menunjukkan yang badan anda terhidrasi dengan baik manakala warna urine yang kekuningan menunjukkan yang anda perlu lebih air

JANGAN LUPA, AIR JUGA SGT PENTING KETIKA MENGAMALKAN SUPPLEMEN

Wednesday, April 16, 2014

imanbeautystore : CARATOMAX SHAKLEE

CARATOMAX SHAKLEE

Selamat Dari Vitamin A
 
Vitamin A ditemui pada tahun 1912 dan merupakan vitamin terawal yang ditemui oleh saintis. Namun begitu, sekiranya diambil secara berlebihan akan menjadi toksik kepada tubuh. Kemudian, hasil penyelidikan saintis mendapati pengambilan  beta-karotena yang merupakan alternatif penggantian vitamin A didapati lebih selamat kepada kesihatan manusia.

✔✔Mempertingkatkan Penglihatan Menghasilkan 'visual ungu' yang mengekalkan tahap penglihatan yang bagus dalam persekitaran yang gelap. Carotamax membantu menyelesaikan masalah penglihatan seperti nyctalopia (rabun malam), rabun dekat, presbyopic, astigmatism,
xerophthalmia (mata kering), kelesuan mata, glaucoma, katarak(selaput mata),eye bags dan gegelung hitam di bawah mata.
   
✔✔  Meredakan Penyakit Kulit
    Pengambilan yang konsisten dapat melegakan masalah kulit seperti psoriasis, senile
    plaque (nyanyuk), kulit kering, kulit gugur dan jerawat. Penggunaan Carotomax
    pada bahagian luaran boleh merawat pustule (jerawat biasa), scabies(kegatalan
    pada kulit), dan ulser kulit.

✔✔Melindungi Epithelial
    Memelihara lapisan luar kornea, rongga oral, usus perut, paru-paru, bronkitis,
    pundi kencing, ovari semasa disintegrasi tisu, merawat ulser saluran usus.

✔✔Melawan Kanser dan Oksidasi
   Pengambilan secara konsisten dapat mengukuhkan sistem imun tubuh, melambatkan
   proses penuaan dan menyekat aktiviti penyebab kanser dan menghalang sel-sel
   kanser. Carotmax juga dapat mengurangkan risiko kanser terutamanya kanser
   paru-paru dan payudara. Carotomax juga dapat mengurangkan radikal bebas
   dan menyingkirkan sel-sel mati yang teroksida dari tubuh.

✔✔Menghalang Infeksi
   Meransang enzim membunuh kuman, menyekat dan mempertingkatkan kondisi
   penyakit sistem respiratori paru-paru: batuk, hepatitis, asthma dan selesema.

✔✔Menggalakkan Perkembagan Tumbesaran Yang Normal dan Sihat
   Meransang perkembangan kanak-kanak/remaja, menguatkan tulang, melindungi
   rambut, kulit, membran mukosa, gigi dan gusi serta sistem reproduksi yang sihat.
   Caratomax juga membantu dalam penghasilan sperma yang sihat.

Hubungi segera ina 017-9506861 @ sms whatsapp
[penghantaran sekitar kuantan ]

[sebotol CARATOMAX SHAKLEE RM 74 ]

inginkan harga murah?
jom daftar keahlian SHAKLEE sekarang..

pendaftaran hanya RM 65 sahaja ..

Tuesday, April 15, 2014

imanbeautystore : Cadangan supplemen sakit lutut & sendi

Assalamualaikum .. selamat petang semua. Harini customer order set sendi Lutut 3set skali jalan. Kesian kadang2...,muda2 lagi dah sakit lutut sebab aktif sukan (kemungkinan kalsium kurang) & 2 order lagi dr golongan warga emas... Jom kita intai set sendi lutut nie..

[ cadangan supplemen sakit sendi & Lutut ]

Mengekalkan tulang rawan yang sihat

Advanced Joint Health Tablet memberikan manfaat kepad sendi dalam tiga(3) cara :
✔✔menyokong keselesaan sendi
✔✔memelihara tisu penyambung yang sihat
✔✔meningkatkan kesan kusyen

Kaedah 2 :
Mengurangkan inflamasi
Omega Guard Shaklee adalah omega3 yang  melambatkan degradasi tulang rawan. ia boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi..jadi ia boleh membantu mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi. omeg- juga bertindak sebagai pelincir. ia membantu kita untuk bergerak dengan lebih bebas.Kajian terkini menunjukkan pengambilan asid lemak omega 3 bersama glukosamina dapat meningkatkankesihatan sendi daripada mengambil glukosamina sahaja.

Kaedah 3 :
Mengekalkan sel tulang yang sihat

Ostematrix Kalsium penting untuk kesihatan tulang, otot dan ligamen. Magnesium pula diperlukan untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dengan mencegah pembentukan kalsium dalam tisu-tisu lembut dan sendi-sendi. Ramai orang mengambil terlalu banyak kalsium tetapi tidak cukup magnesium. Kajian menunjukkan pengambilan kalsium berlebihan bukan sahaja membantu menguatkan tulang temulang tatapi juga membantu mengurangkan gejala osteoarthritis.

[jom dapatkan cadangan supplemen sakit sendi & lutut ]

hubungi saya 0179506861
sms / whatsapp utk respon pantas

imanbeautystore :: kejang ketika hamil

*Mengapa kaki saya kejang semasa mengandung?*
Sebab utama kaki kejang ketika mengandung tidak dapat dipastikan, mungkin sebab otot kaki si ibu mengalami *keletihan*, tambahan pula perlu membawa beban berlebihan.
Ada kemungkinan juga kaki kejang berlaku kerana *rahim yang membesar menyempitkan pembuluh darah *yang membawa darah dari jantung ke kaki, serta menyekat saraf ke kaki. Kekejangan kaki biasa terjadi pada *trimester kedua kehamilan* dan ke atas biasanya apabila perut semakin besar. Ia juga biasa terjadi waktu siang, namun* lebih kerap terjadi waktu malam* dan sering ganggu tidur kita.
*Bagaimana saya boleh mengelakkan kejang kaki ?*
Ibu-ibu hamil boleh mencuba tips ini untuk mengelakkan kejang kaki.
[✔]  Elakkan berdiri atau duduk dengan *kaki bersilang* untuk jangka masa yang lama .
[✔]  *Regangkan otot* betis anda dengan kerap semasa kali sehari dan beberapa sebelum anda pergi tidur .
[✔]  *Memusing buku lali *dan menggoyangkan kaki anda apabila duduk makan malam atau menonton TV.
[✔]  *Berjalan-jalan* setiap hari kecuali jika telah dinasihatkan oleh doktor untuk tidak bersenam.
[✔]  *Elakkan terlalu letih* . Berbaring di sebelah kiri anda untuk meningkatkan peredaran darah ke kaki.
[✔]  *Minum air dengan kerap* untuk sentiasa terhidrat.
[✔]  Mandi air panas sebelum tidur untuk merehatkan otot-otot anda.
*Apa yang perlu saya lakukan ketika kaki kejang?*
Apabila kaki kejang, anda perlu *cepat-cepat lurus kan kaki* dan betis,*goyangkan jari-jari kaki* ke depan dan kebelakang beberapa kali. Ia memang menyakitkan pada mulanya, tetapi kesakitan akan beransur hilang.
Anda juga boleh melegakan kejang kaki dengan mengurut kaki serta meletakkan botol yang mengandungi air suam/ panas bagi melegakan otot yang kejang
*Adakah vitamin yang boleh mengatasi kejang kaki?*
Ada pendapat yang menyatakan bahawa kejang kaki adalah disebabkan kekurangan kalsium dan magnesium dalam badan, namun kesahihannya masih belum dapat dibuktikan.
Ostematrix dari Shaklee mampu membantu *mengelakkan kejang kaki kepada wanita hamil *dan mengandung. Ia memberi bekalan kalsium dan magnesium untuk badan terutama kepada wanita hamil. Kandungan Vitamin D yang terdapat dalam Ostematrix membantu*penyerapan kalsium *kepada tulang.

Wednesday, April 9, 2014

Cinch TEA Mix - teh penggalak tenaga & boost metabolisma

MINUM PETANG .. sangat la sesuai yang mengantuk petang2 macam nie. Emm..Tetiba teringat masa bekerja Dulu.. time nie la,, mata berat sangat. Juling biji Mata..tersenguk senguk jam 3 cenggini..
Mai sini meh..ina sages tea  berkhasiat utk anda


CINCH TEA MIX ..mengandungi 5jenis bahan ..



1) TAURINA

2)MATCHA GREEN TEA 
Teh Hijau gred tertinggi dari Jepun


3)RED TEA EXTRACT


4)WHITE TEA 

 Teh yang menjalani pemprosesan paling minimum


5)ROOIBOS RED TEA

 tumbuhan herba dari Afrika (dikenali sebagai 
THE MIRACLES TEA/LONG LIFE TEA)


Tahukah korang perbezaan Teh ini dengan teh-teh lain yang anda minum?




sebab banyaknya ekstrak dalam ia..

Mai sini saya cerita fungsi-fungsi beberapa ekstrak yang ada dalam teh ini


1) MATCHA GREEN TEA
* antioksida yang sangat tinggi
* energy booster
* metabolisme booster
* bakar kalori up to 4x



2) TAURINA
* menggalakkan metabolisme
* lebih bertenaga
* larutkan lemak
* membantu menghasilkan otot tanpa lemak



3) WHITE TEA
* membakar lemak-lemak berlebihan (waaaah,patut lah..ina minum tak sampai 10 minit pun..berpeluh macam baru balik berjongging gayenyerr)
* menghalang penghasilan sel lemak yang tidak perlu
* meningkatkan metabolisme
* juga dikenali sebagai teh hijau bayi dengan mempunyai kandungan antioksida yang lebih tinggi berbanding teh hijau.



4) ROOIBOS RED TEA
* melarutkan lemak
* meninggikan kadar metabolisme iaitu pembakaran lemak
* agen detox yang kuat



5) RED TEA
* Salah satu antioksidan yang dijumpai dalam teh merah, yang dikenali sebagai polifenol -
pejuang kanser yang kuat
* Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas
*merupakan antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan sebagai agen yang boleh menghalang tumor dari merebak


Jom dapatkan tea yang super awesome nih,, kecil - kecil cili padi... banyak khasiat didalam 1 Sachet

ina jadikan tea ini sebagai tea tarik tau,, memang perghh.. sedap rasanyer lebih lemak .Sangat sesuai kepada penghidap kencing manis.. ehh? Mesti korang pelik kan? kata selamat utk pesakit kencing manis.. TAPI ada MANIS..., MAna datang Susu??? bawak bersabar semua..,rileks okay... jangan marah marah ina tau. Meh nak bagitau korang, ina tambah Mealshake je.. pengganti kepada susu .. uTK lebih details boleh klik SINI :mealshake shaklee


bagaimana ingin dapatkan produk shaklee? 

hubungi : 017-9506861 @ sms / whatsapp 
add friend & pm saya difacebook :Nor Azlina Ina
Instagram : storvitaminsid
kawasan COD :kuantan
PENGEPOSAN : ke seluruh malaysia via POSLAJU / CITILINK / GDEX






Tuesday, April 1, 2014

OSTEOMATRIX shaklee

 assalamualikum wbt~~~ hai hai. apa khabar semua? sihat dak? hihihhi. saya nak bagitau,, bulan APRIL ialah promosi OSTEOMATRIX.. beli 6,PERCUMA 1botol... yeeeee,, ini betul2 offer dari shaklee tau. Bukan APRIL FOOL okayy. JOM baca fungsi dan kelebihan OSTEOMATRIX.. Apa ke benda nie??

 Kenapa Shaklee Osteomatrix pilihan saya?

... kerana Ostematrix ni lengkap dgn unsur Kalsium, Magnesium, dan Vitamin D. Vitamin D dalamnya penting utk memastikan penyerapan kalsium dalam darah dengan lebih efektif. Makan 4biji sebelum tidur, esoknya bangun pagi cergas ceria, membuang memang mudah.. Alhamdulillah..

Tahukah anda Shaklee OsteMatrix membekalkan:
§ 1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi
§ 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
§ 400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium



RM0.00 Shaklee: Apr'14 Buy 6 Free 1 Promotion - OsteMatrix . Place your order now! TQ








fungsi OSTEOMATRIX

MENGUATKAN TULANG - Kalsium menghalang osteoporosis,menguatkan kuku,gigi,sistem
saraf.Ia juga merawat tulang retak,osteomalacia ( Rickets dewasa )
kuku rapuh,eczema,konvulsi / kekejangan,gusi berdarah &
merangsang darah utk memekat.

MEMPERBAIKI KEKEJANGAN & KEBAS2 - Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan
memperbaiki kebas2,kekejangan,sakit sendi
dan artritis.

MERINGANKAN STRESS - Ianya mengimbangi tekanan darah,memelihara denyutan jantung
impuls saraf,penanang saraf,menggalakkan tidur selesa,memperbaiki
jantung berdebar,gementar,mimpi buruk & stress.Ianya juga
memperbaiki depresi,mood swing,sakit kepala & pitam.

MEMPERBAIKI MASALAH HAID - Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000mg kalsium
& magnesium serentak meringankan sakit waktu haid
& membantu melawasakan pembuangan air kecil.

PENGALKALIAN TUBUH - Kalsium adalah mineral alkalin,& ianya berkesan memastikan
imbangan PH tubuh.Ianya juga menghalang Obesiti diwaktu umur
tua.Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrien
& merangsang detoksifikasi.

MEMPERBAIKI HIPERAKTIVITI PERUT & SAKIT GASTRIK -
Vitamin D: Dinamakan sebagai vitamin D pada tahun 1916 bila didapati Ia mampu merawat
penyakit rickets.Ia meningkatkan penyerapan kalsium & fosforus utk meninggikan
ketumpatan tulang,menguatkan kerangka,memperbaiki penyakit periodontal.
Vegetarian yg kurang terdedah pada matahari sewaktu musim panas,individu
melebihi 55tahun,wanita hamil,& kanak2 perlu mengambil supplement Vitamin D.
Magnesium : Ini adalah ion positif no.2,penting didalam tubuh kita.Ianya menggalakkan
komposis tulang & rawan.Membantu sistem saraf,mengaktifkan enzim tubuh utk
menghasilkan tenaga,pengecutan saraf & otot,menstabilkan denyutan tidak
sekata pesakit jantung.Memudahkan rembesan keluar sisa dari perut & usus.
Menghalang mendapan kalsium,melarut & mengurangkan formasi batu karang
@ batu hempedu.ianya juga penting utk mereka yg mempunyai masalah
fluktuasi glukos.
Zinc,Boron,Manganes,kuprum : Memelihara metabolism kerangka & pertumbuhan otot,
menyusun enzim yg diperlukan utk membaiki tulang rawan & menghalang artritis.


sebotol ada 120biji .. penggunaan sehingga 1-2 bulan.
RM 61.00 

 hubungi saya sekarang.. 0179506861 / SMS WHATSAPP
COD SEKITAR KUANTAN





TESTIMONI 








POST TERKINI!!

Resipi Roti asas

250 gram Tepung Roti / High Protein 50 gram Margerin (ina guna margerin Pelangi) 50 gram Gula Kastor 1 sudu kecik...