Read more: http://www.azhafizah.com/2013/11/tutorial-ringankan-blog-dengan-lazyload.html#ixzz41XVpsa2x

Monday, November 18, 2013

PERBEZAAN VITAMIN E SHAKLEE DENGAN DI PASARAN

Betul banyak bacaan di Google menyebut berkenaan Kajian di Amerika..Vitamin E meningkatkan risoko kanser Prostat..Tapi nanti dulu..Sabar..
Tahukah anda, apa itu SELENIUM ?
Tak tahu ye..Tak apa..saya bagitahu..Selenium ni Trace mineral yg penting untuk kesihatan. Selenium mencegah kanser. Para saintis Shaklee sudah lama menyediakan langkah-langkah keselematan. Vitamin E Shaklee dilengkapkan dengan Selenium..haaa...canggih kan..

Selenium adalah komponen dalam sejenis enzim yang dipanggil glutathion peroxidase. Enzim ini wujud dalam cecair di dalam dan sekeliling sel dalam tubuh kita. Tugasnya ialah menjaga sel dari dirosakkan oleh oksigen tak lengkap (radikal bebas) yang boleh menjadi punca kanser.

Selenium bekerja bersama-sama dengan Vitamin E yang terletak di dalam selaput sel untuk mempertahankan sel dan tisu badan kita daripada dimusnahkan.

Credit : Kak Lyna Noh

Selain itu..Vitamin E Shaklee menepati piawai dalam garis panduan pemilihan Vitamin E. Ia adalah tulen. Bersumber dari Alpha Tocopherol.

Antara garis panduan utk memilih Vitamin E
==================================
1. Pilih Vitamin E yang bersumber semulajadi ( boleh lihat pada label.. ada huruf d kecil (d-alfa tocoferol) menunjukkan ia sumber semulajadi. satu huruf 'l' or 'dl' menunjukkan ia sumber tiruan or kimia)
2. Cari perkataan mixed tocopherol dlm label
3.Pilih Vitamin E yg berserta Selenium

Sumber semulajadi adalah lebih baik kerana ia lebih mudah diserap oleh badan berbanding sumber kimia/tiruan

Ingin memiliki VITAMIN E berkualiti SHAKLEE??
PM: https://www.facebook.com/pages/Iman-Beauty-Store/130881327103216?sk=messages_inbox

SMS / WHATSAPP 0179506861

No comments:

Post a Comment