Read more: http://www.azhafizah.com/2013/11/tutorial-ringankan-blog-dengan-lazyload.html#ixzz41XVpsa2x

Sunday, March 2, 2014

PROMOSI ESP SHAKLEE

assalamualaikum... harini dah 2March. Terlambat pulak ina nak update status. PROMOSI bulan ni ialah ESP Beli 6 PERCUMA 1.. Normal price 1 canister RM 150. Untuk promosi lagi JIMAAAT! Kalau nak tau,, ESP ni hot seller tau.. pergi mana2 memang akan orang cari ESP.Yeala,,banyak sangat fungsi dia tau.Jom kita baca dulu APA itu ESP? Siapa Perlukan ESP? Dan Bahaya kekurangan PROTEIN dalam tubuh..


APA ITU ESP??

1. Energizing Soy Protein ini membekalkan 14 gram non-GMO Protein Soya berkualiti tinggi yang mengandungi semua   9 Asid Amino Perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia.

2. Energizing Soy Protein membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam selepas diminum kerana ia mengandungi 5 jenis Vitamin B yang diperlukan tubuh, serta Kalsium separuh daripada jumlah keperluan seharian.. 

3. Isofalvones pula meningkatkan fungsi jantung, tulang, payudara dan prostat. Kajian juga menunjukkan soya dapat membantu mengimbangi kitaran hormon semasa proses menopaus. 
4. Energizing Soy Protein ini dihasilkan dibawah kawalan IPP(Identity Preservation Program) bermakna penghasilan kacang soya ini dipantau ketat pada setiap peringkat dari penanaman sehinggalah sampai kepada pengguna.Diproses dengan air ( bukan dengan bahan kimia ) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones .


5. Dijamin Halal. Tanpa Laktos, kolesterol dan bebas kafien.


Macam-macam jenis soya yang ada di pasaran. Ada dalam bentuk serbuk, kotak dan sebagainya. Adakah anda pernah mengambil berat soal soya ini? Adakah soya yang anda ambil selamat?

YA, memang ada risikonya. Jom kita tengok checklist di bawah.. ADAKAH SOYA ANDA SELAMAT?

Adakah kacang soya kegemaran anda…



-Ditanam secara organik?
-Tidak menjalani proses genetik (Bukan GMO)?
-Mengandungi 9 asid amino penting?
-Dalam proses pembuatan untuk menghasilkan soya yang mengasingkan, kepingan soya dihancurkan dan dibasuh dengan air, bukan alkohol?
-Bahan anti-thyroid/anti-pertumbuhan disingkirkan?
-Diproses tanpa haba?
-Ditambah dengan kalsium? (ketika minyak dikeluarkan, ia menjadi makanan berasid – dineutralkan bila kalsium ditambah)?

Sekiranya anda mendapati semuanya atau kebanyakannya TIDAK, maka inilah masanya untuk anda mendapatkan minuman soya yang terjamin dengan ciri-ciri di atas.

Apakah penerangan di sebalik ciri-ciri di atas?

1 - KACANG SOYA TIDAK ORGANIK (menggunakan baja kimia, pestisid, etc) – mengandungi khasiat yang rendah tapi tinggi nitrat. Kandungan nitrat yang tinggi membawa risiko KANSER!!!

2 - KACANG SOYA GMO - lebih murah untuk menghasilkannya, dan lebih berisiko kepada kesihatan pengguna kerana ia menghasilkan toksin!

3 - 9 ASID AMINO - adalah penting untuk proses penghasilan hormon, antibodi dan enzim. Kekurangan asid amino perlu ini menjadikan tubuh kita kurang berkesan untuk menjalankan proses-proses penting dalam tubuh.

4 - KACANG SOYA DIPROSES DENGAN ALKOHOL – mengurangkan kadar isoflavone hingga 88%! Isoflavone adalah bahan yang mengurangkan risiko kanser. Ia juga penting dalam tindakan hormon dan jisim tulang.

5 - BAHAN ANTI-TIROID & ANTI-PERTUMBUHAN – menyebabkan fungsi tubuh terganggu dan meningkatkan risiko kanser.

6 - KACANG SOYA YANG DIPANASKAN - merosakkan kandungan proteinnya!

7 - KACANG SOYA YANG DIPROSES (DIBUANG MINYAKNYA) – menjadi berasid. Kalsium yang ditambahkan akan menjadikannya neutral semula.

Sanggupkah anda merisikokan diri dengan mengambil langkah yang tidak selamat, sedangkan anda sebenarnya ingin menjaga kesihatan? Mungkin anda dah pernah baca tentang risiko penyakit kanser yang disebabkan oleh soya.. seperti yang digembar-gemburkan.

Dapatkan soya yang berkualiti dan selamat. 








Energizing Soy Protein Shaklee adalah sememangnya Non-GMO, iaitu yang tak diubah genetiknya. Sangat selamat diminum tanpa was-was.





Adakah anda mengalami simpton- simpton berikut :

  1. Kulit wajah yang kusam?
  2. Wajah penuh dengan tompokan bekas jerawat yang hitam?
  3. Bekas gigitan nyamuk yang akhirnya menjadi kudis dan meninggalkan kesan ?
  4. Rambut sering gugur?
  5. Lemah dan tidak bertenaga?


Tahukah anda ia antara punca kekurangan protein?



 Tahukah anda, Kekurangan protein yang berpanjangan boleh mengakibatkan masalah berikut :


✔ Anemia (kurang darah)

✔Masalah buah pinggang

✔Masalah hati
✔Kolesterol tinggi
✔ Tekanan Darah rendah 
✔ketidakstabilan saraf
✔Peptic ulcers (Ulser perut & usus)
✔Penyembuhan luka lambat
✔Kekurangan ketahanan kepada jangkitan
* Poor circulation (Pengaliran darah yang tidak baik)

  1. Poor vision (Penglihatan kurang baik) 
Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
* Low blood Sugar :kandungan gula darah rendah
*Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar) 
* Seorang kanak-kanak yang menggunakan protein terlalu sedikit dalam tempoh masa yang lama juga boleh mengalami terencat akal




SIAPA YG PERLUKAN ESP?



    Pelajar dan pekerja atau individu dewasa  As 
      energy booster (kalau minum pagi2 tu.terasa energetic dan tak rasa lapar 

      sangat.. so bonus for weight management)


      2. Lelaki : Protect from any disease (heart,cancer,etc)

      3. Ibu mengandung : For a healthier pregnancy- well grown fetus ; membantu 


      mengurangkan ketakselesaan ketika hamil.



      4. Ibu yang menyusu: Membantu menggalakan dan mengekalkan 


      pengeluaran susu . 



      Dan yg bestnya, pengambilan ESP konsisten sepanjang penyusuan susu 


      ibu,dapat


      membantu pekembangan fizikal bayi secara sihat.

      5. Wanita: Keanjalan kulit.. Awet muda gitu..…

      (protein penting kepada mereka yang


      kulit yang cantik dan ton warna yang sekata.


      Mereka yang mempunyai bekas jerawat 


      yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina

      sel baru dan 



      menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut).



      TESTIMONI:


      Saya sendiri pun mengamalkan ESP nie,, saya BF ( fully 

      Breastfeeding)..banyak sangat khasiat yang saya perolehi.. saya minum ESP nie utk banyakkan susu saja,tapi apa yang saya dapat LEBIH lagi.Antaranya.. 

      Pecah-pecah dipehasewaktu mengandungkan anak pertama sudah 

      hilang..Rambut tak gugur,bertenaga (aktif saya : dulu buat kerja rumah sikit.. da penat),kulit gebus.. cik abang suka sangat usik peha.opppps! hahaha. muka 
      pulak kesan sunburn (belang dimuka dek bahang cahaya matahari sudah 

      hilang).. sangat lama tau kesan sunburn ni. lau Xsilap dari zaman sekolah 

      duluuu.. lama punya lama. sekarang baru hilang.. nasib jumpa ESP.


      dAH baca?? berminat Tak dengan ESP?
      CEPAT rebut peluang niee...
      Anda INSAN yang TERsangat RUGI kalau Tak grab yo PROMOSI BULAN MARCH ni...

      jiran sebelah siap kumpul order lagi tau,, punya nak GRAB promosi ni.. katanya dia 1 family, dari adik akak & ipar duai pengguna ESP tegar.

      JIKA PEMBELIAN ESP 6 canister Percuma 1,,Keahlian automatik PERCUMA!!!


      NAK beli 1 canister pon tetap dapat harga PROMOSI nieee...



      cepat..cepat..
      sms / whatsapp / wechat saya ke no 0179506861 (ina)


      TAWARAN SAH DARI 1MARCH HINGGA 31MARCH 2014

      No comments:

      Post a Comment