Read more: http://www.azhafizah.com/2013/11/tutorial-ringankan-blog-dengan-lazyload.html#ixzz41XVpsa2x

Monday, December 23, 2013

P E N Y U S U A N [ TESTIMONI ]

assalamualikum wbt. Hohoiii.

Testimoni sendiri

Mak sedara tegur...Ehh,,ina ada lagi susu badan yerk?? Anak dah 1tahun 6bulan. Susu macam br lps bersalin je..Basah lecun baju. Hee...ina amik alfalfa + Esp dan satu lagi yg ina perasan parut pecah2 di peha semasa mengandung dah hilang...Harini br perasan.Kulit?? X payah cakapla.Suami suka sgt kulit saya sekarang nie...mana taknya Gebuss je.Pulak tu tang peha.. suami suka sgt.Hehehehee..opps!!

Dah breastfeeding nie..ina terasa tulang berbunyi berkeriat keriut.Sangat sakit oii!! mana taknya...Bangun je cepat2...kejang.Seolah2 tertarik urat.  So,,ina makanla OstematriX,,Taknak sakit2 lg mcm dl... Godek punya godek internet...rupanya kalsium Dah di serap oleh baby melalui penyusuan.(patut la sakit)...  

  Tau tak bahaya Kalau Ibu2 diluar sana yg menyusu badan,,tp X cukup kalsium?? Saya tau ,,kalsium bole diambil dengan meminum susu.Tapi mencukupi ke??

"Kenapa mesti ambil Kalsium yang mengandungi Magnesium?"

Tulang-tulang rangka kita ni ibarat bank, jadi kita perlukan calcium sebagai simpanan untuk penuhkan akaun bank kita. Takkan lah kita ada akaun tapi dalam tu takda simpanan. Pelik gamaknya kalau takda simpanan, kan???

Jadi Magnesium ni, ibarat aplikasi m2u, cimbclicks, atm machine dan para pekerja bank yang tolong proses duit simpanan kita tu. Jadi Magnesium berfungsi sebagai "TRANSPORTER". Tanpa magnesium, Kalsium tak dapat diangkut dalam darah kita dengan efektif. Jadi kalau kurang magnesium, adalah kawasan-kawasan dalam badan tulang temulang kita ni yang Kalsium tak dapat nak sampai.
Oleh itu, sangatlah penting untuk pastikan bila nak pilih supplement Kalsium tu, kena pastikan mesti ada Magnesium sekali. Kalau hanya Kalsium semata-mata, lebih baik duit uols disimpan kat dalam bank simpanan Maybank, Cimb je :P Tak nak amek supplement Kalsium? Jadi kena pastikan anda minum susu, produk-produk tenusu untuk memastikan body anda tu dapat faedah kalsium. Pastu kena pastikan juga diet harian tu mengandungi cukup keperluan magnesium. Kalau tak, jadilah macam kekanda Ali Baba, REPUT TULANGGGGG.


Hubungi sekarang...
017-9506861 sms / whatsapp

Special less sy bagi ""Jaminan saya untuk anda: 1) FREE Consultation dan After Sale Service (bimbingan exclusive dari saya) 2) Harga Terbaik dan Mampu Milik Hubungi saya sekarang: WA/SMS : 017-9506861 BLOG:www.nurimanqhaisara.blogspot.com Page FB :Iman Beauty Store

No comments:

Post a Comment