Tuesday, March 25, 2014

Penghantaran produk shaklee sekitar kuantan..

Assalamualaikum wbt .. selamat petang semua. Sesiapa yang ingiin dapatkan produk shaklee, saya tawarkan kepada Anda dengan penghantaran sekitar kuantan secara percuma.
Sms / whatsapp / wechat ke no 0179506861
facebook : www.Facebook.com/ina.nor azlina
Fan pages : Iman beauty & Healthy

Monday, March 17, 2014

imanbeautystore ::ESP DAN kombinasi supplemen lain

Jom nikmati ESP untuk pelbagai khasiat:

ESP + Vita-E Complex
Kulit cantik dan cerah/natural beauty tanpa perlu bermekap.
ESP + OmegaGuard
Kurangkan risiko keguguran @ bayi pra-matang.
Mengembalikan bentuk badan selepas bersalin/kurus.
ESP + Vita-Lea Iron Formula
Kesihatan optimum.
ESP + Lecithin
Mengembalikan bentuk badan selepas bersalin/kurus.
ESP + Alfalfa Complex
Payudara anjal/milk booster.
ESP + GLA Complex
Meningkatkan kesuburan / ikhtiar untuk hamil.
ESP + OsteMatrix
Sakit kepala/kurangkan jaundis untuk bayi yang menyusu ibu.
ESP + Zinc Complex
Sembuhkan luka bersalin @ pembedahan.
Masalah rambut gugur.
ESP + Performance Drink
Kekal bertenaga ketika berpuasa.

Kenapa ESP SHAKLEE Jadi Protein Soya Pilihan Ramai?
Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi non-GMO (non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah.
Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.
Setiap 850g (satu tin ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.
ESP dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.
Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur – tua dan muda.
Menyediakan 14g protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan jantung.
Kandungan Indeks Glisemik (GI) yang rendah iaitu 39 menjadikan ia sangat sesuai juga kepada penghidap diabetes.
Satu hidangan ESP bersamaan dengan 2x ganda daging, 4x ganda telur, dan 12x ganda susu.
Ia rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid urik dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia dan tidak membebankan buah pinggang.
Setiap hidangan ESP membekalkan 50% daripada Nilai Harian Kalsium untuk menyokong tulang yang kuat.
Mempunyai kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat, payudara dan menapous.
Mengekalkan tenaga dalam badan dan menahan rasa lapar kerana ESP membekalkan sumber tenaga berterusan ke dalam salur darah.
Tiada perasa, pewarna tiruan, pemanis, kafein, atau bahan tambahan selainnya.
ESP sesuai untuk vegetarian.



Ambil ESP sahaja pun hasil dah cukup baik, apatah lagi bila ditambah dengan supplemen



























Hubungi saya sekarang 0179506861 sms / whatsapp
cod SEKITAR KUANTAN
FB page : https://www.facebook.com/pages/Iman-Beauty-healthy
FB personal :  https://www.facebook.com/ina.norazlina

Tuesday, March 11, 2014

kombinasi SET KURUS shaklee












SET KURUS INI terdiri daripada

Set Bajet mempunyai  2 pilihan iaitu :


 A)LECITHIN 180capsul
{ penggunaan sehingga 1bulan}

 HERB LAX (90tAblet)
 {penggunaan sehingga 5Bulan}

fungsi : Membuang kerak di dalam perut , mencuci usus dan membuang najis yang tertinggal dalam usus,Memecahkan Lemak.
 
HARGA SET 1: RM 106.00 

B)LECITHIN 180capsul 
{penggunaan sehingga 1bulan

ALFALFA COMPLEX  (330Tablet) {penggunaan sehingga 1bulan)

fungsi :: 
membuang toksin berlebihan didalam badan serta memecahkan Lemak.

HARGA SET 2 : RM 106.00


Pilihan 3 :
LECITHIN 180Capsul 
ALFALFA COMPLEX (700tablet)
CINCH SHAKE {vanila , latte, Coklat}

Fungsi ::
Membuang toksin, memecahkan lemak serta membakar lemak sekitar pinggul,peha dan lengan.

 HARGA SET 3:RM 314.00
 

                                     Pilihan 4 :

ESP (energizing Soy Protein) { penggunaan sehingga 1- 2bulan}
ALFALFA COMPLEX (700tablet) {penggunaan sehingga 2Bulan ++}
OSTEOMATRIX (120tablet)  {   2bulan penggunaan}
LECITHIN (180Capsule) { penggunaan sehingga 1bulan}
 
Fungsi set KURUS (ibu menyusu)

membantu pengeluaran susu.
membantu memekatkan susu badan,bantu anak tidur lena (kenyang lama).
merapatkan miss V.
Menghilangkan Bau badan ibu selepas bersalin
Membuang angin dalam badan.
percepatkan pulih luka selepas bersalin.
mengurangkan keguguran rambut ibu .
Memberi tenaga segera kepada ibu, walaupun seharian berjaga.
Elakkan ibu sembelit  sewaktu bersalin
Menguatkan tulang
membantu pecahkan lemak
membuang Toksin dalam badan siibu
Membina otot supaya tidak menggeleber.

Harga set 4: RM 352.00

set PILIHAN 5

OMEGA GUARD 90Softgel
LECITHIN 180CAPSULE
ALFALFA COMPLEX 700tABLET

Fungsi ::
juga membakar lemak (perut), buang tosksin dan pecahkan lemak serta membantu mengawal selera makan dengan adanya minyak ikan. 

Kajian yang dilakukan di Jepun & Czech republik mencadangkan bahawa Omega-3 lemak menghalang pembentukan lemak badan hodoh dan kajian ini juga menyatakan bahawa Omega-3 lemak menggalakkan pembakaran lebih lemak.

Kesimpulannya, Omega membantu anda mengurangkan selera makan di samping membakar lemak dengan lebih cepat.
 
Harga set 5 : RM 277.00
 
Pilihan 6
SET LENGKAP KURUS 

OMEGA GUARD 90Softgel
LECITHIN 180CAPSULE
ALFALFA COMPLEX 700tABLET
CINCH SHAKE {vanila , latte, Coklat}
 HERB LAX (90tAblet)
 {penggunaan sehingga 5Bulan}
 
fungsi set LENGKAP KURUS..
 
juga membakar lemak (perut), membantu mengawal selera makan dengan adanya minyak ikan.
Membuang toksin, memecahkan lemak serta membakar lemak sekitar pinggul,peha dan lengan.membakar lemak fokus sekitar perut.


Kajian yang dilakukan di Jepun & Czech republik mencadangkan bahawa Omega-3 lemak menghalang pembentukan lemak badan hodoh dan kajian ini juga menyatakan bahawa Omega-3 lemak menggalakkan pembakaran lebih lemak.

Kesimpulannya, Omega membantu anda mengurangkan selera makan di samping membakar lemak dengan lebih cepat.
 
testimoni 1
 
 
 
 
 
Testimoni 2 :
 
 
 
Testimoni 3 :
 
 
 
 
 
 
Testimoni 4 :
 
 
 
 
Sebenarnya banyak lagi testimoni kurus,, X larat saya nak upload.. 
 
teruja tak tengok testimoni kat atas?? 
meh la beli.. lagipun buat ape nak simpan lemak2 tu semua, BAHAYA. nanti tersumbat lemak,,jadinya kolesterol tinggi, bila dah kolesterol makanya lemak2 semua tersumbat kat jantung.. dah kena operate,, macam customer saya. operate telan belanja sebanyak rm 35K.. haa,, kan dah hilang jimatnya.
 
sms / whatsapp 0179506861 
setiap customer yang membeli dari saya,, akan saya beri consultation secara berterusan.. sehingga anda berjaya. insyallah.
 
coD @ by hand sekitar kuantan.. luar kuantan saya poskan.
 
Fb :  https://www.facebook.com/ina.norazlina


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Set Ibu Menyusu Basic







Set IBU menyusu

terdiri daripada

Alfalfa complex
ESP
OstematriX

Pernah X ibu2 menyusu mempunyai simptom seperti ini ?

✔Letih & Lesu
✔KULIT kusam
✔Susu X MERIAH
kualiti susu drop.. anak baru 4bulan
✔Sakit sana , sakit sini
Kebas & kejang2 kaki & Tangan
✔Rambut Gugur
✔PARUT BERSALIN
✔Scretchmark

KELEBIHAN Set Menyusu ::

✔✔Memberi Tenaga segera
✔✔Mengatasi masalah sembelit
✔✔RAMBUT Gugur
✔✔Menjadikan KULIT IBU CANTIK & gebu
✔✔Anjalkan payudara
✔✔membantu si IBU KURUS
✔✔Pudarkan PARUT BERSALIN / Scretchmark (selulit )
= Memekatkan susu IBU
= bANTU ANAK anda tidur lebih lama (anak kenyang)
= merapatkan miss V serta merawat masalah keputihan
= menghilangkan bau badan
= bantu luka cepat sembuh.


Apa Tunggu lagi ... Jom Grab OFFER sementara ESP tengah promosi!!

Ibu ibu yang menyusu secara ekslusif,,Tak Takut ke? wajah anda kelihatan seperti anak 5.. padahal baru sorang .. KULIT kusam,muka pucat , Sakit sana sini akibat protein & kalsium X mencukupi..

Fikirlah yang terbaik utk anda dalam menjaga anak2.. Kalau anda sakit,,Sape lagi nak uruskan anak & keperluan suami.. jika bukan anda.

utk order
SMS @ whatsapp 0179506861

cod @ byhand sekitar Kuantan.. Luar kuantan,,saya pos

Monday, March 10, 2014

PEMILIHAN MINUMAN SOYA.. 7 CIRI-CIRI yang WAJIB ada dalam soya anda




7 Kriteria bagi pemilihan minuman soya dipasaran..
*Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organic*
Kenapa soybeans mesti ditanam secara organic….sebab kajian penananam secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan.. Dan dari segi kajian..sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates..

Jadi amatla penting pesticides, fungicides, and herbicides tidak digunakan disepanjang proses pembesaran soybeans ni.

✔✔Soybean tu mestilan Non GMO ( tak dihasilkan secara*"*genetic)
✔Kenapa soy protein mestilah non genetik engineered?
sebab secara umumnya..soybean yang dari jenis genetic ni adalah murah utk dihasilkan (ni lebih kurang vitamin sintetik dan vitamin natural..)…dan kebanyakkan syarikat akan mencari cara utk menjimatkan kos..dan semestinya menggunakan soybean yg dihasilkan secara genetic. Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian... toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan

✔✔Soy Protin tu mesti mengandungi 9 asid amino perlu*
✔Ni ciri yang amat penting..Badan memerlukan kesemua 9 ni untuk menghasilkan hormone,jus penghadaman,antibodi, enzyme. If one essential amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many important body functions are delayed or stopped.

✔✔Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dgn alcohol*-
✔Alcohol tu haram yelah satu hal gak ..tapi kalau dicuci dgn alcohol..ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone..... up to 88%! SedangKan isoflavone itu diperlukan utk mengurangkan risiko cancer paru2,etc..✔Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang

✔✔Bahan **anti-thyroid/anti-growth substance 
✔mesti disingkirkan Soy yang mentah mengandungi "anti-growth", "anti-tyrosine" substance. sedangkan kalau kekurangan bahan2 ni akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome". Find a brand that uses an extracting process that removes this substance, yet keeps the soy in a raw form in order to maintain the HIGHEST LEVEL OF AMINO ACIDS a""nd ISOFLAVONES which are very sensitive to heat".

✔✔proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan*
✔Amino acids sgt sensitive dgn suhu yg panas.. In some studies, cooking protein has been shown to destroy up to 50% of some ESSENTIAL AMINO ACIDS. If an individual consistently consumes a diet that is lacking in all of the essential amino acids, inadequate brain development and hormones, or other body tissue development can be the result

✔✔Soy isolate itu mesti ditambah dgn unsur calcium..kenapa?*
✔Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soy adalah sangat berasid dan boleh mnyebabkan kerapuhan tulang.Dan oleh yg denikian unsur calcium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soy tu.Kebanyakan pengusaha/pengeluar protin tidak menambah cukup kalsium

PS:: saya? sudah semestinya memilih ESP (energizing Soy protein ) dari shaklee .sah2 selamat dimakan && Halal ..

Jom... bertukar dengan EsP .
[promosi ESP.. harga terlebih MURaH hanya pada bulan March ]

PSS:: X rugi pon beli 6Percuma 1tin .. kerana Supllemen shaklee tempoh expired 3tahun lamanya ..

REBUT Sekarang,,Akhir bulan confirm Out of Stock.. Ni pon ramai yg da Borong 5set promosi ESP.

sms whatsapp 0179506861

Sunday, March 2, 2014

PROMOSI ESP SHAKLEE

assalamualaikum... harini dah 2March. Terlambat pulak ina nak update status. PROMOSI bulan ni ialah ESP Beli 6 PERCUMA 1.. Normal price 1 canister RM 150. Untuk promosi lagi JIMAAAT! Kalau nak tau,, ESP ni hot seller tau.. pergi mana2 memang akan orang cari ESP.Yeala,,banyak sangat fungsi dia tau.Jom kita baca dulu APA itu ESP? Siapa Perlukan ESP? Dan Bahaya kekurangan PROTEIN dalam tubuh..


APA ITU ESP??

1. Energizing Soy Protein ini membekalkan 14 gram non-GMO Protein Soya berkualiti tinggi yang mengandungi semua   9 Asid Amino Perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia.

2. Energizing Soy Protein membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam selepas diminum kerana ia mengandungi 5 jenis Vitamin B yang diperlukan tubuh, serta Kalsium separuh daripada jumlah keperluan seharian.. 

3. Isofalvones pula meningkatkan fungsi jantung, tulang, payudara dan prostat. Kajian juga menunjukkan soya dapat membantu mengimbangi kitaran hormon semasa proses menopaus. 
4. Energizing Soy Protein ini dihasilkan dibawah kawalan IPP(Identity Preservation Program) bermakna penghasilan kacang soya ini dipantau ketat pada setiap peringkat dari penanaman sehinggalah sampai kepada pengguna.Diproses dengan air ( bukan dengan bahan kimia ) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones .


5. Dijamin Halal. Tanpa Laktos, kolesterol dan bebas kafien.


Macam-macam jenis soya yang ada di pasaran. Ada dalam bentuk serbuk, kotak dan sebagainya. Adakah anda pernah mengambil berat soal soya ini? Adakah soya yang anda ambil selamat?

YA, memang ada risikonya. Jom kita tengok checklist di bawah.. ADAKAH SOYA ANDA SELAMAT?

Adakah kacang soya kegemaran anda…



-Ditanam secara organik?
-Tidak menjalani proses genetik (Bukan GMO)?
-Mengandungi 9 asid amino penting?
-Dalam proses pembuatan untuk menghasilkan soya yang mengasingkan, kepingan soya dihancurkan dan dibasuh dengan air, bukan alkohol?
-Bahan anti-thyroid/anti-pertumbuhan disingkirkan?
-Diproses tanpa haba?
-Ditambah dengan kalsium? (ketika minyak dikeluarkan, ia menjadi makanan berasid – dineutralkan bila kalsium ditambah)?

Sekiranya anda mendapati semuanya atau kebanyakannya TIDAK, maka inilah masanya untuk anda mendapatkan minuman soya yang terjamin dengan ciri-ciri di atas.

Apakah penerangan di sebalik ciri-ciri di atas?

1 - KACANG SOYA TIDAK ORGANIK (menggunakan baja kimia, pestisid, etc) – mengandungi khasiat yang rendah tapi tinggi nitrat. Kandungan nitrat yang tinggi membawa risiko KANSER!!!

2 - KACANG SOYA GMO - lebih murah untuk menghasilkannya, dan lebih berisiko kepada kesihatan pengguna kerana ia menghasilkan toksin!

3 - 9 ASID AMINO - adalah penting untuk proses penghasilan hormon, antibodi dan enzim. Kekurangan asid amino perlu ini menjadikan tubuh kita kurang berkesan untuk menjalankan proses-proses penting dalam tubuh.

4 - KACANG SOYA DIPROSES DENGAN ALKOHOL – mengurangkan kadar isoflavone hingga 88%! Isoflavone adalah bahan yang mengurangkan risiko kanser. Ia juga penting dalam tindakan hormon dan jisim tulang.

5 - BAHAN ANTI-TIROID & ANTI-PERTUMBUHAN – menyebabkan fungsi tubuh terganggu dan meningkatkan risiko kanser.

6 - KACANG SOYA YANG DIPANASKAN - merosakkan kandungan proteinnya!

7 - KACANG SOYA YANG DIPROSES (DIBUANG MINYAKNYA) – menjadi berasid. Kalsium yang ditambahkan akan menjadikannya neutral semula.

Sanggupkah anda merisikokan diri dengan mengambil langkah yang tidak selamat, sedangkan anda sebenarnya ingin menjaga kesihatan? Mungkin anda dah pernah baca tentang risiko penyakit kanser yang disebabkan oleh soya.. seperti yang digembar-gemburkan.

Dapatkan soya yang berkualiti dan selamat. 








Energizing Soy Protein Shaklee adalah sememangnya Non-GMO, iaitu yang tak diubah genetiknya. Sangat selamat diminum tanpa was-was.





Adakah anda mengalami simpton- simpton berikut :

  1. Kulit wajah yang kusam?
  2. Wajah penuh dengan tompokan bekas jerawat yang hitam?
  3. Bekas gigitan nyamuk yang akhirnya menjadi kudis dan meninggalkan kesan ?
  4. Rambut sering gugur?
  5. Lemah dan tidak bertenaga?


Tahukah anda ia antara punca kekurangan protein?



 Tahukah anda, Kekurangan protein yang berpanjangan boleh mengakibatkan masalah berikut :


✔ Anemia (kurang darah)

✔Masalah buah pinggang

✔Masalah hati
✔Kolesterol tinggi
✔ Tekanan Darah rendah 
✔ketidakstabilan saraf
✔Peptic ulcers (Ulser perut & usus)
✔Penyembuhan luka lambat
✔Kekurangan ketahanan kepada jangkitan
* Poor circulation (Pengaliran darah yang tidak baik)

  1. Poor vision (Penglihatan kurang baik) 
Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
* Low blood Sugar :kandungan gula darah rendah
*Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar) 
* Seorang kanak-kanak yang menggunakan protein terlalu sedikit dalam tempoh masa yang lama juga boleh mengalami terencat akal




SIAPA YG PERLUKAN ESP?



    Pelajar dan pekerja atau individu dewasa  As 
      energy booster (kalau minum pagi2 tu.terasa energetic dan tak rasa lapar 

      sangat.. so bonus for weight management)


      2. Lelaki : Protect from any disease (heart,cancer,etc)

      3. Ibu mengandung : For a healthier pregnancy- well grown fetus ; membantu 


      mengurangkan ketakselesaan ketika hamil.



      4. Ibu yang menyusu: Membantu menggalakan dan mengekalkan 


      pengeluaran susu . 



      Dan yg bestnya, pengambilan ESP konsisten sepanjang penyusuan susu 


      ibu,dapat


      membantu pekembangan fizikal bayi secara sihat.

      5. Wanita: Keanjalan kulit.. Awet muda gitu..…

      (protein penting kepada mereka yang


      kulit yang cantik dan ton warna yang sekata.


      Mereka yang mempunyai bekas jerawat 


      yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina

      sel baru dan 



      menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut).



      TESTIMONI:


      Saya sendiri pun mengamalkan ESP nie,, saya BF ( fully 

      Breastfeeding)..banyak sangat khasiat yang saya perolehi.. saya minum ESP nie utk banyakkan susu saja,tapi apa yang saya dapat LEBIH lagi.Antaranya.. 

      Pecah-pecah dipehasewaktu mengandungkan anak pertama sudah 

      hilang..Rambut tak gugur,bertenaga (aktif saya : dulu buat kerja rumah sikit.. da penat),kulit gebus.. cik abang suka sangat usik peha.opppps! hahaha. muka 
      pulak kesan sunburn (belang dimuka dek bahang cahaya matahari sudah 

      hilang).. sangat lama tau kesan sunburn ni. lau Xsilap dari zaman sekolah 

      duluuu.. lama punya lama. sekarang baru hilang.. nasib jumpa ESP.


      dAH baca?? berminat Tak dengan ESP?
      CEPAT rebut peluang niee...
      Anda INSAN yang TERsangat RUGI kalau Tak grab yo PROMOSI BULAN MARCH ni...

      jiran sebelah siap kumpul order lagi tau,, punya nak GRAB promosi ni.. katanya dia 1 family, dari adik akak & ipar duai pengguna ESP tegar.

      JIKA PEMBELIAN ESP 6 canister Percuma 1,,Keahlian automatik PERCUMA!!!


      NAK beli 1 canister pon tetap dapat harga PROMOSI nieee...



      cepat..cepat..
      sms / whatsapp / wechat saya ke no 0179506861 (ina)


      TAWARAN SAH DARI 1MARCH HINGGA 31MARCH 2014

      POST TERKINI!!

      Resipi Roti asas

      250 gram Tepung Roti / High Protein 50 gram Margerin (ina guna margerin Pelangi) 50 gram Gula Kastor 1 sudu kecik...