Read more: http://www.azhafizah.com/2013/11/tutorial-ringankan-blog-dengan-lazyload.html#ixzz41XVpsa2x

Thursday, December 19, 2013

G A R L I C A N T I B I O T I K S E M U L A J A D I

Bawang putih bukan sahaja enak menjadi bahan asas dalam masakan tetapi ia merupakan satu-satunya antibiotik yang dapat membunuh bakteria. Pada masa yang sama, bawang putih dapat melindungi tubuh daripada racun yang menyebabkan jangkitan.
 
Pengambilan bawang putih segar ketika hamil dapat mengurangkan risiko pra-eklampsia iaitu kenaikan tekanan darah dan kadar protein dalam urin. Kajian menunjukkan bawang putih mampu meningkatkan berat badan bayi yang kecil.
 
Selain dari itu, bawang putih juga menjadi satu cara untuk menyembuhkan ibu menyusu yang terkena selsema.  Caranya, ibu cuma perlu makan bawang putih. Melalui cara ini, ibu tidak perlu mengambil antibiotik yang mengalir kepada bayi melalui susu ibu.

Saya cadangkan kepada Ibu hamil yg tidak boleh mengunyah bawang putih tu dengan mengamalkan GARLIC COMPLEX. Memang sangat mudah... hanya TELAN sahaja.

Kepentingan Supplement Garlic Kepada Kesihatan Tubuh

1.  Meningkatkan tahap sistem penghadaman, fungsi jantung yang baik kerana      mengandungi ekstrak spearmint.

2.  Merupakan Antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk pertingkatkan        sistem keimunan badan supaya boleh menghalang sakit berjangkit seperti selesema,      kulat, kuman, virus dan yis candida

3.  Membantu atasi masalah alergi dengan meningkatkan keimunan terhadap penyakit      alergi seperti hidung yang sensitive, sinus, alergi, asthma, selesema dan hepatitis

4.  Meningkatkan dan membantu dalam masalah sistem penghadaman seperti kembung      perut, senak perut, ulser gastrik dan ketidakhadaman.

5.  Menstabilkan tekanan darah tinggi dengan pengambilan konsisten 2-4 biji tablet Garlic      sehari selepas makan. Garlic dapat mengeluarkan raksa, plumbum, kadmium yang      merupakan logam toksik dalam tubuh dengan pantas. Logam toksik ini antara      penyebab tekanan darah tinggi meningkat.

6.  Melindungi sel-sel darah dari kemusnahan yang disebabkan kehadiran logam dalam      tubuh dan sekaligus menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia yang terkandung      dalam tubuh tanpa kita sedari.

7.  Membantu menurunkan paras kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah,      mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang     strok dan penyakit koronari.

8.  Membantu merawat kanser serta membantu mengurangkan peratusan bahan      pencetus kejadian kanser iaitu Nitrosamine. Garlic merupakan anti-oksidan kerana      mengadungi sebatian selenium+germanium+acid amino yang melindungi tubuh      dari radikal bebas yang merupakan antara penyebab kanser.

9. Mengelakkan "Odema "iaitu air tekumpul dalam badan terutama pada kaki dan     pergelangan kaki

10. Membantu menangani masalah organ-organ pernafasan tersumbat akibat batuk dan      brokitis yang berterusan, sakit kerongkong, selesema dan resdung (sinus)

11. Bagi yang mempunyai Diabetes - Garlic dapat meningkatkan pengeluaran insulin dan       meransang hati untuk mengawal gula dalam darah

12. Mampu melawan bakteria dan smeua jenis jangkitan pada:      - Kerongkong & Telinga (throat & ear infection)      - Perut memulas (stomach upset)      - Cirit-birit (Diarrhea)      - Bronkitis      - Luka-luka (infected wounds)      - Jangkitan yang berulang-ulang seperti telinga, kerongkong, gusi, mulut, dada,         sistem air kencing     Sekiranya anda atau ahli keluarga dinasihatkan mengambil ubat antibotik untuk melawan jangkitan penyakit seperti selesema, batuk, cirit-birit dll dan anda berasa khuathir akan kesan sampingan antibiotik untuk kesan jangka masa panjang, cepat-cepatlah ambillah supplement garlic yang antara kebaikkannya merupakan antibiotik 100% semulajadi, tanpa bahan kimia, perasa, gula  dah bahan sintetik yang memberi kesan pada kesihatan.

SEBOTOL ADA 60tablet
HARGA SEBOTOL RM 47.50

HARGA SAYA?? SPECIAL OFFER UTK ANDA HUBUNGI SEGERA 017-9506861 SMS / WHATSAPP

No comments:

Post a Comment