Monday, December 30, 2013

KURANG BERAT BADAN .. TERLALU KURUS

iklan sebentar :


BISMILLAHIRRAHMANIRAHIM

Assalamualaikum wbt~~ selamat pagi..selamat datang tahun 2014 . Pastinya tahun baru ini,,setiap orang ingin lakukan transformasi keatas diri sendiri.Saya percaya.. Mungkin Tahun ini,,berat badan melebihi Berat Ideal.& Yg kurus..terlalu kurus. Nak berhadapan dengan orang ramai pun naik segan.Betul Tak??  Entri kali ini yang ingin dikupas ialah  Kekurangan Berat Badan.. cth : Bawah 45Kg..itu dalam kategori kurus.Terlalu kurus,,amat berbahaya kepada kesihatan.

Jika wanita mengimpikan bentuk tubuh yang langsing,kaum lelaki pula mengidamkan tubuh yang sasa,Tegap sesuai dengan sifat lelaki sebagai pelindung Kaum Hawa.Namun tak semua memperoleh bentuk tubuh ini.
Ada yang bertubuh gempal dan ada juga yang kurus melidi hingga termasuk dalam kategori kurang berat badan Tubuh yang kurus ditambah pula dengan tinggi lampai membuat anda tidak seimbang dan tidak gagah perkasa.Sebenarnya keadaan tubuh sebegini,jangan dipandang ringan kerana masalah kurang masalah berat badan membawa kepada komplikasi beberapa penyakit.

JOM~~ LIHAT KENAPA PUNCA - PUNCA KURANG BERAT

1. METABOLISME YG TINGGI (METABOLIC DISORDER)
Seseorang yg mempumyai kadar metabolisme yg tinggi akan menyebabkan berlakunya kekurangan berat badan.Ini disebabkan oleh kesan Hyperthyroidism.Komplikasi ini mungkin terjadi secara semulajadi  @ dsebabkan komplikasi drp penyakit2 lain.

2. Ubat ubatan
Pengambilan ubat ubatan juga menjadi punca berlakunya kurang berat badan.Ubat ubatan ini tidak termasuk dengan ubat yg dicipta utk menjadi kurus.Elakkn pengambilan ubat yg mengandungi stimulan. Ambil jika hanya jika perlu sahaja.

3. Penyakit kronik (sama ada didiagnosis @ belum)
Bagi sesiapa yg mempunyai penyakit penyakit kronik,anda berpeluang utk mempunyai berat badan yang kurang.Antara penyakit kronik yg boleh menyebabkan berlakunya kurang berat badan adalah Tuberculosis,sakit jantung,keradangan (pada sistem pencernaan),penyakit pada organ pencernaan,mempunyai parasit dalam pencernaan dalam badan ,HIV @ AIDs

4. Masalah Psikologi

Dari segi psikologi,mereka yg mungkin menghidapi Bulimia iaitu mengeluarkan semula makanan yang telah diambil dengan apa cara jua sekalipun.
Manakala,kurangnya berat badan boleh terjadi disebabkan anda mengalami Anoreksia iaitu gejala kurang nafsu @ kurang berselera pada makanan kerana masalah psikologi.Tekanan perasaan @ Stress juga boleh menyebabkan penyusutan berat badan sehingga berat badan menjadi susut secara mendadak.


5. Gaya Hidup

Gaya pemakanan yg X sihat dan seimbang turut membawa kepada kurangnya berat badan ,antaranya makan tidak mengikut waktu dan kuramg mengambil makanan berkalori.
Selain itu tabiat merokok di kalangan lelaki juga myebabkan masalah ini berlaku.Kandungan nikotin dalam rokok menjadikan tahap kelaparan berkurangan dan menyebabkan anda menjadi ketagih utk merokok seterusnya tidak berselera utk makan.


6. Faktor Genetik
Kekurangan berat badan juga boleh diwarisi.Ada sesetengah individu mewarisi saiz daripada keturunan mereka.Berdasarkan faktor genetik,usaha utk menambah berat badan harus dilipat gandakan..Bagi anda yg kurang berat badan tetapi mewarisi masalah perut buncit daripada keturunan.Anda perlulah berhati hati dengan risiko terhadap penyakit penyakit lain.

GEJALA GEJALA KURANG BERAT BADAN.

» KELETIHAN : Sentiasa mengalami keletihan berpanjangan walaupun mendapat tidur yg secukupnya.


» KURANG STAMINA BERAT BADAN

: Anda akan kelihatan tidak bermaya serta cepat penat walaupun melakukan kerja ringan.

» KURANG IMUNISASI BADAN : Mudah dijangkiti penyakit spt mudah demam ,selsema,sering sakit kepala & juga lemah badan.

» KURANG BERAT BADAN : Penurunan berat badan secara mendadak walaupun berselera utk makan.

ANTARA CADANGAN VITAMIN SHAKLEE BAGI MENGATASI MASALAH KEKURANGAN BERAT BADAN


MEALSHAKE

*"Membekalkan 35% atau lebih nilai harian bagi 19 vitamin dan mineral yang penting.
Sumber yang kaya kalsium, fiber dan protein.
Berperisa vanilla yang sedap.



VITA-LEA IRON FORMULA
*" Membekal 23 jenis vitamin penting bersama iron yang sangat penting dalam pembentukan sel darah merah.
Banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid @ beguk (penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin).
Supplement penting untuk diet atau slim yang mana walau kita kurang makan namun pengambilan Vita-Lea ini banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit yang sentiasa tegang, mengelak pitam dan pening.



B-COMPLEX
Mengandungi 8 jenis vitamin B yang penting untuk badan.
Mengawalatur kadar metabolisme dalam badan, menggalakkan kesihatan sistem kardiovaskular, mengurangkan rasa letih, tekanan perasaan dan meningkatkan sistem pertahanan badan.


Bagaimana nak dapatkan SET TAMBAH BERAT BADAN??

hubungi ina di talian 017-9506861 / sms / whatsapp @ Telegram

Segala jadual pengambilan supplemen dengan betul akan saya berikan..



Tuesday, December 24, 2013

K U R U S K U R U S K U R U S

assalamualaikum wbt...ha,,ni masa isyak td dpt info dr Customer.

Nak tercabut mata tgk wasap td.. Customer info

# 17Kilo TURUN...
#seorang Lelaki .. sangat konsisten & istiqamah beliau mengamalkan set ini.
Sape2 naak KURUS ..Jom transform segera.

# Tak mustahil kan?? dapat berat ideal.. ni br sebulan yea.

# Ni belum apa2,, dah cakap X boleh la apala..

#Yang penting,,,set kurus ni..vitamin. Bukan Ubat yea.Ubat & supplement mmg X sama.. Perbezaan : Ubat » akan membahayakan [merosakkn organ dalaman] akan datang manakala supplemen akan membaiki kesihatan hari demi hari.

# Badan  Bulat susah.. macam2 penyakit hinggap.

Hubungi  saya  segera...  sms / whatsapp 017-9506861

Sape nak kurus mcm ni,jom.. Beli set kurus ni... In sha allah...saya akan guide anda sehingga berjaya.

Monday, December 23, 2013

cara pengiraan BMI anda


Cara Pengiraan Berat Indeks Tubuh Anda ( BMI ) | Berlebihan berat badan adalah disebabkan oleh pelbagai faktor termasuk yang diwarisi atau diperolehi (dilakukan) sendiri. Ciri nyata yang menandakan berlebihan berat badan ini ialah memiliki lemak badan yang berlebihan. Rawatan serta pengurusan jangka panjang diperlukan untuk mencapai dan mengekalkan penurunan berat badan. Pengambilan kalori yang berlebihan serta kurang bersenam merupakan penyebab utama seseorang itu mengalami penambahan berat badan.


Apabila kalori diambil berlebihan, bakinya akan ditukarkan menjadi lemak tepu yang akan meningkatkan lagi kolesterol dalam darah. Setiap orang perlu memberi perhatian yang serius terhadap berat badan mereka. Mengekalkan berat badan yang sesuai dengan ketinggian anda merupakan cara yang paling penting untuk mengekalkan badan yang sihat dan menarik.

Petua Mengira Indeks Jisim Tubuh (BMI)
Cara mengira keseimbangan berat dengan tinggi – Indeks Jisim Tubuh (BMI): Berat tubuh badan (KG) bahagi Ketinggian (M) kali Ketinggian (M)
Contoh : Jika berat badan anda 55 kg dan ketinggian anda 1.56 m Mula-mula, kalikan 1.56 dengan 1.56 bersamaan 2.4336 Kemudian bahagikan 55 dengan 2.4336 untuk mendapatkan BMI anda, yang mana jawapannya ialah 22.6 Mari lihat carta BMI di bawah. Sekiranya BMI anda :
* Kurang daripada 20, berat badan anda adalah berkurangan
* 20 hingga 24.9, anda terdiri dari berat badan yang normal
* 25 hingga 29.9, berat badan anda mulai berlebihan
* 30 dan keatas,anda adalah obesiti

P E N Y U S U A N [ TESTIMONI ]

assalamualikum wbt. Hohoiii.

Testimoni sendiri

Mak sedara tegur...Ehh,,ina ada lagi susu badan yerk?? Anak dah 1tahun 6bulan. Susu macam br lps bersalin je..Basah lecun baju. Hee...ina amik alfalfa + Esp dan satu lagi yg ina perasan parut pecah2 di peha semasa mengandung dah hilang...Harini br perasan.Kulit?? X payah cakapla.Suami suka sgt kulit saya sekarang nie...mana taknya Gebuss je.Pulak tu tang peha.. suami suka sgt.Hehehehee..opps!!

Dah breastfeeding nie..ina terasa tulang berbunyi berkeriat keriut.Sangat sakit oii!! mana taknya...Bangun je cepat2...kejang.Seolah2 tertarik urat.  So,,ina makanla OstematriX,,Taknak sakit2 lg mcm dl... Godek punya godek internet...rupanya kalsium Dah di serap oleh baby melalui penyusuan.(patut la sakit)...  

  Tau tak bahaya Kalau Ibu2 diluar sana yg menyusu badan,,tp X cukup kalsium?? Saya tau ,,kalsium bole diambil dengan meminum susu.Tapi mencukupi ke??

"Kenapa mesti ambil Kalsium yang mengandungi Magnesium?"

Tulang-tulang rangka kita ni ibarat bank, jadi kita perlukan calcium sebagai simpanan untuk penuhkan akaun bank kita. Takkan lah kita ada akaun tapi dalam tu takda simpanan. Pelik gamaknya kalau takda simpanan, kan???

Jadi Magnesium ni, ibarat aplikasi m2u, cimbclicks, atm machine dan para pekerja bank yang tolong proses duit simpanan kita tu. Jadi Magnesium berfungsi sebagai "TRANSPORTER". Tanpa magnesium, Kalsium tak dapat diangkut dalam darah kita dengan efektif. Jadi kalau kurang magnesium, adalah kawasan-kawasan dalam badan tulang temulang kita ni yang Kalsium tak dapat nak sampai.
Oleh itu, sangatlah penting untuk pastikan bila nak pilih supplement Kalsium tu, kena pastikan mesti ada Magnesium sekali. Kalau hanya Kalsium semata-mata, lebih baik duit uols disimpan kat dalam bank simpanan Maybank, Cimb je :P Tak nak amek supplement Kalsium? Jadi kena pastikan anda minum susu, produk-produk tenusu untuk memastikan body anda tu dapat faedah kalsium. Pastu kena pastikan juga diet harian tu mengandungi cukup keperluan magnesium. Kalau tak, jadilah macam kekanda Ali Baba, REPUT TULANGGGGG.


Hubungi sekarang...
017-9506861 sms / whatsapp

Special less sy bagi ""Jaminan saya untuk anda: 1) FREE Consultation dan After Sale Service (bimbingan exclusive dari saya) 2) Harga Terbaik dan Mampu Milik Hubungi saya sekarang: WA/SMS : 017-9506861 BLOG:www.nurimanqhaisara.blogspot.com Page FB :Iman Beauty Store

Friday, December 20, 2013

K U R U S Testimoni

Ha... ni baru 2minggu turun 5kg yea. Belum sebulan lagi taw. Kalo sebulan..agak2 mesti slim melim kan?? Now,, Customer nie dia dah preggy... setelah berjaya turunkan berat badannya.
so,,kepada yang masih ragu2 lagi dengan produk shaklee nie... Teruskan menyimpan LEMAK anda.
Saya X rugi... Anda yg X untung.

Bg yg berminat... hubungi segera 017-9506861.. Tak kan nak tengok mereka je yg kurus? anda Xnak ke? slim melim... Bole pkai baju size S nnt.

Thursday, December 19, 2013

R A M B U T G U G U R

Saya mengalami masalah rambut gugur yang amat teruk. Mula berlaku pada saya ketika di awal kehamilan.. pada mulanya,saya endahkan saja bila mak tegur.Tiap kali saya mandi..(dalam tandas dipenuhi rambut saya) , semasa menyisir rambut (kalau sehelai 2 xpe) nie satu gumpalan rambut gugur.

  Selepas bersalin lagi teruk keadaan saya. Suami macam dah naik geli.Yelah,,Dalam rumah bersepah dengan rambut saya saja. Dekat ruang tamu,ruang makan ,dalam bilik, Dan paling dahsyat... kat toilet (Dah macam cite korea. Citer hantu..(dalam sinki dipenuhi rambut).. Suami membebel katanya geli tengok rambut byk gugur.Nasib Tak botak...huhuhuhu.

   Tahun 2013 ,,baru saya berjumpa penawar rambut gugur saya nih. Tiap saat , minit & jam..asyik nak usap rambut saja.Mana taknya...Lembut giler rambut saya!!! macam Tak percaya langsung. kulit kepala dah tak gatal2 (dulu menggaru je kerjanya),kelemumur dah takde. Memang awesome la Set Rambut gugur nih.. Nak tau sebab apa?? Dalam masa seminggu lebih,,saya dah dapat hasilnya..... ^__~

Info Setiap vitamin .. jom baca kelebihannya ;

    ESP* :

ESP adalah serbuk protin.

 Kekurangan protin menyebabkan pertumbuhan rambut menjadi perlahan.

 Pastikan bahawa anda makan cukup protein agar rambut anda tumbuh lebih cepat dan sihat. 

     B COMPLEX [120biji]

 Salah satu punca rambut gugur adalah disebabkan tekanan emosi.

Bcomplex adalah vitamin anti stress yang membantu untuk memberi perasaan tenang.

Kandungan utama vitamin B3 adalah berguna untuk membaiki aliran darah pada kulit kepala, vitamain B6 pulak untuk mengelakkan rambut dari gugur.

Vitamin B12 juga memainkan peranan untuk elak rambut gugur. kesimpulannya kelebihan bcomplex sangat banyak untuk masalah rambut gugur. 

    ZINC COMPLEX [120biji]

Diet yang kurang zink boleh membawa kepada kelemahan sistem imun yang boleh menyebabkan keguguran rambut.

Zink boleh memainkan peranan yang penting dalam modulation paras testosteron pada lelaki normal.

Apabila hormon seimbang maka risiko kehilangan rambut boleh dikurangkan. Zink boleh menguatkan folikel rambut anda dan boleh membantu mencegah beberapa jenis keguguran rambut. 

   PROSANTE SHAMPOO : REVITALIZING

» Membantu melebatkan rambut
» Mudah diurus [pakai jari pun boleh]
» Tanpa paraben
» Tanpa bahan kimia

  Haa... bagi yang dah baca tu. WAJIB BELI! haahaha~~ joking aje. Jangan ambil serius pulak yea.

JOM BELI ATASI RAMBUT GUGUR DENGAN SAYA

""Jaminan saya untuk anda:
1) FREE Consultation dan After Sale Service (bimbingan exclusive dari saya)
2) Harga Terbaik dan Mampu Milik

Hubungi saya sekarang:
WHATSAPP/SMS : 017-9506861
BLOG:www.nurimanqhaisara.blogspot.com

Page FB :Iman Beauty Store
Personal FB : https://m.facebook.com/?_rdr

G A R L I C A N T I B I O T I K S E M U L A J A D I

Bawang putih bukan sahaja enak menjadi bahan asas dalam masakan tetapi ia merupakan satu-satunya antibiotik yang dapat membunuh bakteria. Pada masa yang sama, bawang putih dapat melindungi tubuh daripada racun yang menyebabkan jangkitan.
 
Pengambilan bawang putih segar ketika hamil dapat mengurangkan risiko pra-eklampsia iaitu kenaikan tekanan darah dan kadar protein dalam urin. Kajian menunjukkan bawang putih mampu meningkatkan berat badan bayi yang kecil.
 
Selain dari itu, bawang putih juga menjadi satu cara untuk menyembuhkan ibu menyusu yang terkena selsema.  Caranya, ibu cuma perlu makan bawang putih. Melalui cara ini, ibu tidak perlu mengambil antibiotik yang mengalir kepada bayi melalui susu ibu.

Saya cadangkan kepada Ibu hamil yg tidak boleh mengunyah bawang putih tu dengan mengamalkan GARLIC COMPLEX. Memang sangat mudah... hanya TELAN sahaja.

Kepentingan Supplement Garlic Kepada Kesihatan Tubuh

1.  Meningkatkan tahap sistem penghadaman, fungsi jantung yang baik kerana      mengandungi ekstrak spearmint.

2.  Merupakan Antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk pertingkatkan        sistem keimunan badan supaya boleh menghalang sakit berjangkit seperti selesema,      kulat, kuman, virus dan yis candida

3.  Membantu atasi masalah alergi dengan meningkatkan keimunan terhadap penyakit      alergi seperti hidung yang sensitive, sinus, alergi, asthma, selesema dan hepatitis

4.  Meningkatkan dan membantu dalam masalah sistem penghadaman seperti kembung      perut, senak perut, ulser gastrik dan ketidakhadaman.

5.  Menstabilkan tekanan darah tinggi dengan pengambilan konsisten 2-4 biji tablet Garlic      sehari selepas makan. Garlic dapat mengeluarkan raksa, plumbum, kadmium yang      merupakan logam toksik dalam tubuh dengan pantas. Logam toksik ini antara      penyebab tekanan darah tinggi meningkat.

6.  Melindungi sel-sel darah dari kemusnahan yang disebabkan kehadiran logam dalam      tubuh dan sekaligus menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia yang terkandung      dalam tubuh tanpa kita sedari.

7.  Membantu menurunkan paras kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah,      mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang     strok dan penyakit koronari.

8.  Membantu merawat kanser serta membantu mengurangkan peratusan bahan      pencetus kejadian kanser iaitu Nitrosamine. Garlic merupakan anti-oksidan kerana      mengadungi sebatian selenium+germanium+acid amino yang melindungi tubuh      dari radikal bebas yang merupakan antara penyebab kanser.

9. Mengelakkan "Odema "iaitu air tekumpul dalam badan terutama pada kaki dan     pergelangan kaki

10. Membantu menangani masalah organ-organ pernafasan tersumbat akibat batuk dan      brokitis yang berterusan, sakit kerongkong, selesema dan resdung (sinus)

11. Bagi yang mempunyai Diabetes - Garlic dapat meningkatkan pengeluaran insulin dan       meransang hati untuk mengawal gula dalam darah

12. Mampu melawan bakteria dan smeua jenis jangkitan pada:      - Kerongkong & Telinga (throat & ear infection)      - Perut memulas (stomach upset)      - Cirit-birit (Diarrhea)      - Bronkitis      - Luka-luka (infected wounds)      - Jangkitan yang berulang-ulang seperti telinga, kerongkong, gusi, mulut, dada,         sistem air kencing     Sekiranya anda atau ahli keluarga dinasihatkan mengambil ubat antibotik untuk melawan jangkitan penyakit seperti selesema, batuk, cirit-birit dll dan anda berasa khuathir akan kesan sampingan antibiotik untuk kesan jangka masa panjang, cepat-cepatlah ambillah supplement garlic yang antara kebaikkannya merupakan antibiotik 100% semulajadi, tanpa bahan kimia, perasa, gula  dah bahan sintetik yang memberi kesan pada kesihatan.

SEBOTOL ADA 60tablet
HARGA SEBOTOL RM 47.50

HARGA SAYA?? SPECIAL OFFER UTK ANDA HUBUNGI SEGERA 017-9506861 SMS / WHATSAPP

Tuesday, December 17, 2013

M I G R A I N ...

APA ITU MIGRAINE?
Migrain adalah sakit kepala yang menyakitkan, berdenyut-denyut dan berlangsung antara 4-72 jam sehingga seseorang itu tidak mampu melakukan pekerjaan rutin hariannya. Namun begitu menurut kajian yg dibuat, migraine tidak mendatang kesan jangka panjang yang serius.

APA PENYEBAB MIGRAINE?

Menurut kajian, migrain boleh disebabkan oleh pelbagai faktor. Pada asasnya, apabila berlaku migrain saluran darah akan mengembang dan menguncup menyebabkan kita berasa sakit kepala yang berdenyut-denyut.Migrain boleh disebabkan oleh faktor keturunan. Jika ibu mengalami migrain semasa muda, anaknya juga boleh mengalami migrain.

APAKAH TANDA-TANDA MIGRAINE?

Migraine biasanya menyebabkan rasa sakit kepala berdenyut-denyut (throbbing headache) pada sebelah kepala dan rasa loya. Namun ada juga sakit kepala di kedua-dua belah kepala. Individu yang berlainan mempunyai tanda2 penyakit migraine yg berlainan.
Pergerakan, cahaya, bunyi bising dan bau-bauan boleh memburukkan lagi migraine. Kadang kala seseorang itu boleh merasakan aura, iaitu beliau dapat melihat bintik-bintik, gelombang cahaya atau pancaran2 cahaya di depan matanya. Tangan, bahu dan muka akan menjadi kebas. Ianya berlaku 30 min sebelum sakit kepala.

BAGAIMANA MIGRAINE ITU DIDIAGNOSA?

Selalunya doktor cuba exclude atau mencari kemungkinan2 lain penyebab sakit kepala seperti kerabunan mata, stress atau tidak cukup rehat.

Namun begitu doktor akan mengatakan ianya migraine jika :

  * Anda mempunyi 5 kali atau lebih sakit kepala tanpa aura atau 2 kali sakit kepala dgn aura.

  * Sakit kepala yg berlangsung 4-72 jam tanpa makan apa2 ubat.

  * Rasa loya dan mahu muntah, pancaran cahaya dan bunyi menyebabkan sakit kepala bertambah teruk.

BAGAIMANA IANYA DIRAWAT ?

Migraine biasanya dirawat dgn ubat tahan sakit. Ianya boleh didapati di farmasi. Namun jika ianya tidak berkesan, haruslah berjumpa dgn doktor untuk rawatan lanjut. Migraine juga boleh dikurangkan dengan mengelakkan pengambilan cheese, coklat dan MSG.

     ®®VITAMIN CADANGAN    SHAKLEE ialah ;

Ostematrix

»Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang.

»Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.

»Magnesium pula penting untuk metabolisma kalsium.  Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migrain. Satu kajian telah dibuat ke atas Magnesium, dan didapati ia membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.

»Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing.

 
B Complex

»Vitamin B2 (riboflavin) dan Vitamin B6 (Pyridoxine) telah terbukti boleh membantu mengurangkan kesakitkan akibat migrain.

»Vitamin B lengkap dalam B Complex Shaklee memastikan anda bukan saja mengurangkan risiko diserang mograin, tapi juga mencegah penyakit-penyakit lain seperti depresi, strok dan sebagainya.

================================================================

Alhamdulillah~ alhamdulillah~alhamdulillah... sentiasa ada feedback +ve dr customer yg amalkan produk shaklee.

#sentiasa selamat
# sentiasa berkesan
# Shaklee ialah Supplement,,bukan UBAT. Tiada bahan kimia.Tiada Side effect.. Awas !!! Tahap kronik Migrain sampai muntah2 setiap kali bangun dari pembaringan.

SMS / whatsapp 017-9506861

RESDUNG (testimoni)

Assalamualaikum wbt & selamat petang semua..Entri kali ini ingin saya kongsikan TESTIMONI RESDUNG.

Alhamdulillah~~
Berkat pengambilan Shaklee selama Sebulan +++

RESDUNG yg dihidapi selama 11 tahun kini semakin Pulih.

LIHAT GAMBAR dlm BULATAN.
(ULAT RESDUNG KELUAR BERSAMA DARAH)...

# Hidung dah X sakit pabila terkena Asap rokok
#DEBU??  tiada alahan lagi
#Konsisten makan supplement..In sha allah. Ini hasilnya.

Antara perbualan saya bersama Testimoni iaitu adik saya sendiri.

Sejak 2 hari yg lepas,,hidung saya terasa pedih & bengkak yang amat. Sekali saya hembus...Masya Allah!,,,alangkah terkejutnya beliau..Ulat2 resdung keluar bersama darah(gambar nie secara kebetulan keluar ulat,,saya tarik ulat tu keluar).Dan kata beliau lagi,,Amat menjijikkan jika dilihat.Tapi itulah,,penghidap Resdung. Sebenarnya..kami sekeluarga Penghidap Resdung tegar.Kami sekeluarga pengguna set resdung juga... Sekarang tiada lagi Selsema pagi.Alahan dengan asap rokok,seafood,terbersin pagi smkin hilang.

MENCEGAH LEBIH BAIK DARI MERAWAT..

-----------------------------------------------

SIAPA2 YANG MASIH SAYANGKAN ULAT2 RESDUNG... TERUSKAN USAHA ANDA MEMBIAK (lama kelamaan,,rompong hidung)..
KEPADA YANG SERIUS NAK PULIH DARI MASALAH RESDUNG...

Hubungi saya sekarang:
WHATSAPP/SMS : 017-9506861
BLOG:www.nurimanqhaisara.blogspot.com
Fb pages : Iman Beauty Store

""Jaminan saya untuk anda:
1) FREE Consultation dan After Sale Service (bimbingan exclusive dari saya)
2) Harga Terbaik dan Mampu Milik menanti anda.

Tuesday, December 10, 2013

PROMOSI OMEGA GUARD BELI 6 PERCUMA 1



Assalamualaikum wbt .. salam petang selasa.Entri kali ini kita kupas kebaikan Omega Guard dengan lebih lanjut,bersempena PROMOSI OMEGA GUARD.



JOM TENGOK MANFAAT OMEGA GUARD NIE..

Antara kebaikan Omega :

*(1) Ibu hamil*
  •  Membantu perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan
  •  Mengurangkan risiko kelahiran bayi pra matang
  •  Mengurangkan risiko gila meroyan selepas kelahiran bayi
  •  Mengawal kenaikan berat badan yang mencanak-canak naik

*(2) Ibu menyusu*

  •  Menyalurkan khasiat Omega-3 untuk sistem imunisasi badan kanak-kanak serta perkembangan otak.
  •  Membantu penurunan berat badan ibu tanpa menjejaskan penyusuan
*(3) Kanak-kanak*
  •  Pertumbuhan badan yang sihat selain kesihatan otak
  •  Yang sering demam, selsema, batuk serta jatuh sakit.etc athma, eczema
  •  Memperkuatkan sistem imunisasi badan
*(4) Mereka yang mengalami masalah berat badan*
  •  Membantu pembakaran lemak dengan lebih cepat berbanding lecithin
  •  Omega-3 akan meningkatkan hormone Leptine yang mengawal selera makan = kurang makan dan sentiasa kenyang
*(5) Untuk lelaki* Memelihara kesihatan prostat

  •  Meningkatkan kecergasan dan kesihatan badan
  • Memelihara jantung yang sihat
  •  Membantu mengekalkan tekanan darah normal
  •  Mengawal tahap kolestrol yang sihat
*(6) Warga emas*

  •  Melambatkan degradasi tulang rawan
  •  Boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi - mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi
  •  Bertindak sebagai pelincir – membantu bergerak lebih bebas apabila sendi-sendi berkeriat-keriut & sakit
*(6) Sering alami masalah kesihatan*

  •  Batuk berkahak, selesema yang berterusan
  •  Sakit-sakit sendi , kolestrol tinggi
  •  Sakit strok
Jadi, anda dikategori mana satu yea? Jom dapatkan Omega Guard hari ini pada 
SMS / WHATSAPP 0179506861



Promosi OMEGA GUARD ..
BELI 6,PERCUMA 1. 
PADA HARGA (RM 564), HARGA ASAL UTK 6BOTOL RM 654..

dapatkan pada harga promosi...
✔Normal RM 136 sebotol..
🎊Kini harga Promosi Bawah RM 100.
pakat share beli dengan kawan2,sedara,jiran2 @ adik beradik.. Sangat rugi kalo X beli dgn harga promosi..

  • NAK BELI SEBOTOL PUN LAYAK DAPAT HARGA PROMOSI DECEMBER.


TAWARAN SAH sehingga 31 DECEMBER Shj.

Ape tunggu lagiii... sms / whatsapp 017-9506861.



Monday, December 9, 2013

Tips mudah Hamil

Berikut merupakan beberapa tips yang saya petik dari AlamHamil.com
, yang ingin saya kongsikan di sini. Mudah-mudahan tips ini sedikit sebanyak dapat membantu anda

*11 Tips untuk Hamil dengan Cepat

*1. Fahami Bagaimana Kehamilan Terjadi

Jika haid anda teratur, setiap pertengahan bulan telur akan dikeluarkan oleh ovari dan sekiranya dalam masa yang sama anda berhubungan, sperma dari faraj akan berenang kedalam rahim dan akan berjumpa dengan telur yang menanti di salur peranakan (salur fallopian). Persenyawaan akan terjadi dan selepas itu, telur yang bersenyawa akan mengalami implantasi dan berlakulah kehamilan. Memahami bagaimana sistem reproduksi anda berfungsi menjadikan anda lebih peka kepada faktor faktor kesuburan dan juga memahami mengapa wanita gagal hamil.

*2. Jumpa Doktor Anda

Pastikan anda bebas dari sebarang masalah dengan membuat lawatan doktor. Masalah cyst, endometriosis atau fibroid adalah penyakit yang kerap dikaitkan dengan sukar hamil. Malangnya wanita sering mengalaminya tanpa sebarang tanda dan gejala dan sekiranya diagnosa dapat dibuat diperingkat awal, rawatan yang berkesan mungkin akan dapat diberikan dan mengelak dari masalah sukar hamil. Sekiranya haid anda teratur dan sudah mencuba selama 1 tahun untuk hamil, anda mungkin boleh mengambil kira ujian analisa sperma dan HSG ( hysteros-salphingography) untuk memastikan salur fallopian"* *"anda tidak tersumbat

*3. Dapatkan Berat Badan yang Ideal*

Sekiranya anda mempunyai berat badan yang terlalu besar atau terlalu kurus, ia mungkin boleh memberikan masalah kepada kesuburan anda. Kawal berat badan dan cuba kira BMI (Body Mass Index) anda. BMI diantara 20-24 menunjukkan berat optimal.
(alhamdulillah,,seorang Customer saya berjaya hamil setelah berjaya menurunkan berat badan dr 80kg ke 75kg..dlm tempoh 3mimggu)

*4. Ketahui Waktu Subur Anda

Hari subur anda cuma 4-5 hari sebulan dan dengan mengetahui dengan tepat hari subur, anda boleh meninggikan peluang untuk hamil. Hari subur boleh dikiranya dengan tepat sekiranya haid anda teratur. Catatkan BBT ( Suhu badan asas) anda dan cuba perhatikan tanda tanda ovulasi seperti lendir serviks yang lebih licin dan senak perut ditengah bulan. Anda boleh membeli kit ovulasi di farmasi sekiranya mahu untuk meramal masa ovulasi dengan lebih tepat.

*5. Hubungan Seks Yang Lebih Kerap

Melakukan seks dengan lebih kerap adalah penting untuk memastikan anda hamil dengan cepat. Seks 3-4 kali seminggu adalah disarankan dan pada hari hari subur, berhubunganlah setiap hari. Sesetengah posisi seks boleh membuatkan anda lebih senang hamil seperti suami berada diatas (missionary position). Posisi ini mungkin yang terbaik untuk mempastikan penetrasi optimal dimana sperma dilepaskan paling rapat dengan servik. Untuk memastikan tiada tumpahan sperma, letakan bantal dibawah punggung anda selama 30 minit atau membiarkan zakar suami berada dalam faraj selama 15 minit selepas ejakulasi.

*6. Tingkatkan Kesuburan Suami

Pastikan kesihatan reproduksi suami pada takat optimal dengan mempraktis cara hidup sihat termasuk makanan seimbang dan berat badan optimal, bersenam, tidak merokok dan elak dari sebarang minuman keras. Sekiranya terdapat sebarang isu semasa seks seperti ejakulasi pra-matang, eloklah anda berbincang dengan doktor. Ia mungkin sebab anda lambat hamil.

*7. Mengambil Multivitamin

*Adalah disarankan kepada semua wanita yang merancang untuk hamil mengambil vitamin harian termasuk asid folik untuk mengurangkan risiko janin cacat. Suami pula disarankan untuk mengambil supplemen zinc untuk meningkatkan pengeluaran sperma.

*8. Bersenam Secara Rutin

Bersenam adalah cara untuk anda sihat secara keseluruhan dan lebih bersedia untuk menghadapi tekanan semasa hamil dan semasa bersalin.

*9. Mengambil Makanan yang Seimbang

Mengawal pengambilan makanan amat penting terutama apabila anda mengalami masalah ovulasi dan masalah ovulasi pula berkait rapat dengan PCOS, iaitu salah satu sebab mengapa wanita sukar hamil. PCOS pula dikaitkan dengan masalah kebal terhadap insulin dimana ia akan menambahkan lagi masalah ovulasi anda.Berita baiknya, dengan hanya mengawal diet, kebanyakan wanita PCOS dapat menteraturkan haid mereka kembali seterusnya berovulasi secara semulajadi.

  *##Amalkan memakan lelemak monounsaturated dan kurangkan lemak transfat*(yang terdapat pada makanan yang segera) 

  * *Lebihkan protin* dari sayuran seperti produk soya dan kurangkan makan daging. 

  * Makan makanan yang berfiber tinggi seperti seperti sayuran dan whole grains seperti oats. 

  * *Kurangkan gula dan sebarang karbohidrat termasuk nasi, mee, bihun dan sebagainya. 

  * Kurangkan makanan berasaskan susu seperti ais krim, whole milk dan cheese*10. Kurangkan Tekanan

Life is stressful, memang tak logik kalau tiada tekanan dalam hidup ni. Walaubagaimanapun terlalu tertekan dikaitkan pula dengan masalah ketidaksuburan. Cuba buat aktiviti-aktivit ringan yang boleh mengurangkan tekanan anda seperti:

  * Memasak 

  * Bersenam 

  * Mendengar muzik 

  * Membaca dan mendengar audiobooks 

  * Manjakan diri anda dengan spa dan rawatan diri 

  * Habiskan masa dengan kawan dan keluarga 

  * Beromantik dengan suami

 *11. Jahuhi dadah, merokok dan minuman keras

Merokok, mengunakan dadah dan meminum minuman keras bukan sahaja memberi kesan negatif kepada kesuburan malahan meningkatkan risiko keguguran dan komplikasi kehamilan. Pastikan segala ubatan adalah selamat dimakan dan limitkan minuman kopi kepada 2 cawan sehari.

Antara Cadangan Supplement shaklee utk kesuburan.

Apakah KEISTIMEWAAN Gabungan nutrien di bawah yang boleh membantu meningkatkan tenaga, kesihatan serta kesuburan anda ?

GLA COMPLEX SHAKLEE
*********************
◘ Membantu menstabilkan hormon
◘ Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
◘ Membantu meningkatkan kesuburan (menghasilkan cecair serviks)
◘ Melegakan PMS (sindrom pra-haid/senggugut) – abdominal pain, 
breast pain 
◘ Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri bagi 
mengelak risiko keguguran

ALFALFA COMPLEX SHAKLEE
************************
◘ Tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian 
tubuh manusia.
◘ Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita)
◘ Menegangkan payudara (untuk wanita).
◘ Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (mengetatkan 
keintiman wanita).
◘ Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
◘ Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
◘ Meningkatkan stamina seorang suami & isteri.

VITAMIN E SHAKLEE
*******************
◘ SEX Vitamin
◘ meningkatkan kualiti & meningkatkan "sperm count"
◘ Membantu dalam masalah "mati pucuk"
◘ Meningkatkan libido (keinginan seks)
◘ Mengurangkan risiko keguguran ketika hamil bagi wanita.

ZINC COMPLEX
*************
◘ Meningkatkan fungsi organ seksual
◘ Menghasilkan sperma yang lebih berkualiti & sihat
◘ Membantu memekatkan air mani
◘ Meningkatkan jumlah sperma
◘ Meningkatkan keaktifan sperma (motility sperm)
◘ Membantu melindungi sperma dalam menentang bakteria dalam
vagina.
◘ Mencegah dari kemandulan

Dapatkan segera dengan menghubungi saya di talian 017-9506861 whatsapp / sms

# ""Jaminan saya untuk anda: 1) FREE Consultation dan After Sale Service (bimbingan exclusive dari saya) Hubungi saya sekarang: WA/SMS : 017-9506861 BLOG:www.nurimanqhaisara.

Sunday, December 8, 2013

GASTRIK

INfORia GASTRIK
TANDA-TANDA GASTRIK
✔Sakit perut (pada bahagian atas perut atau abdomen)
✔ Rasa senak, berangin atau pedih
✔ Rasa tidak selesa
✔Kembung, sendawa berulang kali atau kerap kentut selepas makan
✔ Rasa mual (loya) dan muntah
✔ Hilang selera makan
✔ Berat badan turun
(pada peringkat teruk)
Jika sampai peringkat teruk, ulser perut menyebabkan pendarahan dan ia boleh dilihat dalam 2 bentuk iaitu :-
✔Najis menjadi hitam seperti tar
✔ Muntah mengandungi darah atau berwarna gelap seperti kopi
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Supplement sesuai atasi Gastrik
>BAGAIMANA OSTEMATRIX MEMBANTU<
✔Ostematrix ialah satu supplement kalsium
 dengan magnesium dan vitamin D2.
✔Ostematrix membantu meneutralkan asid yang telah memasuki esofagus  menyebabkan pedih ulu hati.
Faktor kekurangan kalsium🍼 dalam tubuh juga menyebabkan penyakit gastrik. Sebab tu  pernah kita lihat bayi dan kanak-kanak yang *banyak minum susu tak de sakit gastrik*. Tambah pulak ubat kapur gastrik yang hospital bagi tu mengandungi kalisum jadi lebih baik kita ambil Ostematrix Shaklee yang lebih semulajadi dan selamat* dari ubat kapur hospital yang sintetik tu. 
🐼🐼🐼🐼🐼🐼🐼🐼
B COMPLEX MEMAINKAN PERANAN »
B COMPLEX bertindak  sebagai penenang kepada pesakit gastrik selain membantu mengatasi sakit 😵gastrik anda.
melengkapkan keperluan harian tubuh
 anda yang sangat diperlukan oleh tubuh dan sistem saraf kita.
BAGAIMANA ESP MEMBANTU?🔦
💭*ESP merupakan sumber protein unggul daripada kacang soya yang merupakan sejenis tumbuhan🌿 yang tinggi sifat alkalinya yang dapat meneutralkan keasidan🔋 didalam perut.
 nutrien protein yang terkandung didalam ESP sangat membantu membina sel-sel badan yang baru bagi menggantikan sel-sel lama yang telah rosak akibat hakisan oleh asid hidroklorik berikutan proses pencernaan makanan. 


BAGAIMANA UNTUK DAPATKAN SET GASTRIK??

Berita Baik kepada Customer yang mempunyai KREDIT KAD @ DEBIT KAD
ANda boleh membuat pembelian secara ONLINE di sini.. SET GASTRIK


INA SID 967706
Jom Sihat & Cergas bersama Shaklee

UNTUK PEMBELIAN SECARA CASH
Hubungi 017-9506861 / SMS @ WHATSAPP
*FREE Consultansi semasa & selepas membeli dari saya
*Consultansi secara berterusan dari saya.

Wednesday, December 4, 2013

BAHAYA MINYAK IKAN YANG MENGANDUNGI BAHAN KIMIA.. MAMPU MENGHAKIS PERUT

Sebenarnya kenapa ini berlaku dan adakah ianya betul-betul ‘menghakis?’ Benarkah ianya berlaku disebabkan tindakan kimia atau chemical reaction?

Fahami konsep ni:
Polisterin ialah non-polar
 polimer dan fish oil pula adalah non-polar liquid. Hampir semua jenis minyak, termasuk minyak ikan boleh melarutkan polisterin dari bentuk solid-liquid. Proses ini bukannya ‘chemical reaction’ ianya sekadar solvent-type action. Contohnya lah..macam kita larutkan gula dalam air..bukan tindakbalas kimia pun..dan makin panas, makin cepatlah ia larut..sebab tu jugaklah kalau experiement kat atas tadi dibuat dengan air suam, lagi lambatlah kesannya..kalau air panas, cepat lah kesannya..

Jadi, dalam hal ini, minyak ikan adalah non polar solvent yang boleh melarutkan non polar polymer. Itu sahaja..

Adakah ianya berbahaya?
Tak bahaya ya..sebab ianya bukan chemical reaction pun..Lagi pun tubuh kita bukan non polar polimer hehe

Tapi kenapa yang sebelah kanan tu tak melarutkan polisterin tu sedangkan itu pun minyak ikan juga?

Ok, disini penjelasannya bergantung kepada seaslimana minyak ikan tersebut..or how pure the fish oil is.
Lazimnya minyak ikan biasa hanya melalui proses penyulingan untuk menyingkirkan  bendasing (impurities) dan mengasingkan minyak ikan dari ikan tersebut. Dengan proses yang ringkas ini, minyak ikan yang diperolehi pastinya kurang berkualiti kerana lemak tepu masih ada dan belum disingkirkan dan minyak ikan pada peringkat ini masih dalam bentuk kompleks, dan pastinya sukar diserap oleh badan. Sebab itulah ianya mengambil masa yang lama untuk melarutkan polimer tadi walaupun pada suhu yang tinggi.
Berbeza dengan minyak ikan yang berkualiti tinggi, minyak ikan ini melalui proses penyulingan keduaatau berperingkat untuk menyingkirkan lemak tepu dan lemak selain Omega-3 fat. Proses ini sangat penting kerana melalui proses inilah bendasing seperti merkuri dan logam berat (mercury and heavy metal..bukan rock band tu ye) daripada ikan. (ini yang kalau kita terlalu banyak ikan, kita bukan shj dapat omega, merkuri semua sekali masuk kedalam sistem badan..sebab tu disyorkan ambil supplement)

Minyak ikan ini berada dalam bentuk yang lebih ringkas, asli, dan tinggi dengan Omega 3..dan tindakbalasnya pun lebih cepat. Sebab tu cawan belah kiri tadi cepat terlarut..

Ringkasnya, lebih pure minyak ikan tu lebih cepat tindakbalasnya.
Ok bab2 hakis menghakis tadi dah clear kan? Nak go details boleh..tapi nanti kena keluar chemical bond lah chemical fomula la..pening nanti semua orang..so itu yang saya dapat ringkaskan lah.

Bagaimana dengan Shaklee omega guard? 

Kalau tengok gambar kat atas tadi memang tembus lah pinggan tu..Tapi jangan risau, itu membuktikan yang omega Shaklee ni solvent yang bagus dan pure..Betul ke pure? Layan aje video ni..(penyulingan bukan dua tapi tripple molecular distillation!)
Sebelum tu, nak tahu cara memilih fish oil yang terbaik dan adakah Omega Shaklee fish oil yang terbaik as claimed, nantikan entry saya yang seterusnya..nak gi buat experiment dulu nih hehe

BULAN DECEMBER IALAH BULAB PROMO OMEGA GUARD BELI 6 PERCUMA 1BTL & FREE MEMBERSHIP..

DAPATKAN HARGA SUPER JIMAT DENGAN SAYA..
SMS / WHATSAPP 017-9506861

Monday, December 2, 2013

MINYAK IKAN (OMEGA GUARD) UTK PENGHIDAP ASMA



Assalamualaikum wbt .. 


Topik malam ini berkaitan ASMA @ lelah.Saya terpanggil utk menulis berkaitan artikel ini maklumlah,sekarang ni musim banjir dikebanyakan kawasan.. So, sudah tentu kepada Penghidap Asma duk mengidap. duk sedut STEROID.. Tau tak STEROID membahayakan utk kesan jangka masa yg panjang. Tak takut ke? Tak sayang nyawa ke?? Kesian kan? Apa kata, utk gaya hidup yang sihat... saya cadangkan kepada anda2 diluar sana utk beralih kepada Omega Guard (minyak ikan ). JOM KITA BACA ARTIKEL YANG DI PETIK DARI UTUSAN INI,.


Asma adalah penyakit kronik berpunca daripada kekejangan otot di cabang tenggorok yang menyebabkan saluran pernafasan bengkak dan sempit.
Meskipun ia tidak boleh diubati, asma boleh dikawal dengan cara mengurangkan serangan melalui penjagaan rapi.
Malah, pakar-pakar turut menganggarkan 80 peratus daripada kematian di kalangan penghidap asma boleh dicegah jika mereka diberi pendidikan yang sempurna bagi menangani penyakit berkenaan.
Walaupun ia tidak berjangkit, asma boleh diwarisi, di mana anak-anak kepada penghidap penyakit ini mempunyai risiko yang lebih tinggi.
Berdasarkan perangkaan oleh Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO), terdapat lebih daripada 100 juta penghidap asma di seluruh dunia.
Daripada jumlah tersebut, kira-kira satu juta adalah penduduk Malaysia dan 340,000 merupakan kanak-kanak di bawah 15 tahun.
Pengurus Besar Total Health Concept, Jagdev Singh berkata, kajian Institut Strategik dan Pengajian Antarabangsa (ISIS) dan Persatuan Thorasik Malaysia mendapati asma adalah penyebab utama kanak-kanak tidak hadir ke sekolah kerana sakit.
Statistik menunjukkan lebih dari 53 peratus kanak-kanak tidak hadir ke sekolah kerana masalah paru-paru dari September hingga November 2001.
Malah, ibu bapa juga terpaksa menanggung perbelanjaan yang tinggi untuk kos perubatan seperti ubat, lawatan ke doktor dan penginapan di hospital.
“Meskipun kanak-kanak lebih terdedah kepada asma, ia boleh dikurangkan dengan memastikan mereka mendapat pemakanan yang dapat mencegah penyakit tersebut.
“Satu kajian di Hospital Diraja Prince Alfred, Australia menunjukkan mereka yang makan ikan lebih dari sekali seminggu dapat mengurangkan risiko yang berkaitan dengan masalah pernafasan,” katanya.
Menurut beliau, hasil kajian itu mendapati tidak wujud kumpulan makanan atau khasiat lain yang mempunyai kaitan dalam meningkat atau mengurangkan risiko asma kecuali ikan.
Ini memberi gambaran bahawa bahawa pengambilan minyak ikan dapat mencegah penyakit asma terutama semasa kecil.
Bagi mereka yang menghidap asma kronik pula, pengambilan dos tinggi minyak ikan dapat mengurangkan serangannya.
“Ikan atau minyak ikan mengandungi Omega 3 yang kaya dengan Asid Lemak Essential (EFA) dan Asid Docosahexanoic (DHA).
“Omega 3 inilah yang bertindak mencegah penyakit asma ketika kanak-kanak, serta dapat mengurangkan serangan bagi mereka yang menghidapinya,” jelasnya.
Tambah Jagdev, antara sumber Omega 3 terbaik ialah ikan laut sejuk seperti tuna, kod, halibut, salmon, sardin dan mackerel.
Antara ubatan yg biasa dicdgkan oleh doc utk merawat asma/ asthma adalah steroid. Tp kita tahu steroid memberi kesan sampingan dlm jangka masa panjang.Utk info, kandungan omega 3 mampu bertindak spt steroid tapi ianya tidak akan memberikn kesan sampingan seperti mana steroid. Bonus kpd ibu mnyusu kerana kandungan DHA dlm Omega Guard akn disalurkan kpd anak (DHA baik utk otak anak).
Kajian juga menunjukkan mereka yang menghidap penyakit berkaitan inflamasi seperti asma/ asthma mempunyai kandungan Omega-3 yang rendah.
Pengambilan Omega-3 dari minyak ikan terbaik Omega Guard  membantu meredakan inflamasi.
Mengapa Omega Guard  Shaklee berbanding minyak ikan lain?

1. Minyak Ikan Terbaik Di Dunia
OmegaGuard Shaklee terdiri daripada 7 asid lemak Omega-3 semulajadi iaitu EPA (Eicosa Pentaenoic Acid), DHA (Docosa Hexaenoic Acid), ALA dan lain-lain lagi. Satu hidangan OmegaGuard (3 biji) menyediakan 990mg Asid Lemak Omega-3. 

2. Ultratulen & Bergred Farmaseutikal
Omega Guard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari 3 molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat di bawah suhu rendah yang terjaga. Proses ini menumpukan kepada penghasilan asid lemak Omega-3 yang asli dan menghilangkan pencemaran termasuk logam berat, merkuri, kadmium dan sebagainya yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.

3. 50% lebih pekat dari mana2 produk di pasaran
Jadi dapatkan sekarang! Berikan yg terbaik buat anda dan anak anda!










UNTUK DAPATKAN HARGA SUPER JIMAT.. HANYA PERLU 

SMS / WHATSAPP 017-9506861



Sunday, December 1, 2013

Promosi Beli 6 percuma 1botol Omega guard

Assalamualikum wbt..
Hai Bulan  DECEMBER ialah Promo (OMEGA GUARD) . BERBALOI SANGAT2 dengan promosi Kali ini..

# BELI 6Botol OMEGA GUARD PERCUMA 1Botol &
Anda LAYAK DIDAFTARKAN SEBAGAI AHLI SECARA PERCUMA ...
Jimat kan??
(Normal pendaftaran RM 75)

JOM KITA TENGOK KELEBIHAN OMEGA GUARD NIE ..

❄ Omega-3 merupakan asid lemak yang penting yang diperlukan untuk membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul daripada punca andropos
❄ Omega-3 diperlukan untuk mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS
❄ DHA and EPA boleh menentang thrombosis tekanan darah tinggi yang lebih rendah, dan kepekatan darah
❄ Membantu melincirkan saluran darah, dan peredaran darah yang lancar
❄ Membantu mengekalkan tekanan darah normal
❄ Membantu merendahkan tahap kolesterol, menghindar kolesterol LDL
❄ Mengawal masalah obesiti (Membakar lemak di sekitar pinggang & perut) + (mampu mengawal selera makan)
❄ Mencegah arteriosclerosis
❄ Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
❄ DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran
❄ Mencegah penyakit Alzheimer
❄ Memelihara penglihatan dan pendengaran
❄ Mencegah migraine
❄ Mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE, serta penyakit buah pinggang
❄ Omega-3 boleh mencegah kanser paru-paru, payudara, prostat, dan kolon
❄ Merangsang kesihatan hati selepas pembedahan
❄ Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan dan membantu untuk mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan
❄ Membantu memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout
❄ EPA dan DHA membantu menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan mental termasuk kemurungan

SEGERA WHATSAPP @ SMS 017-9506861

Friday, November 29, 2013

Testimoni Hamil Setelah kurus

Assalamualikum ..  Alhamdulillah,,pagi nie dapat berita gembira dr Customer aka anak biz saya.

#‎Bonus
 bagi beliau...hajat ingin turunkan berat badan sahaja. Pada masa yg sama beliau +ve mengandung 2minggu.

Lagiiii...

# Berat turun 5kg Dari 80kg.. 

-----------------------------------------------

# Yakini shaklee,, SELAMAT (Tiada mengandungi bahan kimia ) + SENTIASA BERKESAN + LULUS KKM + HALAL.

JOM SIHAT & CERGAS BERSAMA SHAKLEE

UTK TEMPAHAN :
PM @ SMS / WHATSAPP 0179506861""

Tuesday, November 26, 2013

Zinc complex

* Penjagaan Kulit: Kajian telah menunjukkan zink berkesan untuk menyembuhkan jerawat atau akne. Ia adalah lebih berkuasa daripada placebo dan penggunaan ubat-ubatan antibiotik masih dianggap lebih berkesan.

* Ekzema:
Juga dipanggil sebagai dermatitis atopik, adalah gangguan keradangan dan kulit yang kronik. Ia adalah sebahagian besarnya disebabkan oleh kekurangan zink di dalam badan. Zink memainkan peranan yang penting dalam penyembuhan jangkitan kronik dan membantu badan memulihkan keupayaan untuk sembuh dengan sempurna.

  * Jerawat:
mineral ini adalah penting untuk memadam jerawat dari kulit. Ia bertindak mengawal selia jumlah testosteron di dalam badan yang memainkan peranan yang dominan dalam menyebabkan jerawat. Di samping itu kepadanya, zink juga berkaitan dengan sintesis kolagen yang membantu dalam menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat.

  * Penyembuhan luka:
Kekurangan zinc menyebabkan lambat penyembuhan luka. Badan manusia mempunyai beberapa enzim yang bergantung pada zink, yang menggalakkan sintesis kolagen yang seterusnya membantu dalam penyembuhan luka.

  * Gangguan Prostat:
Zink sangat penting dalam menangani gangguan prostat. Kekurangan zink menyebabkan pembesaran kelenjar prostat dan menjadikannya terdedah kepada kanser . Ia adalah dinasihatkan untuk mengambil 15mg zink setiap hari, di bawah pemerhatian rapi perubatan, apabila mengalami masalah prostat.

  * Hilang berat badan
: Zink memainkan peranan utama dalam penurunan berat badan dan mengawal selera makan.

  * Ibu Mengandung:
Ia adalah penting untuk pembaikan dan fungsi DNA. Ia diperlukan untuk pertumbuhan cepat sel-sel dan membangunkan unsur-unsur utama sel semasa kehamilan.

  * Pembiakan:
Bagi lelaki, zink membantu dalam spermatogenesis dan pembangunan organ-organ seks. Sementara di kalangan wanita, ia membantu dalam semua fasa pembiakan, termasuk peringkat kelahiran dan penyusuan.

  * Fungsi Biologi:
Zink memainkan peranan penting dalam banyak fungsi biologi seperti pembiakan, kawalan penyakit kencing manis, tahap stres, rintangan imun, bau dan rasa, pertumbuhan fizikal, selera makan dan penghadaman.

  * Jangkitan:
Zink membantu seseorang untuk mengesan rasa dan bau, memberikan bantuan kepada penyembuhan luka, meningkatkan imuniti dan membantu dalam menggalakkan pertumbuhan janin. Zink membantu dalam melindungi daripada gangguan berjangkit dan jangkitan kulat termasuk paru-paru dan konjunktivitis.

  * Antioksidan:
Zink bertindak sebagai antioksidan dan pada dasarnya terlibat dalam beberapa tindak balas biokimia yang tegas, yang termasuk sintesis protein, fungsi enzim dan metabolisme karbohidrat .

  * Aturan Enzim:
Zink merupakan komponen beberapa enzim yang membantu dalam pertumbuhan sel, sintesis protein, tahap hormon, DNA, mengawal selia transkripsi gen, metabolisme tenaga dan lain-lain faedah kesihatan yang berkaitan dengan zink.

  * Kanser:
Bagi lelaki, zink memainkan peranan yang penting dalam kelenjar prostat dan mencegah kerosakan awal, yang boleh membawa kepada masalah seperti kanser.

  * Kelesuan Kronik:
Orang yang mengalami keletihan yang kronik dicadangkan untuk mengambil minyak ikan, kerana ia kaya dengan zink. Para doktor tidak mencadangkan ubat-ubatan lain yang diperlukan untuk menyembuhkan keletihan yang kronik kecuali pengambilan minyak ikan yang kaya dengan kandungan zink.

  * Botak:
Botak menyebabkan kehilangan rambut bagi kanak-kanak dan orang dewasa. Pemulihan yang disyorkan oleh doktor kepada orang yang mengidapinya ialah dengan pengambilan diet yang kaya dengan kandungan zink. Terdapat pelbagai kapsul yang kaya dengan zink, jadi ubat-ubatan yang kaya dengan zink akan membantu mencegah keguguran rambut

  * Kehilangan tulang:
Ia adalah penyakit apabila tulang menjadi lemah dan rapuh. Zink adalah komponen hydroxyapatite iaitu garam dan membuat matriks tulang yang kuat dan keras. Oleh sebab ini, kandungan zink perlu ditambah dalam pelan diet anda untuk mengelakkan kehilangan tulang.

  * Buta Malam:
Pengambilan kira-kira 150-450 mg Zink akan memperbaiki penglihatan. Jadi, adalah sentiasa dicadangkan untuk mengambil makanan seperti daging lembu, kambing, tiram, ketam kerana ia kaya dengan kandungan zink dan akan memperbaiki penglihatan mata.

Jom sihat Dan Cergas dengan shaklee

hubungi 017-9506861

Alahan semasa hamil..

Tempoh masa trimester pertama biasanya berlangsung selama lebih kurang 14 minggu dari tarikh akhir anda datang haid. Ketika inilah tubuh badan anda sedang bekerja keras untuk menghasilkan satu fenomena yang amat istimewa dan rumit, iaitu pembentukan janin.
Dalam tempoh trimester pertama ini juga tubuh badan anda akan menjalani perubahan yang mungkin tidak begitu ketara dengan mata kasar, tetapi percayalah, perubahan tubuh badan anda tersebut memainkan peranan yang amat penting dalam proses kehamilan.

Minggu 1 hingga 4
Sepanjang minggu ini, bayi anda (dalam tempoh 4 minggu biasanya dikenali dengan nama zigot) memulakan perjalanannya dari salur falopia menuju ke arah uterus. Setelah zigot berjaya melalui proses persenyawaan, ia akan membahagi dan berubah menjadi blastosis. Proses ini dipanggil pembahagian sel.
Di penghujung minggu ke-2
, blastosis ini akan menyempurnakan proses pembahagian sel. Ia kini dikenali sebagai embrio. Dalam tempoh ini, embrio sudah pun tiba di bahagian rahim dan mula menempel di dinding rahim.
DI penghujung minggu ke-4, embrio anda telah mula memiliki jantung yang berdenyut. Namun begitu, pergerakan jantungnya terlalu halus dan hanya boleh dikesan dari 8 minggu ke atas.
Saiz embrio anda sekarang ialah sama dengan buah kismis.
Minggu 5 hingga 7
Dalam tempoh ini, anda akan mula merasakan sesuatu yang berbeza mengenai tubuh anda. Biasanya, wanita akan mengesan bahawa mereka hamil bermula dari minggu 6
ke atas, biasanya setelah mereka lewat datang haid. Pada masa ini juga, kadar hormon hCG akan meningkat dan ini menyebabkan ujian kencing untuk mengesan kehamilan amat berkesan sekiranya digunakan.
Embrio anda pula akan membesar dari saiz sebiji kismis hinggalah ke saiz buah rasberi – lebih kurang setengah inci panjangnya.
Walaupun organ jantina mula terbentuk ketika tempoh ini, namun ia hanya dapat dikesan melalui mesin ultrabunyi bermula dari
minggu 16 ke atas.
Ketika ini juga ruang jantung bayi anda akan mula terbentuk, pankreas mula mengeluarkan insulin dan hati mula berfungsi. Bayi anda juga akan mula membentuk otot badan, dan dia akan bergerak-gerak walaupun anda hanya akan merasakan pergerakan bayi ketika bayi anda lebih besar, iaitu di dalam trimester kedua.
Minggu 8 hingga 14
Minggu 8 hingga 14 dalam trimester pertama merupakan penanda aras pertama dalam proses kehamilan anda! Ini bermaksud anda semakin hampir menamatkan trimester pertama kehamilan anda. Ketika ini, mungkin ada antara ibu hamil mula menampakkan tanda-tanda kehamilan (perut terbonjol, mabuk hamil).
Sehabis tempoh trimester pertama, bayi anda akan membesar sehingga saiz 3 inci panjangnya, ataupun 7.5cm. Telinga dan matanya telah terbentuk dengan sempurna (walaupun matanya masih belum terbuka)  dan juga telah memiliki lidah. Jantung bayi anda kini mampu mengepam darah sebanyak 23 liter setiap hari. Sistem saluran darah juga mula terbentuk dan mula kelihatan di permukaan kulit bayi anda.
Pada masa ini bayi anda akan mula menerima segala nutrien yang diperlukan untuk tumbesaran badannya menerusi uri. Tali pusat juga telah terbentuk dengan sempurna. Biasanya, pergerakan bayi boleh dikesan menerusi mesin ultrabunyi dari minggu ke-8 dan ke atas.
Vitamin Shaklee atasi alahan semasa mengandung
Terdiri daripada 4 bahan herba utama iaitu peppermint, ginger, fennel dan anise, Peppermint-Ginger Plus dapat membantu anda seperti berikut:
  * Melegakan senak perut
  * Membantu proses penghadaman
  * Menyamankan perut
  * Mengurangkan mual dan muntah
  * Membuang angin dalam badan
  * Mengurangkan sakit gastrik
  * Mengurangkan kesan mabuk perjalanan (bot, kereta, kapal terbang, etc.)
Peppermint-Ginger Plus boleh digunakan oleh ibu mengandung terutamanya di awal kehamilan di mana kebiasaannya ibu mengandung akan mengalami morning sickness yang teruk.Supplement ini membantu mengurangkan kesan morning sickness dan sesuai diambil bersama set vitamin ibu mengandung.
Hubungi saya 0179506861 ..
Utk nendapatkan harga special..

Bagaimana Mengesan Ovulasi

*Bagaimana mengesan ovulasi?*

Terdapat beberapa cara yang boleh dipraktikkan oleh wanita untuk mengetahui berlakunya proses ovulasi.

1. Mengitung kitaran haid anda
Kitaran haid seseorang wanita diukur dari hari pertama haid sehingga hari pertama tempoh berikutnya. Kitar haid wanita normal ialah sekitar 28 hingga 32 hari. Secara asasnya, ovulasi boleh boleh dikira bermula pada hari tempoh terakhir haid anda ataupun dengan menganggarkan sekitar 12 hingga 16 hari dari tempoh berikut yang dijangkakan. Perlu diingat, pengiraan jangkaan tarikh ini hanya sesuai kepada wanita mempunyai kitaran haid yang teratur.
Untuk kitaran haid yang tidak teratur, ovulasi boleh berlaku pada bila-bila masa dan boleh berlaku pada hari yang berlainan setiap bulan. Maka, anda disarankan untuk mencatat panjang kitaran haid sekurang-kurangnya selama enam kitaran. Jumlah hari pada kitaran terpendek ditolak 18 untuk memperoleh hari subur pertama dalam kitaran haid tersebut. Jumlah hari pada kitaran terpanjang pula hendaklah ditolak  dengan 11 untuk mendapatkan hari subur terakhir dalam kitaran haid tersebut.
Untuk memudahkan anda, cubalah menggunakan kalkulator ovulasi yang terdapat di laman web kami melalui pautan ini: Ramalan Ovulasi Anda

2. Tanda-tanda fizikal

Lazimnya, petanda fizikal yang paling nyata ialah keluarnya lendir yang berlebihan dari kemaluan. Cecair lendir ini dikenali sebagai cecair serviks. Kadangkala lendir ini berwarna coklat, kenyal dan jernih seperti putih telur mentah. Pada hari yang tidak subur, cecair ini biasanya lebih kental dan kadangkala tidak keluar sama sekali.
Di masa subur juga, anda mungkin merasa bahawa seluar dalam anda terasa sempit, meskipun ia bukanlah akibat kekenyangan atau pertambahan berat badan. Hal ini biasa terjadi kerana pada masa ovulasi ini tubuh sedang meyimpan air dalam jumlah yang banyak. Anda juga mungkin akan berasa sakit atau senak dibahagian bawah perut.
Selain itu, situasi masa subur ini hampir sama dengan situasi kehamilan, sehingga banyak sekali hormon yang berkumpul pada masa ini dan menyebabkan payudara anda terasa lebih lembut berbanding hari-hari biasa.

3. Peningkatan suhu tubuh

Peningkatan ini terjadi bukan kerana wanita sedang sakit, tapi dalam keadaan badan sihat seperti biasa. Peningkatan suhu tubuh yang terjadi adalah sekitar 0.2 darjah Celcius setiap hari selama 10 hari berturut-turut. Walaubagaimanapun, anda juga perlu peka dengan sebarang aktiviti harian anda yang mampu mempengaruhi suhu badan anda seperti corak tidur yang tidak tetap.

4. Perubahan pada posisi serviks

* *Untuk menguji hal ini, anda boleh memasukkan jari anda yang bersih secara lurus ke dalam vagina. Anda akan dapat menyentuh bagian hujung serviks di mana rasanya seperti bahagian hujung hidung. Ketika hari-hari lain, posisi serviks ini jauh lebih ke atas, sehingga tidak dapat tersentuh oleh jari. Namun, tidak begitu ramai wanita yang gemar menggunakan cara ini kerana berasa kekok.

5. Melakukan Ujian Pengesan Ovulasi

Ianya hampir sama seperti  paket ujian kehamilan. Alat ini mengesan kehadiran hormon perluteinan (LH) melalui air kencing dalam masa 12 hingga 24 jam sebelum berlakunya ovulasi. Sungguhpun cara ini nampak mudah, namun beberapa sumber menyatakan bahawa agak sukar sebenarnya untuk kita membaca keputusannya. Ia juga tidaklah semurah ujian pengesan kehamilan dan wanita yang tidak menganggarkan waktu yang tepat untuk melakukan ujian ini mungkin akan memerlukan beberapa paket untuk mendapatkan keputusannya.
RELATED: Benarkah ada posisi senggama terbaik untuk cepat hamil?
*Mencuba untuk hamil semasa ovulasi*
Telur atau ovum tidak mempunyai jangka hayat yang panjang, iaitu dalam lingkungan 1-2 hari sahaja, maka sperma dicipta dengan beberapa kelebihan lain supaya dapat menambahkan kebarangkalian untuk hamil. Sperma boleh bertahan selama 3-5 hari dan jumlahnya pula amat banyak, sehingga berjuta-juta. Ini bermakna, sekiranya suami-isteri bersama 3 hari sebelum waktu subur, atau 2 hari selepas waktu subur, maka masih ada peluang untuk telur itu berjumpa dengan sperma yang hidup lebih lama.
Walaupun begitu, anda dinasihatkan supaya tidak terlalu obses kerana ia boleh menjadikan anda tertekan sekiranya belum berjaya. Stress juga menghilangkan ‘mood’ anda untuk bersama pasangan anda.

POST TERKINI!!

Resipi Roti asas

250 gram Tepung Roti / High Protein 50 gram Margerin (ina guna margerin Pelangi) 50 gram Gula Kastor 1 sudu kecik...